De 5 bedste Kabeltromler » (Nem og Enkel køberguide)

En kabeltromle er en strømforlængerledning på tromle. Hvis du skal støvsuge bilen eller klippe hækken er der ikke altid en stikkontakt i nærheden. Med en kabeltromle får du mulighed for hurtigt at rulle en forlængerledning ud, så du har elstik lige ved hånden.

Men hvad er vigtigt at kigge efter når man køber kabeltromle?

Vi har lavet denne guide, der hjælper dig med at købe den bedste kabeltromle.

Bedste Kabeltromle [Guide]

En kabeltromle er en utroligt smart måde at føre strøm langt væk fra den nærmeste stikkontakt.

Du kender måske følelsen af at skulle klippe hæk i den fjerneste del af haven med din elektriske hækkeklipper. Du har måske en forlængerledning, som har ligget sammenfiltret siden sidste år – så nu kan du bruge en time på at filtre den ud. Blot for at den bliver sammenfiltret igen, når den skal pakkes sammen.

Og forlængerledningen er en forlænger til den ene ledning. Hvad nu hvis du gerne vil tilslutte andre elektriske enheder samtidigt, som fx en radio?

» Løsningen er en kabeltromle.

Med en kabeltromle er det let at holde styr på ledningen, da den kan rulles ud og ind efter behov. Selv kabeltromler med lange ledninger på 25 meter er lette at kontrollere.

Samtidigt har de fleste kabeltromler flere strømstik, så den fungerer som stikdåse med mange udtag.

Med en kabeltromle er det let at føre ledningen. Mange kabeltromler har håndtag, så du blot kan løsne ledningen – så folder den sig selv ud og følger dig.

Hvad skal man vide når man køber Kabeltromler?

En kabeltromle er altså rigtig smart. Men hvad adskiller kabeltromlerne fra hinanden? Vi har samlet 9 ting du kan sammenligne de forskellige kabeltromler på:

  1. Længde
  2. Materiale
  3. Hvor mange stik
  4. Max belastning
  5. Indendørs/Udendørs
  6. Har den fod?
  7. Har den Ophæng til væg/loft
  8. Automatisk oprulning
  9. Farve

Vi uddyber selvfølgelig alle punkterne.

#1 Hvor lang en ledning har jeg brug for?

En af de første ting man typisk kigger efter er hvor lang forlængerledningen på kabeltromlen skal være. Det kan være fristende bare at vælge den allerlængste, men som ved alle andre ting, så bliver kabeltromlerne dyrere jo længere kabel de har.

Hvis du skal bruge kabeltromlen i haven, så prøv at måle den største længde du kan få brug for. Det kan fx være fra en stikkontakt til den fjerneste ende af hækken.

Når du måler længden, så husk at du ikke skal måle den i fugleflugt. Typisk skal kablet føres langs et hjørne og rundt om buske og lignende, så det er den distance du skal måle.

#2 Hvor robust er kabeltromle og ledning?

En kabeltromle skal kunne tåle stød og slag. Mange kabeltromler er bygget i stærk plastik med en metaltromle, men du kan også få billigere modeller, der er fine, hvis kabeltromlen ikke bliver udsat for så megen slid.

Jo mere robust materiale kabeltromlen er bygget i – desto længere levetid kan du regne med den har.

Ledningen kan fås med mere eller mindre robust gummibeklædning. Hvis kablet skal føres hen over skarpe stubbe og lignende kan der opstå brud på kablet, så alt efter hvad du planlægger at bruge kabeltromlen til kan det godt betale sig at give lidt ekstra for en solid konstruktion af både tromlen og kablet.

#3 Hvor mange stik har kabeltromlen?

De fleste kabeltromler har flere udtag. Skal du bruge den til mere professionelt brug, så er det vigtigt at kunne tilslutte flere enheder samtidigt.

Typisk er udtagene placeret på siden af kabeltromlen. Hvis din elektriske hækklipper (eller hvad du nu gerne vil tilslutte) kun har en kort ledning, er det måske en god ide med en ekstra mellemledning.

#4 Hvad er max belastning

Har kabeltromlen mange udtag skal du også overveje hvor stor en max belastning kabeltromlen har. Max output måles i watt, og viser hvor stor en strømeffekt kabeltromlen tåler på én gang.

Det er vigtigt hvis du planlægger at tilslutte mange strømsultne enheder samtidigt.

#5 Indendørs/Udendørs

De fleste stikdåser kan bruges både indendørs og udendørs. Hvis du kommer til at skulle bruge kabeltromlen i regnvejr eller på en våd plæne kan det godt betale sig at have stik med vandtætte låg.

Så kan du lukke de udtag du ikke bruger fuldstændigt, så der ikke trænger vand ind i kabeltromlen.

#6 Har kabeltromlen fod?

De flest kabeltromler har en eller anden form for fod at stå på. Hvis du skal bruge kabeltromlen i haven, hvor den skal stå på en ujævn græsplæne er det vigtigt at den kan stå solidt og godt.

Her er en bred metalfod praktisk.

#7 Ophæng til væg/loft

Skal du bruge kabeltromlen indendørs i et værksted er det måske ikke så praktisk at have den stående på gulvet.

Nogle kabeltromler har håndtag eller krog, så den let kan hænges på en væg eller på en krog i loftet.

#8 Automatisk oprulning

De fleste kabeltromler har et håndtag til at rulle ledningen op på tromlen efter brug. Du skal blot rulle ledningen ind på rullen, så er den klar til brug igen.

Nogle kabeltromler har automatiske kabelopruller, så du blot skal trykke på en knap, så rulles ledningen op. Man kan også købe en separat automatisk ledningsopruller.

#9 Farve

Endelig er farven også noget du skal kigge efter. De fleste kabeltromler er så ens, at der kun er nuanceforskelle på specifikationerne, så derfor vælg den farve du bedst kan lide.

Overvej hvor du skal bruge kabeltromlen. Er det i haven falder en grøn kabeltromle måske lidt for meget i med omgivelserne.

Du kan også få kabeltromler med ledning i forskellig farver. Hvis du fx vælger en kabeltromle med gul ledning, så er det let at se hvor den ligger.

Her er de 5 bedste kabeltromler

Kunne du tænke dig at vide mere om kabeltromler, eller er du stadig i tvivl om, hvilken du skal vælge?

Du kan finde vores sortiment af kabeltromler ved at følge dette link » Kabeltromle

Har du nogen spørgsmål eller brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at give et kald til vores dedikerede kundeservice på +45 86 32 71 71 eller sende en mail på info@avXperten.dk

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg