Smarte katteører scanner hjernen og afslører dit humør

Smarte katteører scanner hjernen og afslører dit humør
Billede fra Jessica DiMauros hjemmeside
23. marts 2022 kl 11.46
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

De fleste katteelskere ved, at dyrets ører afslører dets humør. Nu har en cool opfinder overført teknologien, så mennesker kan gøre det samme og måske kommunikere med deres katte. 

Kattes ører afslører deres sindsstemning. Hvis ørerne peger fremad, vil de have din opmærksomhed. Når de peger bagud, er de vrede. Og hvis ørerne er foldet fladt ned, så er det som regel, fordi de er bange.

Nogle folk bruger katteører-pandebånd som et modefænomen, men opfinderen Jessica DiMauro har taget skridtet videre.

Hun har nemlig udviklet et særligt sæt katteører til mennesker, som scanner hjernens elektriske impulser via det såkaldte EEG (elektroencefalografi, red.).

Opfindelsen er blevet til ved, at Jessica DiMauro har kombineret et par standardhøretelefoner, en bluetooth-modtager og en Arduino-hardware med hinanden. 

Hjernescanner dit humør

Når EEG-målingen har scannet hjernen, bliver den opsamlede data registeret i et par 3D-printede katteører, der opfanger menneskets underliggende sindsstemning via særlige censorer, der fokuserer på variabler som opmærksomhed.

Jessica DiMauros opfindelse gør det måske menneskeligt muligt at kommunikere med vores katte. 

For hvis de smarte katteører virker efter hensigten, kan vores firbenede venner måske også snart forstå vores humør.

De specialdesignede katteører er dog endnu ikke blevet testet på rigtige katte, men det er kun et spørgsmål om tid, før det sker, fortæller opfinderen.

— Læs også: Smart skraldespand støvsuger dit affald

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg