Varmeplade

Her finder du vores udvalg af smarte varmeplader. En varmeplader giver dig mulighed for at holde lækre varme retter lune i lang tid. De er især velegnet og brugt til buffeter, både privat eller på restauranter.

Læs mere om Varmeplade

Varmeplader - hold nemt din mad varm i lang tid

En varmeplade er en smart løsning til at holde dine varme retter varme i længere tid.

Dette gør dem helt perfekte til større serveringer, som fx en buffet, eller blot til middagsbordet hvor du vil nyde maden over længere tid.

Varmeplader består typisk af en rektangulær metal, eller hærdet glas, enhed som bruger strøm til at opvarme den øverste overflade.

Selve varmen kan du ofte selv styre, dog er nogle modeller designet til en specifik temperatur, som er velegnet til restauranter som hele tiden skal bruge den samme indstilling.

Hos avXperten har vi også mange andre smarte produkter til dit køkken, som fx en ny køkkenvægt, håndmixer, candyfloss maskine eller en æggekoger.

Varmeplade til buffet

Der hvor man især ser varmeplader blive brugt, er i landets mange buffeter.

Dette gælder både buffeter på restauranter, men også til dem som holder de store fester derhjemme eller i forsamlingshusene rundt omkring.

En varmeplade, som dem vi har her på siden, kan både tilsluttes strøm og køre hele natten, eller blot varmes op lidt tid inden, og faktisk holde sig varme i op til 1 time efter strømmen er taget fra.

Dermed kan du altså både bruge dem som en fast installation i en restaurant, eller bruge dem lidt mere bærbare fx til en teltfest hvor der ikke er mulighed for strømtilslutning hele tiden.

Eksempel på en varmeplade på køkkenbordet

Varmeplade til madlavning

Nogle varmeplader har mulighed for at opnå så høj en temperatur, at de faktisk kan bruges til at lave mad på.

Dette er især brugt fx i autocampere eller på teltturen, så længe der er adgang til strøm.

En varmeplade med temperaturstyring kan typisk komme op over 100 grader på det højeste, hvilket er nok til fx at varme suppe eller lave andre sammenkogte retter.

Dermed får du faktisk en form for transportabelt komfur, som er utrolig let og nemt at sætte til når du er ude og campere.

Det eneste du skal bruge er din varmeplade, en gryde, en grydeske og de ingredienser du vil bruge, og derefter kan du blot varme det op på din varmeplade.

Overvej disse 5 ting inden du vælger en varmeplade

Inden du køber en varmeplade, er det fordelagtigt lige at undersøge det helt konkrete behov du har.

Varmeplader kan både bruges privat eller til professionelle restauranter, og andre madsteder, derfor er dine behov vigtige at gøre op inden du køber en, eller flere varmeplader.

#1 - Størrelse på varmepladen

Selve størrelsen på den varmeplade du leder efter kan være utrolig vigtig.

Varmeplader fås i diverse forskellige størrelser, som hver især kan være velegnet til specifikke ting.

Har du fx en stor gryde eller et stort fad som du ønsker at holde opvarmet, er det vigtigt at varmepladen har plads til disse.

Størrelsen fremgår altid i produktets beskrivelse øverst her på siden hvor du b.la. Kan finde størrelser som fx:

  • 47x21.5 cm
  • 54x41 cm
  • 60x20 cm
  • 67x31.5 cm

#2 - Hvor lang tid kan varmepladen holde sig varm?

En funktion som de fleste varmeplader har, er at de kan holde sig varme, selv hvis du tager strømstikket fra.

Dette kan de gøre i typisk op til omkring 1 time, hvor det kan svinge en smule afhængigt af modellen.

Denne funktion er oplagt til dig som fx vil spise udendørs, men stadig holde maden varm i længere tid.

Du kan nemt gøre pladen varm indenfor, og derefter løfte den ud på bordet udenfor, og holde din mad lun, selv på de kølige dage.

#3 - Varmeplade med kølige håndtag - nem at flytte

Mange varmeplader har smarte indbyggede håndtag i hver side, så du nemmere kan flytte rundt på dem.

Har din varmeplader ikke disse håndtag, kræver det ildfaste handsker at flytte den uden at brænde sig.

Det er dermed meget nemmere at flytte rundt på din varmeplade, og helt uden brug af handsker osv.

#4 - Varmeplade med termostat (justerbar temperatur)

En varmeplade med termostat, også kaldt temperaturstyring, gør det faktisk muligt helt selv at bestemme temperaturen.

Dette er en klar fordel til dig som bruger en varmeplade til mange forskellige retter, som måske ikke alle tåler samme temperatur.

Derudover giver det dig også mulighed for at bruge din varmeplade som et lille komfur.

Udvalgte varmeplader kan opvarmes til over 100 grader, og kan dermed nemt bruges fx til at lave suppe eller andre sammenkogte retter.

Netop dette er grunden til at varmeplader er en utrolig god investering, både til brug indendørs, men også fx til campisten som skal bruge en nem løsning til at varme mad op.

Materialevalg til varmeplade - rustfrit stål vs tempereret glas

#5 - Det rette materialevalg til din varmeplade

Varmeplader kommer typisk i meget specifikke materialer.

Ligesom et normalt komfur kan du få en varmeplade i hærdet glas, som er et nemt materiale at gøre rent, og derudover også er utrolig flot.

Den anden populære variant, er et design i rustfrit stål, som både holder utrolig godt på varmen, men også er utrolig stærkt, samt nemt at gøre rent.

Materialevalget er også dit valg om hvordan selve pladen skal se ud.

Materialet er nemlig også gældende for den farve du ønsker til din varmeplade, og kan til især restauranter, være utrolig vigtig for det overordnede design i restauranten.

#6 - Varmeplade med sikring mod overophedning

Udvalgte varmeplader kan blive over 100 grader varme, og derfor er det vigtigt at have de rette sikkerhedsfunktioner.

Heldigvis har de fleste moderne varmeplader helt automatiske sikkerhedsfunktioner, som sikrer dem mod overophedning og skader.

Uden sikring mod overophedning kan din varmeplade i værste fald gå i stykker, og eventuelt ødelægge bordet den står på.

Derfor er det en nødvendighed at du lige tjekker en ekstra gang om varmepladen har de tilstrækkelige sikkerhedsfunktioner, men det er som sagt tilfældet i stort set alle moderne varmeplader, da det ofte er et lovkrav.

#7 - Varmeplade med høj temperatur - vigtigt til madlavning

Hvis du ønsker en varmeplade som også kan bruges til at tilberede madretter, og ikke blot holde dem varme, skal du sikre dig den rette temperatur.

Nogle varmeplader er nemlig udelukkende lavet til at holde mad varmt, og ikke til at tilberede det.

Andre typer af varmeplader kan dog blive utrolig varme, op omkring 130 grader, hvilket er nok til fx at lave sammenkogte retter, suppe m.m.

Det fremgår typisk i produktbeskrivelsen hvor varm varmepladen kan blive, så husk lige at tjekke det inden du køber så du får den temperatur du ønsker til din varmeplade.

Spørgsmål og svar om varmeplader

Er varmeplader egnet til madlavning?

En varmeplade bruges til at holde mad varmt som allerede er blevet lavet færdigt, men kan faktisk også bruges til selve madlavningen. Nogle varmeplader kan nemlig blive over 100 grader varme, som fx er nok til at koge diverse supper eller opvarme andre madvarer. De er dog svagere end normale kogeplader, og derfor bruger man dem sjældent til madlavning hvis en normal kogeplade er tilgængelig.

Hvor varme kan varmeplader blive?

Varmeplader er typisk designet til at holde mad varmt efter det er fremstillet. De kan ofte blive alt mellem 20 grader til over 100 grader hvis det er nødvendigt. Typisk bruger man ikke over 100 grader, da dette er meget varmt for de fleste typer mad, og bruges typisk kun fx til supper eller gryderetter som ønskes at holdes i kog eller lignende.

Hvor længe kan en varmeplade holde mad varm?

En varmeplade kan teknisk set holde maden varm så længe det ønskes, da den blot tilsluttes en stikkontakt og derefter varmes op. Den vil ikke stoppe med at varme før du slukker den, og dermed kan man holde maden varm utrolig lang tid, indtil maden sådan set bliver dårlig og ikke længere er relevant at holde varm.

Hvor lang tid tager det at opvarme en varmeplade?

Afhængigt af hvor varm din varmeplade skal være, kan du forvente en opvarmningstid på mellem 2-15 minutter. Hvis du blot vil have din varmeplade til at holde maden nogenlunde varm, kan du nøjes med 30-50 graders varme, som ikke burde tage meget mere end 5 minutter at opnå. Skal du derimod bruge de høje temperaturer, fx til suppe, tager det ofte omkring 10 minutter eller lidt over for din varmeplade at nå den ønskede temperatur.

Hvordan rengører man en varmeplade?

De fleste varmeplader har en overflade bestående af enten rustfrit stål, eller tempereret glas. Hvis du har med glas at gøre, kan du bruge samme metode som ved et typisk komfur, hvor du kan bruge glas/komfur rensemidler og en klud. Rustfrit stål er ofte endnu nemmere at rengøre, og kan ofte klares blot med en klud og lidt varmt vand, samt eventuelt rensemiddel/eddike hvis madresterne sidder ekstra godt fast.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007