Ventilationsslanger

Mangler du ventilationsslanger til fx din emhætte, aircondition eller andet, så finder du en løsning her på siden.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Ventilationsslanger

Kanalrør 0,5m (100mm) PVC - Unite
Kanalrør 0,5m (100mm) PVC - Unite
Kanalrør 0,5m (100mm) PVC - Unite

Materiale: PVC
Farve: Hvid

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 5. april 2024
Kanalrør 1,0m (100mm) PVC - Unite
Kanalrør 1,0m (100mm) PVC - Unite
Kanalrør 1,0m (100mm) PVC - Unite

Materiale: PVC
Farve: Hvid

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 5. april 2024
Kondensslange tørretumbler 8/10mm (1,5m) Nordic Quality
 1 Anmeldelse
Kondensslange tørretumbler 8/10mm (1,5m) Nordic Quality
Kondensslange tørretumbler 8/10mm (1,5m) Nordic Quality
 1 Anmeldelse

Til tørretumblere og lignende udluftning
Materiale: Plastik

Læs mere På lager

Ventilationsslanger - Til montering af aircondition og ventilationssystemer

Hvis du er i gang med at bygge ny bolig eller renovere den gamle, så kan det være at du gerne vil have mulighed for at kunne få en bedre temperatur eller luftfugtighed, så du kan få en bedre luft i hjemmet.

Så kan det være at du gerne vil investere i en række udluftningssystemer, så du kan komme af med alt den dårlige luft, så den ikke bliver hængende i boligen.

Der findes mange forskellige typer af ventilationssystemer, der alle skal bruge ventilationsslanger for at kunne føre luften hen hvor den skal, om det så er udendørs eller andre steder.

Det kan f.eks. være i køkkenet, hvor du gerne vil have en emhætte installeret, der kan optage al fugt og røg fra madlavningen, så din bolig ikke bliver fyldt af en tyk røg eller duften af madlavning.

Du kan muligvis også have et rigtig varmt hjem, hvor det kan være svært at opholde sig, hvis du ikke har en form for udluftning i gang, f.eks. en aircondition, der kan hjælpe dig med at holde temperaturen i boligen nede.

I både emhætters og airconditions tilfælde, så har de behov for at der bliver brugt de rette ventilationsslanger for at de kan føre luften rundt, uden at det skader de omkringliggende materialer i boligen.

I andre større erhverv og undervisningslokaler kan det også være vigtig at have adgang til gode ventilationsslanger, da det her kan være vigtig at få suget luften ud, så der er et ordentligt arbejdsmiljø.

Det kan f.eks. være vigtigt i fysik-kemi lokaler på skoler og undervisningsinstitutioner, hvor der hurtigt kan blive fyldt med dampe, der nok ikke er godt for helbredet i større mængder.

Hvis dit ventilationssystem er gået i stykker og du skal have monteret nye ventilationsslanger, så kan du her også finde et udvalg af forskellige slanger, der kan passe til dit ventilationssystem.

4 ting du bør overveje når du skal købe ventilationsslanger

Skal du have nogle nye ventilationsslanger til dit udluftningssystem, så kan det være vigtigt at du gør dig nogle overvejelser, så du er bedre sikret på at finde de helt rigtige slanger.

Vi giver dig herunder et par eksempler på overvejelser du kan bruge, så du er bedre stillet til at kunne finde den type ventilationsslange, der passer til dine behov.

#1 - Fleksibel eller Fast ventilationsslange

Det første du bør overveje er om det skal være fleksible eller faste ventilationsslanger, da det kommer meget an på de opgaver som du skal have løst.

Hvis du f.eks. skal have repareret din tørretumbler, så kan muligvis være at du har behov for at udskifte tørretumblerens ventilationsslange.

Her har du nok behov for en fleksibel slange, da du her ikke har meget plads at arbejde med, plus at du nok skal kunne bøje slangen, så at den kan nå de pågældende monteringspunkter.

En fleksibel ventilationsslange er god at bruge i de tilfælde, hvor du gerne skal kunne bøje slangen den ene eller anden retning, så du ikke skal til at have separate sektioner med bøjninger på.

Skal du til gengæld have ført ventilationssystemet gennem forskellige mure og vægge, så kan det være at du har brug for nogle mere faste rør, der bedre kan holde til at blive monteret i muren, så de ikke går i stykker.

På den måde kan du være bedre sikret mod at ventilationsslangerne i muren bliver slidt ned af potentielle vibrationer, når der sendes luft gennem dem.

Faste ventilationsrør er dog ikke nær så fleksibel, og de kræver derfor en del mere plads for at kunne blive ordentlig installeret.

#2 - Længden på ventilationsslangen

Det kan også være vigtigt at undersøge hvor lange ventilationsslange skal være, så du kan være sikker på at have nok ventilationsslanger til installationen af dit ventilationssystem.

Du bør derfor måle efter, hvor langt dine ventilationsslanger skal være, så du kan få købt dem i nok længder, så du kan være sikker på at have nok slanger til at kunne få monteret dit ventilationssystem i de steder, hvor der skal være udluftning.

Længder på ventilationsslanger:

  • 1,5 m
  • 6 m
  • 10m

Hvis du skulle have kommet til at købe for lange ventilationsslanger, så har du også mulighed for at kunne afskære de rette længder til dit ventilationssystem, så der ikke bliver et stort stykke ventilationsslange der ligger i overskud og bare fylder i installationen.

Det giver dig mulighed for at kunne få lige den rette længde til dit ventilationssystem, så du ikke får en masse overskydende slanger der ligger og fylder i boligen.

#3 - Tykkelsen på ventilationsslangen

For at være sikker på at din ventilationsslange passer til dit ventilationssystem, så er det vigtigt at du undersøger, hvor tyk slangen skal være omkring monteringspunkterne, så du bedre kan finde den rette størrelse dertil.

Der kan være stor variation på tykkelsen af slangerne, alt efter om du skal bruge ventilationsslangen til en emhætte, til at reparere tørretumbleren eller om du skal have monteret et industrielt udluftningssystem.

Hvis du bruger en ventilationsslange der er for lille, så får du problemer med at få den monteret på systemet, da den her ikke ville kunne sættes fast omkring røret.

Er slangen for stor, så stor du med samme problem, eller også kan du risikere at slangen hopper af systemet meget let, alt efter hvor stort et tryk der bliver sendt gennem slangen.

Derudover, så vil du have problemer med at udluftningen ikke vil være nær så effektiv, da meget af luften vil blive tabt ud af den ekstra plads omkring monteringen.

Tykkelser på ventilationsslanger:

  • 100 mm
  • 125 mm
  • 150 mm
  • 160 mm
  • 200 mm
  • 250 mm
  • 315 mm
  • 350 mm
  • 400 mm
  • 450 mm

Der er derfor en vigtig overvejelser at gøre dig, så du kan mere sikker på at alle dine dele til ventilationssystemet passer sammen, hvilket gør at ventilationen kan fungere meget mere effektivt og sikkert end ellers.

#4 - Ventilationsslangens materiale

Det kan være vigtigt for dig at overveje hvilket materiale dine ventilationsslanger skal være lavet af, da det kan have stor betydning for det miljø de kan arbejde ordentligt i.

Hvis du bare skal have et airconditionsystem op at køre, så har du nok ikke behov for de stærkeste materialer, da du her ikke kommer op på helt ekstreme temperaturer eller lufttryk.

I disse tilfælde kan du f.eks. få ventilationsslanger af PVC plast, der kan arbejde i et temperaturområde der ligger mellem -17° C til +70° C, så der ikke er stor chance for at slangen bliver ødelagt.

Eksempler på materialer brugt til ventilationsslanger:

  • PVC
  • Polyester
  • Glasfiberdug

Det kan dog også være at du har brug for nogle ventilationsslanger der kan holde til en meget højere temperatur, da du muligvis skal have et udluftningssystem i et område, hvor det hurtigt bliver meget varmt.

Generelt ligger arbejdstemperaturen på ventilationsslanger på mellem -75 C og +375 C alt efter hvilket materiale du gør brug af.

Det kan derfor være en god ide at undersøge, hvilke temperaturer og tryk som ventilationsslangerne skal arbejde under når de er installeret, så du er sikker på at kunne finde de rette type slanger til formålet.

Det kan formindske risikoen for at der sker uheld eller at ventilationsslangerne bliver ødelagt meget hurtigere, og dermed skal skiftes ret ofte.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007