Microsoft AI Finder Mulig Erstatning til Lithium Batterier!

Microsoft AI Finder Mulig Erstatning til Lithium Batterier!
Billede af batterier - via canva.com
12. januar 2024 kl 08.23
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Via AI og den såkaldte "Azure Quantum Elements" cloud platform, har et team hos Microsoft fundet en metode til at finde frem til nye materialer til brug i forskellige teknologier.

En stor udfordring i det global billede lige nu, er nemlig at finde en god erstatning til lithium-ion batterier, da disse batterier skal bruges i massevis, og lige nu skal fremstilles af sjældne naturlige ressourcer.

Via AI har Microsoft fundet frem til et element der potentielt kan erstatte nogle af disse sjældne råstoffer, og endda kan skabes i et laboratoriemiljø i stedet for at skulle hives op af jorden.

Over 32 Millioner materialer blev snævret helt ned til 1 enkelt

Processen startede med omkring 32,6 millioner materialer som kandidater, og via AI systemet kunne Microsoft holdet finde frem til det materiale som har de mest effektive specifikationer til brug i et moderne batteri.

Resultatet blev opdagelsen af et elektrolyt materiale, som tilsyneladende bruger 70% mindre lithium end nuværende li-ion batterier, via brug af sodium i stedet.

 Det nye materiale er blevet udarbejdet af PNNL (Pacific Northwest National Laboratory), og går lige nu igennem flere tests og prøver for at undersøge hvor stabilt og effektivt materialet er i praksis.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg