220 mia. billeder senere: Google Street View får fede nye features!

220 mia. billeder senere: Google Street View får fede nye features!
Billede fra Google
25. maj 2022 kl 08.57
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Google Street View fejrer 15-års jubilæum. Der er taget 220 milliarder billeder, og 16 millioner kilometers veje er blevet afdækket. Nu kommer der endda fede nye features.

Siden 2007 har Google Street View givet os mulighed for besøge alt fra Det Hvide Hus i Washington til gågaden i Esbjerg direkte på vores smartphone, tablet eller computer.

I anledningen af at det smarte værktøj fylder 15 år har Google lige lanceret nogle seje nye features i appen til både iOS og Android.

Historiske billeder

Den første feature er rigtig fed, hvis man godt kan lide at dyrke historien. Her kan man nemlig se forskellige historiske tidspunkter for den samme placering, og for eksempel følge opførelsen af en stor ny bygning.

Denne funktion har faktisk være mulig siden 2014, såfremt man har brugt en computer til Google Maps.

Men nu bliver den altså også tilgængelig i appen til både iOS og Android, hvilket gør det nemmere og sjovere at navigere rundt i hverdagen.

Man bruger ganske enkelt funktionen ved at trykke på et billede i Street View-appen, og så vælger man blot "se flere datoer".

På den måde kan man se en placering udvikle sig historisk over tid. Det kunne for eksempel være Aarhus Ø, som har gennemgået en gennemgribende udvikling de senere år.

— Læs også: Smarte Google-briller kan oversætte sprog i realtid!

Nyt 360-graders kamera

Fremover vil Google også benytte et nyt og særligt kamera til at fotografere hele verden.

Det nye kamera vejer cirka 7 kilo og er cirka på størrelse med en kat, skriver Google i en pressemeddelelse.

Kameraet er designet til at gøre det nemmere for Google at opdatere Street View mere konsistent samt fra flere fartøjer og vinkler.

Kameraets sensorer skulle være betragteligt bedre end de nuværende og skyde billeder med en opløsning på hele 140 megapixel.

Det nye kamera bliver taget i brug i løbet af næste år, lyder meldingen fra Google. Så vi får snart endnu bedre billeder og vinkler på Street View, og det er jo rigtig fedt.

— Læs også: Google opruster til fremtidens VR-teknologi!


E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg