avXperten

DVB-C Modtager

For dig, der aldrig har hørt om begrebet DVB-C modtager før, er der hjælp at hente her. Udtrykket dækker over en digital modtagerboks, der kan videreføre signal fra internetkabel til tv’et. På denne måde kan du blandt andet se digitale kanaler af MPEG-4 kvalitet og optage programmer via USB-nøgle. Denne signalløsning giver dig mulighed for både at modtage de købekanaler, der tilbydes via din tv-udbyder, samt de gratis digitale tv-kanaler fra blandt andet DR. Alle vores bokse er udvalgt nøje ud fra principper omkring kvalitet og holdbarhed. Således er du med en af disse garanteret et knivskarpt billede og lynhurtigt signal.

DVB-C modtager, køb digital modtager her

Hos os kan du købe en bred vifte af forskellige DVB-C modtagere. DVB-C modtagere, eller indbygget digitale tv-modtagere, er bokse der gør det muligt at modtage digitale tv-kanaler på dit tv. En DVB-C modtager gør det altså muligt at fange og videreføre de klassiske betalingskanaler fra en udbyder som for eksempel Stofa, Yousee eller Boxer. Den gør det samtidig også muligt at tune ind på gratis digitale kanaler. De gratis digitale kanaler er et af de steder, hvor denne modtager virkelig skiller sig ud fra mængden.

Enhver digital tv boks fra vores hjemmeside er af den højeste kvalitet. Vi går op i, at dit tv-signal står knivskarpt, så du altid kan være tilfreds med det billede du får på din skærm. Imellem vores udvalg af forskellige modtagere, kan du for eksempel både vælge en normal størrelse DVB-C boks eller en mindre og mere kompakt af slagsen. Alt efter størrelse og styrke er der en lille variation i pris og signalhastighed.

Sådan bruger du din DVB-C receiver

En indbygget digital tv-modtager kaldes også for DVB-C receiver, fordi dens job netop er at modtage signalet fra de forskellige digitale tv-kanaler. Som ordet digital antyder, så er en DVB-C modtager designet til at hente kanaler via et internetsignal. Det betyder, at boksen skal tilkobles internettet. Har du internet, har du allerede muligheden for at bruge en DVB-C boks.

Når DVB-C modtageren er tilkoblet internettet og dit tv via en simpel scart eller HDMI-forbindelse, vil den begynde at synkronisere med alle de tilgængelige kanaler. For det første synkroniseres boksen med de kanaler, som du har adgang til via din internet- og tv-udbyder. Den vil også synkronisere med de gratis digitale kanaler som for eksempel DR og Folketinget Live. Det særligt smarte ved en DVB-C tuner er desuden, at den herudover også giver adgang til MPEG-4 og nogle gange MPEG-2 kanaler. Efter tilslutning er boksen klar til brug, og du har muligheden for at skifte imellem alle de kanaler du måtte ønske dig.

Sådan skiller DVB-C modtageren sig ud

En indbygget digital tv-modtager er en overordnet betegnelse for de bokse, der modtager tv-signalet fra en kilde og herefter sender det videre til tv-et. Det er derfor meget vigtigt, at den specifikke DVB-C modtager ikke forveksles med blandt andet DVB-T og DVB-S modtagere. Imens din DVB-C boks er designet til at modtage tv-signal digitalt via kabel, er de to andre modeller nemlig designet til at modtage signalet fra henholdsvis antenne og parabol. Disse er to vidt forskellige måder at modtage tv på. Det er derfor vigtigt, at du undersøger hvilken form for forbindelse du har, før du investerer i en DVB-C-tuner.

Et sted hvor en DVB-C modtager skiller sig ud i forhold til de relaterede signalløsninger, er når det kommer til den daglige brug. En stor del af de funktioner, der før knyttede sig til selve tv-apparatet, er nu i stedet knyttet til boksen. For eksempel sker de manuelle kanalskift her. Hvor du før skulle bruge den medfølgende fjernbetjening til dit tv for at skifte kanaler, skal du her i stedet bruge fjernbetjeningen til din DVB-C boks. Idet kanalerne kører via den digitale kabelforbindelse, er det nemlig også her, de kontrolleres bedst fra.

Fordelene ved en digital tv-forbindelse

Der er ingen tvivl om, at den digitale kabelforbindelse er fremtiden. Ligesom med så meget andet er tv-signalet nemlig i højere og højere grad begyndt at blive digitaliseret. At køre både internet og tv over samme formidler er langt nemmere, også i forhold til nedbrud og kundeservice. Men de praktiske fordele er bestemt ikke det eneste, der gør DVB-C modtageren til et rigtig fornuftigt valg. Der er mange smarte ekstrafunktioner ved denne boks. Blandt andet har du muligheden for at optage programmer direkte via en USB-nøgle. Dette giver dig muligheden for at tage USB-nøglen med dig og for eksempel så programmet på et andet tv eller en computer.

Udover muligheden for nemt at optage tv på USB, giver en indbygget digital tv-modtager dig også muligheden for at modtage MPEG-4 og MPEG-2 kanaler. MPEG er en betegnelse for de mest hyppigt gældende standarder for lyd- og billedsignal, når det kommer til visning af tv. MPEG-4 varianten er en af de nyeste og mest udviklede af disse teknikker, og dækker dermed over et tv-signal af den højest mulige kvalitet. Med alle vores DVB-C modtagere er det muligt at vise kanaler via MPEG-4. Skulle du være i den unikke situation, at din udbyder stadig tilbyder kanaler med MPEG-2, er det dog også muligt at finde en digital boks, der giver dig adgang til disse.

E-mærket

 

Betalingskort