Tilbehør til Solcelleanlæg

Mangler du tilbehør til dit solcelleanlæg, så finder du det her. Vi har en række smarte reservedele og andre værktøjer som du kan bruge til dine solceller.

Filtrér

Læs mere om Tilbehør til Solcelleanlæg

Tilbehør til Solcelleanlæg - Montering og vedligehold

Her på siden finder du vores udvalg af tilbehør til solcelleanlæg, som både kan være nødvendigt ved montering af solceller og til vedligehold af anlægget.

Der findes en række forskelligt tilbehør til solcelleanlæg og hvis du planlægger selv at stå for monteringen, kan du meget vel få brug for noget af dette tilbehør.

Her på siden finder du eksempelvis:

  • Dele til montering
  • Stik og kabler
  • Dele til rengøring og vedligehold

Hvis du er i tvivl om hvad du bruger det forskellige tilbehør til solcelleanlæg til, så kan du læse med herunder, hvor vi har samlet lidt mere viden om de forskellige dele, og som kan hjælpe dig på vej til et overblik over hvad du kan få brug for.

5 ting du bør vide om Tilbehør til Solcelleanlæg

Der findes rigtig mange små dimsedutter, kabler og andre dele, når du kigger efter tilbehør til solcelleanlæg, men der er også mere simple ting, som eksempelvis rengøringsartikler, så du kan vedligeholde dine solceller.

Herunder har vi samlet lidt viden om nogle af de dele som du især kan få brug for, hvis du selv ønsker at montere dine solcellepaneler på taget, samt hvordan du bedst vedligeholder dine solceller.

#1 - Tilbehør til Solcelleanlæg montering

Hvis du selv vælger at montere dit nye solcelleanlæg, eller hvis du selv ønsker at kunne udskifte dele af monteringen på dit eksisterende solcelleanlæg, så kan du få brug for monteringsdele, som er en type af tilbehør til solcelleanlæg.

Langt de fleste mennesker vælger at få monteret det nye solcelleanlæg af en montør og ofte er monteringen med i prisen, når du investerer i et nyt solcelleanlæg.

Er du typen der godt kan klare en del af de håndværksmæssige opgaver selv, kan du dog godt få brug for selv at udskifte nogle dele selv, eller måske selv stå for hele monteringen og kun bruge autoriserede fagfolk til selve tilslutningen.

Solcelleanlæg kræver en del monteringsdele, da de ikke blot kan lægges direkte på taget, men skal monteres, så der er en afstand mellem tag og paneler.

Til dette kræves ofte nogle skinner, typisk C- eller N-skinner, og nogle klemmer, som typisk kaldes mellem- eller endeklemmer, og bruges til at holde solcellepanelet fast på skinnen.

Herudover kræves en del forskellige skruer og bolte til at holde skinnerne i den rigtige afstand fra fra taget samt nogle beslag, der gør det muligt at sikre at skinner og dermed solcellepaneler sidder godt fast på taget.

Selvom disse tilbehørsdele til solcelleanlægget er beregnet til at kunne holde mindst ligeså længe som selve solcellepanelerne, så kan der opstå skader med tiden, hvor der kan være behov for at udskifte enkelte af disse dele.

#2 - Kabler og stik til Solcelleanlæg

Udover dele og beslag til selve monteringen, kan du under tilbehør til solcelleanlæg også finde forskellige typer af stik og kabler, som bruges til at forbinde solcellepanelerne med hinanden og den resterende installation.

Du bør være meget opmærksom på at både stik og kabler er beregnet til solcelleanlægget og at disse dele har en god robust kvalitet.

Både kabler og stik skal være i en sådan kvalitet at de kan holde til vind og vejr på alle tider af året, og samtidig er det vigtigt at de er modstandsdygtige overfor UV stråling fra solen.

Både vind og vejr, samt UV stråling kan svække både kabler og stik, hvis ikke disse er modstandsdygtige over for påvirkningerne, og det kan betyde at stik og kabler bliver møre og lettere revner eller går i stykker.

Installationskabler til solcelleanlæg fås ofte i længder på helt op til 100 meter, og selvom det lyder af meget, så bruges der en del kabel til installation af solceller, og du kan ofte finde kablerne i både rød og sort, så du bedre kan holde styr på hvilke kabler der er til hvilken del af installationen.

Stik til solcelleanlæg fås i forskellige typer og farver, og det er vigtigt at du er opmærksom på hvilken type stik du har brug for, samt hvilken model.

Du vil ofte kunne få brug for et MC4 stik eller DC stik til tilslutning, og du bør derudover være opmærksom på om du skal bruge hun eller han stik til at få stikkene sluttet til.

AC kabler og stik kan du også få brug for, men ofte vil du kun have brug for få af disse, da de bruges til at tilslutte installationen.

Det kan være en god idé at benytte nogle UV resistente flexrør til at trække kablerne igennem, da dette kan give en ekstra beskyttelse til kablerne, især de kabler som ligger udendørs i forbindelse med selve solcellepanelerne.

#3 - Solcelleanlæg Afbrydere

Når du kigger efter tilbehør til solcelleanlæg, bør du også bestemme dig for hvilken afbryder du ønsker at tilkoble, da der er forskellige love på området, kan du med fordel rådføre dig med en fagperson, som kan rådgive dig i forhold til regler og lovkrav.

En DC afbryder sørger for at slå kredsløbet fra hvis strømmen overstiger kapaciteten for anlægget og denne form for afbryder kan fås med en integreret automatsikring, og i forskellige størrelser, eksempelvis til 12, 23, 35 og 48 volt-systemer.

Har du et batteri koblet til dit solcelleanlæg, kan du også med fordel kigge efter en såkaldt laderegulator, som styrer hvordan batteriet oplades og dermed fungerer som en sikkerhed for at strømmen til batteriet afbrydes når dette er ladet op, samtidig med den sørger for at lede præcis den mængde strøm til batteriet, som sikrer den mest effektive opladning.

#4 - Spændingsomformere til Solcelleanlæg

Spændingsomformeren er et nødvendigt stykke tilbehør til solcelleanlægget, som ofte også kaldes for en inverter eller en vekselretter.

Spændingsomformeren omformer den strøm som solcellerne producerer, til vekselstrøm, som kan bruges i husholdningens elinstallation.

Solceller producerer nemlig en jævnstrøm, som ikke kan bruges i almindelige husholdninger, og der er derfor brug for at omforme strømmen, for at kunne udnytte den energi, som solcellerne producerer.

Der findes mange forskellige spændingsomformere, eller invertere, på markedet, og i Danmark er der derfor udformet en såkaldt positivliste, der fortæller om en inverter lever op til den standard indenfor størrelse og kvalitet, som kræves ifølge den danske lovgivning på området.

Du bør derfor altid gå efter en spændingsomformer som er angivet på denne positivliste, da du ellers kan få problemer med at få lov til at koble inverteren til din installation.

Spændingomformeren bør faktisk være en lille smule mindre end solcelleanlæggets størrelse, for at du kan udnytte inverteren bedst muligt, og ikke som de fleste måske kan fristes til at tro, at enheden skal passe præcist til effekten af anlægget.

Hvis du er i tvivl om hvilken spændingsomformer du skal vælge, så anbefales det at du tager kontakt til en autoriseret installatør for rådgivning.

#5 - Tilbehør til Vedligeholdelse af Solcelleanlæg

Generelt set kræver et solcelleanlæg ikke ret meget vedligeholdelse, men hvis du gerne vil sikre en optimal effekt og udbytte fra dit solcelleanlæg, kan det godt betale sig at kigge efter vedligeholdelses tilbehør til solcelleanlæg.

Vedligeholdelsen er ret enkelt, for det kræver ikke meget mere end en rengøring et par gange om året.

Det er dog vigtigt at du ikke benytter skrappe rengøringsprodukter, skrabere og andet kraftfuldt virkende værktøj eller rengøringsmidler til rengøringen.

Du kan med fordel rengøre dine solcellepaneler et par gange om året, ved at vaske dem med regnvand.

Dette gøres for at fjerne alger og andet skidt fra panelerne, som kan forhindre solcellerne i at producere strøm eller mindsker effekten fra panelerne.

Alt du har behov for er en blød børste eller klud, og regnvand.

Den bløde børste bruges til forsigtigt at fjerne blade, alger og andet snavs, sammen med regnvandet og herefter kan du evt. tørre solcellerne af med en hårdt opvredet blød klud.

Det er vigtigt at du undgår at ridse, skrabe eller trykke på solcellerne, når du gør dem rene.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007