Google: Ny AI kan Lave Musik ud fra Dine Instrukser

Google: Ny AI kan Lave Musik ud fra Dine Instrukser
Billede: Canva.com
30. januar 2023 kl 11.09
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Google er for alvor steppet op i AI-ræset, hvor de efter sigende arbejder på 20 nye produkter, og en af disse vil være en AI med en chatbot funktion lignende det vi har set fra ChatGPT.

Et andet af disse 20 nye produkter er en type AI, der ud fra dine input kan lave musik. Det kommer til at virke ved at man giver AI’en instrukser, hvorefter den så vil lave musikken ud fra de instrukser der er blevet givet.

Google har dog ingen intentioner om at udgive denne AI til offentligheden endnu, da der stadig skal videreudvikles på teknologien, før den er klar til udgivelse.

Chancer for krænkelser af ophavsretten?

Det antages en af grundene til at Google endnu ikke vil udgive denne musik AI til offentligheden er risikoen, for at den kan krænke copyright reglerne.

I henhold til en undersøgelse, lavet af Google selv, blev identificerbare eksisterende sange fundet i cirka 1 % af eksemplerne, hvilket peger på potentiel krænkelse af ophavsretten.

"Vi understreger kraftigt behovet for mere fremtidigt arbejde med at tackle disse risici forbundet med musikgenerering - vi har ingen planer om at frigive modeller på nuværende tidspunkt" udtales det i undersøgelsen.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg