Intel: “Satser Hele Virksomheden” på ny 18A-node!

Intel: “Satser Hele Virksomheden” på ny 18A-node!
Intel Chip - Via intel.com - Alle rettigheder forbeholdt Intel Corporation
5. marts 2024 kl 11.33
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Intels administrerende direktør Pat Gelsinger udtalte sig følgende: "Jeg har satset hele virksomheden på 18A." Alt kører på Intels 18A-node ifølge Gelsinger.

En “node” i en CPU, er den fysiske del som står for at udføre strømsignaler gennem ledninger på diverse komponenter i CPU’en. Man kan nærmest sige at det er “hjernen” i CPU’en.

Intels administrerende direktør udtalte kommentaren under et nyt interview med TechTechPotato. Gelsinger var mere tydelig i sin udtalelse denne gang, end da han drøftede samme emne sidste år.

Dette er det største sats, Intel nogensinde har foretaget sig som virksomhed, fordi det også lægger utrolig meget stress på virksomhedens økonomi, hvor nogle mener at hvis 18A fejler, kan virksomheden bukke under.

Intel 18A

18A er den node, der kvalificerer sig som nummer fem i Intels implementeringsplan og er planlagt til produktion i Q4 2024.

18A vil eftersigende blive brugt til at producere en fremtidig Lake CPU til forbrugere og en fremtidig datacenter CPU, med en stigning på op til 10% ydeevne pr. watt.

18A vil tilbyde “bagsidestrøm”, eller hvad Intel kalder “PowerVia”. Kort sagt betyder det at noden leverer strøm til chipstransistorer nedefra i stedet for ovenfra.

Det hele kommer ned til problemerne forårsaget af at føre strøm ned gennem de mange lag af ledninger og sammenkoblinger, der sidder oven på transistorerne i en moderne chip.

Med andre ord betyder det at interferens fra noden bliver reduceret markant med 18A, noget som industrien er pludselig vågnet op til fordelene ved, og er i gang med at implementere kompatibilitet til det i fremtidig silicon.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg