Screenshot af Crunchyroll forside fra crunchyroll.com

Hvad er CrunchyRoll? Anime og Manga Streaming tjeneste

Anime er gennem årene blevet mere og mere populært i Danmark, men mulighederne for at se anime i Danmark er mange gange begrænset, og derfor kan det være svært at finde et sted at se anime.

I dette indlæg vil jeg forklare, hvad anime og manga er, samt hvordan anime og manga streamingtjenesten CrunchyRoll virker.

Hvad er CrunchyRoll? CrunchyRoll er en streamingtjeneste, hvor du kan se anime. CrunchyRoll giver dig muligheden for at se de mest populære anime shows, samt læse manga. Streamingtjenesten kan bruges gratis, der vil dog blive vist reklamer, samt vil der være anime serier, episoder og manga du ikke vil have adgang til.

Hvis du vil vide mere om, hvordan CrunchyRoll virker og hvor du kan se CrunchyRolls indhold, så læs videre herunder.

Hvad er anime og manga?

Anime er betegnelsen for japansk tegnefilm, og betyder animation på japansk.

I Japan bruger man udtrykket ‘anime’ om alle former for animation, hvor vi i Danmark kun bruger det, når vi taler om japanske tegnefilm.

I Danmark kalder vi nogle gange anime for mangafilm, men det mest benyttede navn er stadig anime.

Langt de fleste animes er baseret på japanske tegneserier, som hedder manga, og findes i stort set alle film genre, for eksempel komedie, fantasy og gyser.

Ved at der findes anime i stort set alle film genre, er der mange forskellige genre af anime at vælge imellem, og mange anime er kategoriseret i mere end én genre, hvilket kan gøre det svært at bestemme, hvilken genre den tilhører.

Udover selve hovedgenren, er anime ofte også opdelt i undergenre, for eksempel ‘Mecha’, som er anime der indeholder robotter (fx. Transformers) og ‘Sentai’, der er japansk for “kamphold” og bruges om anime og manga som indeholder et hold af superhelte.

Hvordan virker CrunchyRoll?

CrunchyRoll er en streamingtjeneste, der giver deres brugere forskellige muligheder for at se deres yndlings anime serier.

Hos CrunchyRoll er det gratis at lave en profil, og derefter begynde at se et forholdsvis stort indhold af både anime og manga.

Hvis du ønsker at have adgang til alt indhold som CrunchyRoll tilbyder, kan du vælge mellem deres tre premium medlemskaber, som hver især giver dig adgang til forskellige funktioner på streamingtjenesten.

Medlemskab

Funktioner

Fan (1 måned)

  • Ingen reklamer

  • Ubegrænset adgang til CrunchyRolls indhold

  • Nye episoder én time efter de er blevet sendt i Japan

  • Stream på 1 enhed ad gangen

Mega Fan (1 Måned)

  • Ingen reklamer

  • Ubegrænset adgang til CrunchyRolls indhold

  • Nye episoder én time efter de er blevet sendt i Japan

  • Stream på 4 enheder ad gangen

Mega Fan (12 måneder)

  • Ingen reklamer

  • Ubegrænset adgang til CrunchyRolls indhold

  • Nye episoder én time efter de er blevet sendt i Japan

  • Stream på 4 enheder ad gangen

  • Billigere, hvis du ønsker at have CrunchyRoll i et år

Med en gratis profil kan du begynde at streame CrunchyRolls nye indhold én uge efter, at det er blevet sendt i Japan, dog vil der stadig være nogle serier, som ikke er tilgængelige.

Både gratis og betalte profiler har adgang til CrunchyRolls indhold med undertekster i et udvalg af forskellige sprog, så de vælge det sprog de foretrækker.

CrunchyRoll tilbyder også ‘dubbed’ versioner af deres anime udvalg, hvilket betyder at du kan se anime, hvor de japanske stemmer er blevet udskiftet, for eksempel med engelske stemmer.

Udover at tilbyde anime og manga, har CrunchyRoll også en spilsektion og en butik, hvor du kan købe produkter, såsom tøj, anime figurer, bamser, tilbehør og meget mere.

Herunder vil jeg step-by-step guide dig igennem, hvordan du laver en profil hos CrunchyRoll, og hvordan du kan begynde at se en anime serie.

Step-by-step guide til CrunchyRoll

  1. Gå ind på CrunchyRolls hjemmeside, som du kan finde her

  2. Tryk på 'login', som du kan finde øverst i højre hjørne
    Crunchyroll login

  3. Hvis du allerede har en profil, kan du logge ind ellers rul lidt ned, hvor du kan udfylde dine forskellige informationer og lave en profil
    Crunchyroll profil

  4. Nu har du lavet en gratis profil hos CrunchyRoll, og du kan nu begynde at se anime. Tryk på ‘Shows’ som er øverst i navigationsbaren
    Crunchyroll anime udvalg

  5. Vælg nu den anime, du ønsker at se og tryk på den

  6. Når du har trykket på den anime, du ønsker at se, kan du nu vælge mellem sæsoner og episoder af den anime serie du har valgt
    Crunchyroll anime

  7. Tryk på en episode og tryk derefter på afspil ikonet, så videoen begynder at afspille.
    Crunchyroll anime

CrunchyRoll giver dig også mulighed for at gemme anime, som du ønsker at se senere eller hvis du ønsker at holde styr på, hvor langt du er i den anime serie du er i gang med.

For at gemme din anime, skal du trykke på ‘Add to Queue’, som kommer frem hvis du holder musen henover en anime, eller kan ses i hjørnet af den video, som du afspiller.

Du kan se de anime eller episoder du har gemt, ved at trykke på ‘Queue’ øverst i navigationsbaren.

Crunchyroll gemme anime

Hvor er CrunchyRoll tilgængeligt?

Hvis du ønsker at se anime hos CrunchyRoll, så tilbyder de dig flere muligheder for at se deres indhold.

En af mulighederne er at du kan se anime på en webbrowser, eksempelvis Google Chrome eller Safari.

En anden mulighed er at downloade CrunchyRolls app, som er tilgængeligt til Android og iOS enheder.

Du kan finde CrunchyRolls app til Android her og til iOS her.

Det er også muligt at se CrunchyRoll på nogle spillekonsoler, herunder PlayStation 5 konsollen, da det er muligt at downloade en CrunchyRoll applikation til din konsol.

Ofte stillede spørgsmål om CrunchyRoll

Er CrunchyRoll gratis?

CrunchyRoll er en delvis gratis streamingtjeneste, hvilket betyder at der er meget af indholdet på CrunchyRoll, du vil kunne se gratis.

Der er dog indhold som kræver, at man har et af CrunchyRolls premium medlemskaber, som koster penge.

Kan jeg finde alle anime hos CrunchyRoll?

Det er ikke alle anime serier, der er tilgængeligt hos CrunchyRoll, da de i nogle tilfælde ikke har rettigheder til at vise disse anime serier.

CrunchyRoll tilbyder et stort udvalg af forskelligt indhold, herunder over 1000 anime serier, mere end 200 østasiatiske serier og omkring 80 manga titler.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg