Slow Cookere » Forskellen på Slow Cookere og Crock-pot

Du kender måske ikke helt til slow cookeren eller crock-potten, men du har nok smagt noget der er blevet tilberedt i et af de to køkkenredskaber før, måske uden at vide det.

I dette indlæg vil jeg gøre dig klogere på hvad forskellen er på en slow cooker og en crock-pot og hvad de begge kan bruges til.

Hvad er en slow cooker? En slow cooker er et køkkenredskab som bruges til at tilberede kød, grøntsager og diverse gryderetter, på en lav temperatur, hen over flere timer, så det bliver mørt og lækkert. Slow cookeren består af en beholder, hvor der er en skål og låg som bruges til at tilberede maden.

Hvis du er interesseret i at vide mere om slow cookeren, så læs endelig videre forneden, hvor jeg også vil præsentere dig for nogle af mine yndlingsretter med slow cookeren.

Hvad kan man bruge slow cookeren til?

En slow cooker er et fantastisk køkkenredskab som kan bruges til at udføre mange forskellige opgaver i køkkenet.

Den kan alene ikke bare tilberede langtidsstegt mad, men den kan sagtens også koge ris og endda bruges til bagning.

Slow cookeren er som crock-potten begge køkkenredskaber der kan bruges til at lave lækre retter som pulledpork, gullasch og diverse supper.

Skal du koge ris, bulgur eller bønner så kan du sagtens gøre det i slow cookeren eller crock-potten, som en alternativ til riskogeren eller gryden.

Til bagning kan du bruge slow cookeren og crock-potten til at lave bagværk som småkager, da de nødvendigvis ikke skal tilberedes i høj temperatur.

Forskellen på en slow cooker og crock-pot

Slow cookeren og crock-potten minder meget om hinanden og de begge kan stort set det samme. Dog er crock-potten efter min mening bare lidt bedre, da den er bedre til varme end slow cookeren.

Crock-pottens skål er nemlig oftest lavet at stentøj, hvilket er godt til at holde på varmen, hvorimod slow cookerens skål er af metal.

Derudover får slow cookeren også dens varme fra varmelegemer i bunden af skålen, så derfor vil den have det svært med at lige fordele varmen.

Crock-potten har varmelegemer i hele beholderen, så det kan varme hele indholdet i skålen og ikke kun fra bunden af, som med slow cookeren.


Slow cookerens mange funktioner

Sådan bruger du en slow cooker

Slow cookeren er et let køkkenredskab at bruge og kan bruges af de fleste, uanset hvor meget erfaring man har i et køkken.

Alt hvad man skal gøre er at smide det man vil tilberede i slow cookerens skål, derefter sætter man låget på og starter slow cookeren ved at vælge et passende indstilling på forsiden af slow cookeren.

De fleste slow cookere har på forsiden et stort udvalg af forskellige indstillinger, som man kan indstille den på afhængig af hvad man skal tilberede.

Her kan du finde indstillinger som vist på billedet foroven af teksten. Indstillingerne er ikke ens på alle slow cookere, der kan derfor være forskellige indstillinger og logoer.

Opskrift: Braiserede svinekæber

Nu hvor du ved hvad en slow cooker og en crock-pot er, så skal du selvfølgelig heller ikke snydes for hvad hvilke lækre retter man kan lave i dem.

Denne ret kan for nogen godt lyde mindre appetitvækkende, men når man først har smagt det, så er der altså ikke meget der slår det.

Retten minder lidt om pulledpork, da svinekæberne efter noget tid i slow cookeren bliver så mørt at man bare kan rive det fra hinanden.

Her kan du udforske lidt med svinekæberne. Nogle kan lide at hælde øl i gryden, mens andre foretrækker vin. Uanset hvad du vælger af de to, så vil det helt sikkert tilføje noget ekstra til retten.

Til en familie på 4 skal du bruge følgende:

  • 8 svinekæber
  • 10g smør
  • 2 finthakket løg
  • 4 hele hvidløg
  • 1 snittet porre
  • 3 dl øl / halv glas rødvin
  • 2 gulerødder i tern
  • 2-3 laurbærblade
  • 3 stænger timian
  • 3 stænger rosmarin
  • Friskkværnet peber
  • Salt
  1. Start med at fjerne senerne fra svinekæberne og tør dem derefter med to stykker køkkenruller.
  2. Brun let svinekæberne med smør på en pande eller direkte i slow cookeren hvis du har mulighed for det. Når de er brunet lægges de på en tallerken til side.
  3. Kom nu løg, hvidløg og porre, i slow cookeren og sautere dem i et par minutter.
  4. Smide derefter svinekæberne i igen og tilsæt øllen/vinen sammen med rosmarin og timian stængerne og laurbærbladene.
  5. Læg låget på og indstil slow cookeren til 7-8 timer afhængig af hvad der passer dig bedst.
  6. Når tiden er gået slukkes slow cookeren og svinekæberne er nu møre og er klar til at blive serveret.

Ofte stillede spørgsmål om crock-potten

Hvordan bruger man en Crock-pot?

En crock-pot er forholdsvis meget let at bruge. Alt hvad du skal gøre at putte maden i den og starte den ved at vælge hvor længe den skal simre og den vil derefter stå og passe sig selv.

Hvad kan man lave i en Crock-pot?

Du kan lave adskillige lækre retter i en crock pot. Du kan lave helt enkle retter som kogt ris eller langtidskogte retter såsom braiserede svinekæber osv.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg