Bedste Smartwatch & Fitness Trackers (under 350 kr)

I dette indlæg får du den fulde forklaring på hvad et smartwatch egentlig er, samt hvad grunden er til at de er blevet så populære i nyere tid.

Vi går helt tilbage til de tidlige år i udviklingen af disse smarte gadgets, og ser på hvad der præcist har gjort at de er blevet så populære.

Hvad er et smartwatch? Et smartwatch er en nyere type gadget, som også betegnes som en “wearable” enhed. Smartwatches kan ligne normale armbåndsure, men er udstyret med moderne teknologi som fx giver adgang til telefon, internet, musik, vækkeure og meget mere lige fra håndleddet.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt et smartwatch kunne være noget for dig, er dette indlæg en perfekt mulighed for at få en masse info omkring disse smarte gadgets.

Læs videre for at få det fulde overblik over hvad et smartwatch egentlig er, samt hvilke smarte funktioner forskellige smartwatches kan indeholde.

Historien bag Smartwatches

Faktisk har digitale armbåndsure eksisteret i mange år, dog har de ikke altid været betegnet som “smartwatches”.

Helt tilbage i 1972 udkom der et digitalt ur kaldet “Pulsar” som blot var et digitalt pulsur egnet til træning og hverdagsaktiviteter.

Da computere pludselig blev mere avancerede i 80’erne begyndte firmaet Seiko at udvikle computere i form af armbåndsure.

Disse var dog knapt så “smarte” som dem vi kender i dag, da man faktisk skulle have et separat keyboard tilsluttet for at inputte diverse ting på disse armbånds computere.

Op igennem 90’erne begyndte firmaer som Microsoft,Seiko og Samsung alle at udvikle smartwatches, som mindede mere om dem vi kender i dag.

Dog var de stadig meget begrænsede i forhold til teknologien, som stadig ikke var helt i top til mindre enheder.

I 1999 udkom det første digitale armbåndsur som kunne bruges som en telefon, denne var kaldet “SPH-WP10”.

Denne var dog meget begrænset, da den blot havde 90 minutters taletid på en opladning, samt nogle meget klodsede antenner og mikrofoner.

Efter årtusindeskiftet udviklede markedet for smartwatches sig meget hurtigt, men det var faktisk ikke før 2010’erne at man så smartwatches, som dem vi kender i dag, for første gang.

I 2013 og året efter i 2014 kom der en række moderne smartwatches fra store tech giganter som Samsung, Microsoft og Apple.

Det må siges at især Apple smartwatches er blevet utrolige populære, og man ser i dag mange bruge disse i samspil med deres iPhones.

Android brugere kan i stedet bruge en lang række andre smartwatches fra utallige udbydere, da mange har adgang til android styresystemet.

Fordi Apple holder deres systemer meget tæt ved hånden, er det kun Apples egne smartwatches som indeholder iOS styresystemet.

Hvad kan et Smartwatch?

I nyere tid er Smartwatches blevet temmelig avanceret, og mange af de helt store brands har eksempelvis udstyret deres smartwatches med stemmestyring, så du faktisk aldrig behøver fysisk at trykke på dit smartwatch.

Mange smartwatches kan kobles til din smartphone, og give adgang til diverse apps på denne måde, alle disse apps kan også styres med stemmestyring, såfremt dit smartwatch understøtter denne teknologi.

Det bedste indenfor smartwatches er nærmest en mini smartphone på dit håndled, og har dermed adgang til næsten alle de samme ting som du får med brug af en smartphone.

Mange personer vælger at kombinere et smartwatch med en smartphone, men det er faktisk også muligt udelukkende at bruge et smartwatch.

Det kan du fx gøre ved at købe et sim kort som passer til et smartwatch, og dette gør det muligt både at ringe og SMS’e direkte fra dit smartwatch, uden at det er forbundet til din smartphone.

Adgang til apps i alle afskygninger

De moderne smartwatches har adgang til en masse apps på samme måde som din smartphone.

Afhængigt af hvilket smartwatch der er tale om, kan der være visse begrænsninger, og nogle smartwatches har kun de apps som er indbyggede, og måske ikke adgang til alle de samme apps som på din smartphone.

Langt de fleste smartwatches, ligegyldigt mærke, har adgang til helt basale apps som fx vækkeur, pulsmåler, GPS, lommeregner, musik og andre basale ting.

Ønsker du at være i stand til at bruge og downloade alle de apps du kender fra din smartphone, skal du nok investere i et af de lidt dyrere smartwatches fra firmaer som Apple eller Samsung.

Musik og lydbøger på farten

Noget som langt de fleste bruger deres smartwatch til er musik samt lydbøger når de er på farten, eller blot slapper af i haven derhjemme.

Dit smartwatch kan nemlig ofte kobles til dit bluetooth headset eller dine Apple Airpods og dermed kan du lytte til alle dine yndlingssange eller lydbøger uden at du skal have din smartphone eller computer i nærheden.

Find vejen med indbygget GPS

Mange moderne smartwatches udstyret med indbygget GPS som gør det nemt at finde din destination lige meget hvor i verden du befinder dig.

Udover de nævnte populære funktioner har de mest moderne smartwatches som udgangspunkt adgang til alle de apps og programmer som din smartphone også besidder.

Der kan dog være visse begrænsninger når det fx gælder diverse spil, da ikke alle er kompatible med smartwatches.

Der er dog en øget fokus på at udvikle spil der egner sig specifikt til smartwatches, men markedet er stadig forholdsvist småt når det gælder spil designet til smartwatches.

Derfor er Smartwatches så populære

De helt nyeste smartwatches fra de populære fabrikanter af smartphones er nærmest en forlængelse til din Smartphone, som giver dig mulighed for at udføre en masse aktiviteter lige fra dit håndled.

Netop dette er primært årsagen til at smartwatches er blevet populære, da de sikre at dine hænder hele tiden kan være fri når du ønsker det.

Et smartwatch er hele tiden lige ved hånden og kan ringe, maile, afspille musik og en masse andet ligesom din smartphone kan, bare uden du behøver at tage den op af lommen.

Smartwatches kan også fungere helt fint for sig selv, og mange bruger dem også i stedet for regulære armbåndsure.

Der findes nemlig smartwatches som ligner et helt normalt armbåndsur, men besidder et digitalt display hvor du kan få adgang til diverse funktioner.

Brug et Smartwatch som et effektivt sportsur/fitness ur

Nogle smartwatches betegnes i stedet som sportsure eller et fitness ur, da de er skabt med fokus på fysisk træning og overvågning af din krops hjerterytme, puls og generelle sundhed.

Med et smart fitness ur får du typisk et smartwatch med basale funktioner som fx GPS, alarm, adgang til musik og andre normale funktioner.

Nogle af disse typer smartwatches er dog meget mere simple og en del billigere, da de blot indeholder funktioner som er egnet til fysisk træning.

Disse kaldes kan kaldes alt fra pulsmåler til smart fitness ur eller sportsur, men i bund og grund er de alle sammen en form for smartwatch, bare med en mere begrænset teknologi.

De fleste smartwatches som fx et Apple eller Denver Smartwatch har en masse funktioner egnet til træning udover de mange andre smarte funktioner, hvilket gør dem meget gode til både træning og normal brug.

Der hvor de specifikke sportsure/fitness ure kan være bedre, er selve størrelsen og vægten på disse.

Fordi de er egnet mere til træning er de ofte fremstillet i en meget let udgave, så uret ikke forstyrre dig på din løbe- eller cykeltur.

Smartwatches er blot én form for wearable teknologi, du kan læse meget mere om denne moderne teknologi i vores blogindlæg: Wearables? Hvad er det nu for noget!? Vi har forklaringen her!

Bedste Smartwatches til under 350 kr.

Du har nu mere eller mindre fået styr på hvad et Smartwatch egentlig er, og hvad du kan bruger det til.

For kort at opsummere, kan et smartwatch hjælp med at gøre din hverdag lidt nemmere.

Du kan bruge det i sammenspil med din smartphone, og foretage opkald, lytte til musik, spille diverse spil og mange andre ting som din normale smartphone også kan.

Fordelen er selvfølgelig at et smartwatch er kompakt, og sidder altid let tilgængeligt på dit håndled, så du hurtigt kan tage det i brug.

Herunder har du 5 eksempler på gode smartwatches til under 350 kr., som kan være en perfekt start til dig som ikke har haft et smartwatch førhen.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg