Seje droner planter 40.000 træer om dagen!

Seje droner planter 40.000 træer om dagen!
Billede fra Pixabay
6. maj 2022 kl 09.11
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

I Australien bruger de en hel hær af droner til at plante intet mindre end 40.000 træer hver eneste dag. Det er 25 gange mere effektivt end normalt, lyder meldingen.

Der findes en masse smarte teknologiske tiltag, der er bæredygtige og gør en stor indsats for kloden.

Den australske startup-virksomhed AirSeed Technologies har en hel dronehær, som har et særligt formål. De hjælper nemlig med at bekæmpe skovrydning.

— Læs også: Smart device omdanner lynhurtigt saltvand til drikkevand!

Droner planter skov

Dronerne affyrer hver eneste dag frø, som er med til at plante utroligt mange træer om dagen:

"Vores droner kan plante over 40.000 frø hver eneste dag, og de flyver fuldstændig automatisk," siger Andrew Walker, der er CEO og grundlægger af AirSeed Technologies.

Den australske drone-chef uddyber, at hvis man sammenligner med traditionelle måder at plante træer på, så er dronerne langt mere effektive og billige i drift.

De er faktisk hele 25 gange mere effektive, og samtidigt hele 80 procent billigere at benytte dronerne, fortæller Andrew Walker.

— Læs også: Robot-skib vil krydse Atlanterhavet i rekordforsøg!

100 millioner træer i 2024

Den flyvende træplantning foregår ved, at hver drone bliver lastet med specialudvalgte frø, som passer til miljøet på landjorden.

Frøkapslerne består af bælge, som er fremstillet af affaldsbiomasse. Det giver en kulstofrig belægning, som beskytter frøene imod fugle, insekter og gnavere.

Droner flyver via kunstig intelligens, og deres rute er nøje planlagt. Samtidigt husker dronen frøenes koordinater, så det australske firma altid kan holde høje med udviklingen af træerne.

Andrew Walker fortæller, at AirSeed Technologies har en ambition om at plante hele 100 millioner nye træer frem mod 2024.

Du kan se mere om det gode tiltag i denne video:


E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg