Billede af TV taget af avXperten

Vælg det Bedste Vægbeslag til DIT TV (Sådan gør du!)

Hvis du før har prøvet at være på udkig efter et vægbeslag til TV, eller måske er det netop nu, så ved du også, at der er rigtig mange forskellige vægbeslag at vælge imellem.

Men hvordan finder du så ud af, hvilket vægbeslag der er det allerbedste til lige netop dit TV?

Det gør du ved at læse dette blogindlæg, hvor vi ikke bare fortæller dig, hvad et godt vægbeslag er, men også hvad skal du tænke over, når du vælger vægbeslag til TV, hvilke typer vægbeslag til TV der findes og sidst men ikke mindst også hvilket der er det bedste vægbeslag.

Se også vores informative video om korrekt afstand til TV lige her:

Hos avXperten finder du en lang række vægbeslag/tv ophæng med en lang række forskellige størrelser og specifikationer.

Se her vores mest populære vægbeslag/vægophæng til TV:

Hvad er et godt vægbeslag til TV?

Når du starter din søgen efter det bedste vægbeslag til TV, er det første spørgsmål, du stiller dig selv sikkert, “hvad er et godt vægbeslag til TV egentlig?”.

Først og fremmest skal vægbeslaget være i god kvalitet, hvilket du kan være sikker på, det er, hvis du køber dit vægbeslag til TV hos avXperten. Vi gør en dyd ud af kun at forhandle højkvalitetsprodukter, så du aldrig bliver skuffet, uanset om du køber et billigt eller et dyrt produkt hos os.

Når du har sikret dig, at vægbeslaget er af god kvalitet, så skal du tænke over, om det lever op til de krav, som du har til vægbeslaget.

For at vide hvad et godt vægbeslag til TV er, bliver du derfor først nødt til at vide, hvad du skal tænke over, når du skal vælge vægbeslag til TV.

Hvad skal du tænke over, når du vælger vægbeslag til TV?

Der er en række parametre, som det er vigtigt at tænke over, inden du køber dig et vægbeslag til TV.

Diverse vægbeslag kan nemlig noget forskelligt alle sammen, så det er først, når du har tænkt dig godt og grundigt om, at du kan vide, hvordan du vælger, hvilket vægbeslag der er det bedste til lige præcis dit TV.

Hvor mange tommer er dit TV?

For at vælge det rigtige vægbeslag til TV er du også nødt til at vide, hvor mange tommer din TV-skærm tæller. Vægbeslagene har nemlig en varierende bæreevne i forhold til tommer, som det er vigtigt, du følger, for ellers vil dit TV falde ned fra væggen.

De fleste ved præcis, hvor mange tommer deres TV-skærm, men hvis du ikke gør, så kan du måler efter.

1 cm svarer til 0,39370 tommer.

Det er vigtigt, at du måler selve TV-skærmen og ikke rammen omkring, da du ellers kommer til at få et for stort tommerantal.

Hos avXperten har vi kategoriseret vores TV-ophæng i tre størrelsesspænd. Så når du ved, hvor mange tommer din TV-skærm er, vil du også være klar til at gå på jagt i vores shop.

Du kan få:

  • TV-ophæng 10-32”
  • TV-ophæng 32-42”
  • TV-ophæng 42-80”

Hvor meget vejer dit TV?

Hvor mange tommer din TV-skærm er, er bestemt ikke det eneste, som du skal tænke på, i forhold til vægbeslagets bæreevne. Vægten på dit TV spiller også en rolle, hvorfor vi også har angivet en maks bæreevne i kilogram på alle vores vægbeslag i webshoppen.

De fleste af vores vægbeslag til TV i størrelsen 10-32” har en bæreevne på omtrent de 15-25 kg, mens mange af vores vægbeslag til TV i størrelsen 32-42” bærer helt op til omkring 40 kg og de stærkeste af vores vægbeslag til TV i størrelsen 42-80” kan bære svimlende 100 kg.

Langt de fleste TV i dag er meget, meget tynde og vejer typisk mindre end 20 kg, medmindre skærmen er skærmen er større end 55”, hvor vægten for det meste er på mere end 20 kg.

Derfor vil de fleste vægbeslag kunne bære dit TV, men ikke desto mindre er det noget, du bliver nødt til at være opmærksom på.

Hvad er dit TV’s VESA-mål?

For du overhovedet kan montere vægbeslaget på dit TV, skal vægbeslagets VESA-standard stemme overens med TV’ets VESA-mål.

Et vægbeslag dækker næsten altid over flere VESA-standarder, hvorfor et vægbeslag sagtens kan være kompatibelt med forskellige TV.

Dit TV’s VESA-mål fremgår altid i specifikationer på dit TV, så det er blot dette, du skal tjekke samt vægbeslagets VESA-standard.

Hvis du ikke først undersøger, om TV og vægbeslag er kompatible i forhold til VESA, jamen så risikerer du at købe et vægbeslag, som ikke kan monteres på TV’et.

Vil du flytte rundt på dit TV?

Den sidste overvejelse, du skal gøre dig, er aldeles vigtig, for det heri du rent faktisk bestemmer dig for, hvilket vægbeslag til TV der er det bedste for dig.

Skal dit TV bare hænge på væggen eller du kunne dreje eller tilte det?

Om du har behov for det ene, det andet eller det tredje, sætter nemlig krav til, hvilken type vægbeslag du skal have fat på.

Hvilke typer vægbeslag til TV findes der?

Gransker du det danske marked for vægbeslag til TV, så vil du med det samme opdage, at der findes rigtig, rigtig mange forskellige. Det kan derfor meget hurtigt komme til at virke uoverskuelig, når du skal tage beslutningen om, hvilket vægbeslag til TV, du skal vælge.

En nem måde at danne sig et overblik over et stort varekatalog er at dele varene op i overordnede kategorier. Heldigvis for dig har vi allerede gjort de arbejde for dig. Vi har nemlig fundet frem til tre overordnede typer af vægbeslag til TV.

Flade vægbeslag

Først og fremmest er der de flade vægbeslag. Denne type er vægbeslag i sit mest enkle format, da sådan et vægbeslag sørger for, at dit TV kan hænge godt og pænt på væggen, men så heller ikke meget mere end det.

Dog har de flade vægbeslag den fordel, at de laves både ultratynde og endda som en wire-løsning, hvor du hænger TV’et op på væggen på samme måde som et maleri.

Løsningen med de ultratynde vægbeslag og dem med wire passer rigtig godt til alle dem, der vil have TV’et så tæt på væggen som muligt.

Fordele

  • Kan få dit TV så tæt på væggen som muligt.
  • Kan fås som en wire-løsning, så TV’et kan hænge som et maleri.
  • Den billigste type af vægbeslag til TV.

Ulemper

  • Besværligt at tilgå stik på TV’ets bagside.
  • Kan ikke drejes.
  • Kan ikke tiltes

Vægbeslag, som kan drejes

Denne type vægbeslag, som kan drejes, sørger for, at du ikke bare får dit op på væggen, men du får også et væld af muligheder i forhold til, hvor du kan sidde i rummet og se TV.

Du kan nemlig dreje TV’et i lige præcis den retning, som du ønsker, med denne type vægbeslag, og dermed altid have den helt rette vinkel at se TV i.

Et vægbeslag, som kan drejes, lave nu om dage også med en elektronisk motor, så du kan indstille din TV-vinkel helt uden at rejse dig fra din sofa eller lænestol.

Fordele

  • Nemt at komme til stik på TV’ets bagside.
  • Mange vinkler at se TV i.
  • Kan fås med elektrisk motor.

Ulemper

  • Fylder en smule mere, så TV’et aldrig kan komme helt ind til væggen.
  • Dyrere end eksempelvis et fladt vægbeslag.
  • Der kan være problemer med at bevæge fjernsynet, hvis man har mange og/eller korte ledninger tilsluttet.

Vægbeslag, som kan tiltes

Et vægbeslag, som kan tiltes opad eller nedad, kan være guld værd for dem, der gerne vil have TV i soveværelse og stadig få den optimale visningsvinkel.

Forestil dig bare, at du ligger i sengen en søndag morgen og bare gerne vil se Netflix, så du tiltet ganske enkelt bare TV’et nedad og får dermed den helt rette vinkel. Vil du hellere spille PlayStation hele dagen, så tilter du bare TV’et opad, så det er nemt at tilslutte de nødvendige stik.

Fordele

  • Nemt at komme til stik på TV’ets bagside.
  • Mulighed for at se TV i en god vinkel, selvom man ligger i f.eks. sengen.
  • Mulighed for at installere TV’et højt i rummet og stadig have en god vinkel.

Ulemper

  • Fylder en smule mere, så TV’et kommer ikke helt ind til væggen.
  • Dyrere end eksempelvis et fladt vægbeslag.
  • Mindre fleksibelt end eksempelvis et vægbeslag, som kan drejes.

Det bedste vægbeslag

Uanset om du køber et fladt vægbeslag, et vægbeslag, som kan drejes, eller et vægbeslag, som kan tiltes, så vil det bedste vægbeslag ikke nødvendigvis være det samme for dig, som det vil være for andre.

Det bedste vægbeslag er en kombination af forskellige parametre, som vi løbet af dette blogindlæg har gennemgået.

Det bedste vægbeslag til lige netop dit TV, er derfor det der:

  • Passer til din TV-skærms størrelse
  • Passer til din TV-skærms vægt
  • Passer til dit TV’s VESA-mål
  • Passer til dit behov for at bevæge dit TV

Vil du vide mere?

Hvis du nu sidder og stadig har spørgsmål i relation til vægbeslag til TV, så har vi skrevet mange andre blogindlæg om emnet. Kan både læse mere om, hvad VESA er og hvor tæt på TV’et, du må sidde samt hvordan du monterer et vægbeslag på både din væg og dit TV.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg