Billede taget af avXperten personale

Hvorfor Bruger man DisplayPort? Lær om Hvorfor Her!

Når du vil forbinde fx din computer til en skærm findes der nu et kabel som har bedre specifikationer end noget andet kabel på markedet.

Med et såkaldt DisplayPort kabel kan du nemlig opnå enormt høje hastigheder.

Du kan desuden bruge en displayport to hdmi adapter, hvis en af dine enheder kun modtager HDMI.

Hvorfor bruge DisplayPort? DisplayPort kabler sikrer det bedste indenfor båndbredde og datahastighed. Med DisplayPort får du en båndbredde som er næsten dobbelt så stor som det bedste indenfor HDMI kabler. Derudover er DisplayPort bagudkompatibel, og virker til de fleste ældre kabeltyper så længe du har den rette adapter.

Der er god grund til at vælge DisplayPort kabler i dag, især til dig som interesserer dig for gaming.

Læs meget mere i dette indlæg om hvorfor du bør prøve DisplayPort, samt hvordan du kan omdanne display port til hdmi såfremt du ikke har displayport adgang i dit TV, computer eller lignende.

Hvad gør DisplayPort til et solidt valg?

DisplayPort bliver af producenten selv omtalt som “the Ultimate Digital Connection”.

Grunden til at de omtaler denne type kabel sådan, er primært grundet specifikationerne som på nuværende tidspunkt udkonkurrerer de fleste andre typer kabler på markedet..

Den nyeste standard 2.0 indenfor DisplayPort har nemlig en båndbredde samt datahastighed på helt op til 80 Gbit/s, hvilket er langt højere end HDMI som er den største konkurrent til DisplayPort.

DisplayPort giver det bedste inden for både billede og lydkvalitet, og har stor fokus på at skabe naturtro billeder helt uden digitale forstyrrelser.

Derudover er DisplayPort også designet til at virke på alle typer enheder.

Selvom enheder ikke har en indgang til DisplayPort, kan man ved hjælp af adapters bruge DisplayPort til både VGA, DVI og selv HDMI såfremt du har en displayport to hdmi adapter.

DisplayPort henvender sig primært til computer displays samt projektorer, hvor der hidtil har været mangel på kabler der kan skabe ekstreme effektive billeder.

Med et DisplayPort kabel kan du for første gang nogensinde opnå en 8K opløsning med en frekvens på hele 60Hz, hvor det maksimale førhen var 8K 30Hz.

Til dig som bruger meget tid ved computeren, eller gamer meget, er DisplayPort det oplagte valg, da det simpelthen giver de bedste hastigheder, farver og lyd på markedet lige nu.

Derudover kan du også tilslutte flere enheder til samme video output, hvor du fx ved HDMI ofte skal bruge flere kabler for at undgå nedsat billedkvalitet.

Kort fortalt, hvis du ønsker det absolut bedste billede, er DisplayPort et oplagt valg.

DisplayPort er især udviklet til computere, hvor det skaber et billede præcis sådan som computeren ønsker at vise det, der er næsten ingen former for skærm forstyrrelse eller forsinkelser, hvilket giver en øget brugeroplevelse.

Kan jeg bruge DisplayPort sammen med HDMI?

De fleste kender måske ikke til egenskaberne som DisplayPort besidder, og bruger stadig de populære HDMI kabler.

HDMI er et utrolig fleksibelt kabel som kan bruges til både fjernsyn og computer setups, men bliver dog udkonkurreret på selve effektiviteten i forhold til DisplayPort.

Heldigvis findes der en løsning hvor du sagtens kan bruge både DisplayPort og HDMI kabler.

Med en adapter kan du nemlig omdanne display port til hdmi, nemt og enkelt.

Den ovenstående adapter er bare én type adapter du kan bruge når du skal omdanne displayport to hdmi.

Det betyder altså, at kun én af de enheder du vil forbinde behøver at have en DisplayPort indgang.

Dermed kan du lettere koble en skærm til din computer, selvom den ene af de to enheder ikke umiddelbart han en indgang der passer til DisplayPort.

Stort Set alle skærme og computere i dag har nemlig HDMI indgange, men langt fra alle har integreret DisplayPort indgange.

I fremtiden vil vi højst sandsynligt se en øget integrering af DisplayPort, såfremt de opretholder deres sublime specifikationer.

Det vil dog primært være fokuseret på computersystemer, som egentlig er det formål DisplayPort dækker bedst, og også henvender sig primært til.

Sådan finder du enheder med DisplayPort adgang!

Det kan være lidt vanskeligt at vide hvilke produkter der har DisplayPort.

Hvis du handler i fysiske butikker vil indpakningen ofte have et logo som helt enkelt viser bogstaverne “DP”.

Derudover kan du selvfølgelig også spørge en butiksassistent hvorvidt enheden kan forbindes med DisplayPort.

Når du handler online vil der ofte være en detaljeret liste af specifikationer som burde oplyse om enheden er kompatibel med DisplayPort.

Logoet “DP” fremgår også som regelt ved online handel.

Husk at det kun er én af dine enheder som reelt behøver at have adgang til DisplayPort.

Du kan nemlig finde adapters til både VGA, DVI og HDMI hvilket gør det muligt at forbinde dine enheder, selvom de ikke begge har en indgang til DisplayPort kabler.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg