Alt om Slow Cookers » Få mere ud af dine madvarer

Hvis du ligesom jeg elsker gryderetter, men ofte ikke selv har tiden til at lave dem, fordi de skal simre så længe, så kan du med fordel overveje at bruge en Slow Cooker.

Men hvad er en Slow Cooker egentligt, og hvilke ting kan de bruges til udover gryderetter?

Jeg har undersøgt det, og vil give dig svar på alt om Slow Cookers i dette indlæg.

Hvad er en Slow Cooker? En Slow Cooker er en fritstående simregryde, der tilsluttes via. stikkontakt. Slow Cookeren får varme fra bunden og siderne, og er dermed i stand til at holde en konstant temperatur, hvilket gør dem ideelle til gryderetter. De fleste Slow Cookers har flere forskellige varme- og tidsindstillinger.

Såfremt du har lyst til at lære meget mere om Slow Cookere, hvad du kan bruge dem til, og endda hvordan du kan bage med en Slow Cooker, så læs med videre herunder.

Hvad er en Slow Cooker?

En Slow Cooker er en gryde, der tilbereder maden langsomt over lav temperatur, og tilsluttes gennem en stikkontakt.

Den langsomme tilberedningstid er en af grundene til at en Slow Cooker er ideel til gryderetter, såsom gullasch, pulled pork, gammeldags oksesteg, supper og alverdens andre gryderetter.

Slow Cookeren kan også anvendes til andet end simreretter, som eksempelvis tilberedelse af mørt kød, bagning eller andre retter.

Typisk består en Slow Cooker af en gryde, som sættes ned i en indsats der indeholder et varmeelement.

Varmeelementet gør så varmen fordeles i gryden, og sammen med den lave temperatur gør dette at du ikke behøves at røre i maden undervejs.

En Slow Cooker kan oftest tilberede mad på en temperatur mellem 70-100 grader, og du vil kunne vælge mellem forskellige temperatur- og tidsindstillinger.

Hvis du kender til en sous vide, hvor kød eller andet, lægges i en vakumpose og herefter opvarmes langsomt, så anvendes en Slow Cooker lidt til samme princip, dog typisk hvor kødet er en del af en gryderet.

Det handler nemlig om at madvaren der kokkereres i en Slow Cooker, som navnet også antyder, tilberedes langsomt.

Hvordan bruges en Slow Cooker

Hvordan du skal bruge en Slow Cooker, afhænger af hvilket mad du ønsker at lave.

Det er også alt efter hvilken ret du laver, at du skal indstille tiden og temperaturen på din Slow Cooker.

Ofte vil du kunne følge disse enkle steps:

  1. Klargør ingredienserne.
  2. Tag ingredienserne ned i Slow Cookeren.
  3. Krydr og tilføj væske til din ret, hvis opskriften kræver det.
  4. Indstil temperatur og tid.
  5. Lad Slow Cookeren gøre sit arbejde.
  6. Maden er klar!

Hvis du gerne vil have inspiration til retter, du kan lave med din Slow Cooker, så kan du med fordel søge på internettet, hvor der findes mange forskellige slags retter, som forhåbentligt kan inspirere dig.

Du kan med fordel læse manualen på din Slow Cooker, for at se hvordan funktionerne bruges, hvis der er noget du er i tvivl om.

5 Fordele ved en Slow Cooker

1# Mere smag

Når du laver mad i en Slow Cooker, så bliver alt smagen og dampen i gryden.

Du bør derfor være opmærksom på, når du laver mad i en Slow Cooker, så vil du typisk skulle anvende mindre væske end hvad du er vant til.

Ved at maden står og simrer på lav temperatur i flere timer, vil det kunne tilføje en dybde og fylde til madens smag, så din mad simpelthen smager af mere, uden du har tilføjet nye ingredienser.

Din mad og især dine grøntsager, vil kunne indeholde mere næring og vitaminer, når de tilberedes i en Slow Cooker, eftersom høje grader typisk reducerer næringsindholdet en del, og en Slow Cooker anvender lav temperatur.

2# Forbered maden dagen før

Med en Slow Cooker kan du forberede maden dagen før, hvis du har lyst.

Du behøves heller ikke stå og røre i maden, eller holde øje med den på samme måde, som man skal med en traditionel gryde.

På den måde vil du kunne bruge mindre tid på maden end du plejer.

Smart nok, så kan du indstille din Slow Cooker, til at kokkerere på den temperatur og tid du ønsker, det eneste du skal er at forberede ingredienserne, som skal i retten.

Du kan derfor starte din Slow Cooker når du tager afsted på arbejde, og når du kommer hjem, så er der en lækker simreret klar.

Så er du fri for at skulle stresse med aftensmaden, såfremt du har en travl hverdag.

3# Få mere plads på komfuret

Hvis du ofte har mange gæster, eller bare generelt har svært ved at finde plads til alle gryderne på komfuret, så bliver du glad for at høre en Slow Cooker slet ikke skal på komfuret.

En Slow Cooker tilsluttes via. en stikkontakt, og optager derfor ikke plads på dit komfur.

Du vil dermed kunne have gang i endnu flere gryder, uden at skulle tænke på pladsmangel på komfuret.

De fleste Slow Cookers har desuden en god størrelse, for at der netop skal være plads til gryderetter, så du ikke skal være bekymret for om gryden er for lille, og såfremt dette er tilfældet så kan Slow Cookers fås i forskellige størrelser.

4# Mindre madspild

Mange mennesker skærer sejt kød fra, men med en Slow Cooker kan du få selv en gummistøvle til at blive mør som smør.

Jeg anbefaler ikke at du tager en gummistøvle i din Slow Cooker, men overdrivelse kan fremme forståelsen.

Meget sejt kød, vil du kunne tilberede i Slow Cookeren, så det bliver dejligt mørt.

Du vil derfor kunne prøve udskæringer, som du nødvendigvis ikke plejer at købe, for at lave dem lækre og møre i din Slow Cooker.

Dette vil kunne resultere i mindre madspild, og at du kan få meget mere ud af dine madvarer.

Når man laver gryderetter, kan man desuden også lave retten “Alt god fra køleskabet”, hvor du finder de grønsager og det kød du ikke har fået spist i løbet af ugen, og opfinder din helt egen gryderet, hvor det kun er fantasien som sætter grænser.

5# Nem at bruge

En Slow Cooker har ofte et display, og knapper hvor du vil kunne indstille varmen samt hvad tid og hvor lang tid en ret skal have.

På mange Slow Cookers vil du kunne se på displayet hvor langtid der er tilbage, hvilket er smart hvis du har glemt hvad tid du satte maden over, og hvor langtid det skal tilberedes.

Din største opgave er at tilsætte ingredienserne, indstille tiden samt temperaturen, og derefter starte Slow Cookeren.

Det kan altså være rigtigt nemt at anvende en Slow Cooker.

Kan man bage i en Slow Cooker?

Du kan bruge en Slow Cooker til bagning.

Eksempelvis kan du lave lækre småkager i din Slow Cooker, hvor kagen vil blive bagt med indirekte varme.

En traditionel ovn benytter direkte varme, men med indirekte varme kan det være nemmere at opnå et resultat, hvor dine småkager bliver bløde og lækre indeni, men samtidig sprøde udenpå.

Såfremt du ønsker at bage i din Slow Cooker, så anbefaler jeg at du anvender bagepapir.

Læs også: Slow Cookere » Forskellen på Slow Cookere og Crock-pot

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg