Alt om varmepuder - {5 gode grunde til at eje en}

En varmepude kan have flere funktioner og være nyttige for folk af forskellige årsager.

Hvad er en elektrisk varmepude? - En elektrisk varmepude er en pude med et varmeelement i, som afgiver varme fra puden og kan derfor bruges til at varme sig på eller til nogle typer smerter som skal have varmebehandling.

Her i indlægget giver vi dig tips til hvordan du bruger en varmepude, hvad du kan bruge en varmepude til og endda hvordan du selv kan lave en varmepude.

Sådan fungerer en elektrisk varmepude

En elektrisk varmepude er en pude med et varmeelement inde i puden, så altså under pudens betræk.

Dertil er tilkoblet en ledning, hvor varmepuden får strøm igennem, så derfor skal ledningen selvfølgelig også forbindes med en stikkontakt.

På ledningen sidder der som regel en form for fjernbetjening, hvor du kan tænde og slukke for varmepuden.

Derudover er det også her du kan justere på temperaturen af puden, ofte indenfor 2 - 6 forskellige varmeindstillinger.

Sådan varmer du en varmepude

En elektrisk varmepude er faktisk meget nem at opvarme, da den blot kræver at den sættes til strøm og tændes.

Derudover har du også muligheden for at vælge den varmeindstilling som du ønsker, så den hverken bliver for varme eller ikke varm nok til dine behov.

Selve varmepudens varmeelement er forbundet til en ledning, hvor fjernbetjeningen til varme indstillingerne typisk også sidder fast på og for enden sidder der et stik.

Stikket skal blot i stikkontakten og tændes, så vel som at der skal være tændt på varmepudens fjernbetjening og så skulle der gerne komme varme i puden.

Selvfølgelig er det sådan med disse som det er med de fleste andre varmeapparater at der lige er lidt opstarts tid, men det går typisk hurtigt med varmepuder, du skal bare vide det ikke er øjeblikkelig varme.

5 gode grunde til at eje en Varmepude

#1 Varmepude til smertelindring

Har du smerter i eksempelvis nakke, lænd, ryg eller andre steder, hvor du har brug for smertelindring og hvor du ved at varme er lindrende, gerne efter aftale med læge, så kan en varmepude være glimrende til at hjælpe på smerterne.

#2 Til dig der altid fryser

Er du typen der altid er pakket godt ind, men alligevel så fryser du? Jamen så er det måske lige netop en varmepude du mangler til at give dig varmen.

#3 Du kan få sædevarme derhjemme 

Hvis du også har drømt om at have sædevarme andre steder end bare i bilen, så kan du med en varmepude nemt få varme under bagdelen, ved blot at ligge varmepuden på dit sæde (de tynde er bedst og brug dem ikke for længe ad gangen).

#4 Til det kolde sommerhus eller hjem

Er du tit i sommerhus, hvor der ikke er særlig god varme, så kan du bruge en varmepude til at varme dig på og eventuelt ligge i din seng lige inden sovetid, så sengene og dynen er varmet op til dig.

#5 Til børn med vokseværk

For nogle børn kan varme give en lindring, når de oplever smerter og gener i forbindelse med vokseværk, så igen kan en varmepude hjælpe. Særligt de flade af slagsen er gode, så barnet bedre kan ligge med den på benene (Sov ikke med den tændt, vælg evt. en med Timerfunktion).

Sådan laver du selv en varmepude

Har du ikke brug for en varmepude så ofte eller har du brug for en lige nu og her, så kan du faktisk selv lave en varmepude, så du kan få gavn af den med det sammen.

Det du skal bruge til at lave en varmepude er:

  • En sok eller lille stofpose
  • Ukogte ris eller kirsebærsten
  • En snor
  • En mikrobølgeovn

Først finder du en sok eller en lille stofpose som du kan bruge, gerne en der er stor nok til at dække det område du gerne vil bruge varmepuden på.

Hvis du kan sy og har en stofrest kan du eventuelt selv sy en stofpose til formålet, så kan du bedre få den rette størrelse.

Fyld nu din sok eller pose med ris eller kirsebær sten og luk sokken/posen godt af med snoren.

Hvis du kan sy anbefaler jeg at du syr enden til, så den er godt lukket og ris eller kirsebærsten ikke falder ud.

Kom nu posen i mikrobølgeovnen i 1-3 minutter, ris skal ikke varmes lige så længe som kirsebærsten, da kirsebærsten er noget tykkere end ris.

Første gang du prøver at varme den, bør du starte stille ud, så du ikke kommer til at varme den for meget så den er brændende varm.

Så kan du også bedre finde den rette opvarmningstid for din varmepude i forhold til din mikroovn og det materiale du har indeni.

Gå ikke fra din hjemmelavede varmepude når du varmer den op i mikrobølgeovnen, hold i stedet øje med den.

Når du tager den ud, skal du selvfølgelig også være forsigtig og sørger for at den ikke er for varm, i så fald skal du vente lidt med at bruge den.

Har du ikke en mikrobølgeovn, kan du i stedet ligge sokken/posen på radiatoren.

Hvis du ikke har mulighed for at lave sådan en varmepude, kan du lade en pude, viskestykke eller lille dyne, varme lidt på en radiator, så den giver en varmende effekt, dog skal du måske gentage denne metode, da varmen er kortvarig.

Ofte stillede spørgsmål om varmepuder

Kan man bruge en varmepude for meget?

Du bør ikke bruge din varmepude for meget, hold dig til at bruge den i max. 15 - 20 minutter ad gangen og hold så pause.

Hvad kan en varmepude bruges til?

En varmepude kan først og fremmest bruges til at varme sig på, men den kan også bruges til nogle former for smertelindring, blandt andet virker det for mange lindrende at have på maven ved menstruationssmerter.

Hvordan fungerer en varmepude?

En varmepude, er en pude eller ligner også i nogle tilfælde en lille måtte og består derfor af et betræk og nogle tilfælde et indlæg hvor der så deromkring ligger et varmelegeme, som er derfra varmen kommer. Dertil er der tilsluttet en ledning, som så skal sættes til strøm.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg