Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

DVB-C Modtager

Med en DVB-C-modtager kan du se alle de gratis mpeg-4 kanaler på dit fjernsyn. Køb modtageren og se mere til digital antenne her i avXpertens shop.

Filtrér
Sortering

Læs mere om DVB-C Modtager

DVB-C-modtager


Find din DVB-C-modtager eller indbygget digitale tv-modtagere hos os. Her finder du de bokse, der gør det muligt at modtage digitale tv-kanaler på dit tv.


Hvad er en DVB-C-modtager?


En DVB-C-modtager er en boks, der gør det muligt for dig at modtage digitale TV-signaler, selvom dit fjernsyn ikke har en digital TV-tuner indbygget.


En DVB-C-modtager gør det altså muligt at fange og videreføre de klassiske betalingskanaler fra en udbyder som for eksempel Stofa, Yousee eller Boxer. Den gør det samtidig også muligt at tune ind på gratis digitale kanaler. De gratis digitale kanaler er et af de steder, hvor denne modtager virkelig skiller sig ud fra mængden.


Enhver digital tv-boks fra vores hjemmeside er af den højeste kvalitet. Vi går op i, at dit tv-signal står knivskarpt, så du altid kan være tilfreds med det billede, som du får på din skærm. Imellem vores udvalg af forskellige modtagere, kan du for eksempel både vælge en normal størrelse DVB-C-boks eller en mindre og mere kompakt af slagsen. Alt efter størrelse og styrke er der en lille variation i pris og signalhastighed.


En DVB-C-modtager kaldes flere ting. Blandt navnene er også DVB-C-receiver og DVB-C-boks.


Sådan bruger du din DVB-C-receiver


En indbygget digital tv-modtager kaldes også for DVB-C-receiver. DVB-C boksen skal tilkobles kabel TV stik. Du har muligheden for at købe et digitalt abonnemet hos en forhandler og bruge en DVB-C-boks.


Når DVB-C-modtageren er tilkoblet dit tv vil den begynde at synkronisere med alle de tilgængelige kanaler. For det første synkroniseres boksen med de kanaler, som du har adgang til via din tv-udbyder. Den vil også synkronisere med de gratis digitale kanaler - som for eksempel DR’s kanaler og Folketinget Live.


Det særligt smarte ved en DVB-C-tuner er desuden, at den herudover også giver adgang til MPEG-4 og nogle gange MPEG-2-kanaler. MPEG-2-kanalerne er dog yderst sjældne i dag, eftersom der blev lukket ned for MPEG-2-signalet i 2012 til antenner. Efter tilslutning er boksen klar til brug, og du har muligheden for at skifte imellem alle de kanaler, som du måtte ønske dig.


Hvad er forskellen på DVB-C, DVB-T og DVB-S?


Forskellen på DVB-C, DVB-T og DVB-S er i bund og grund måden hvordan de forskellige TV-tunere er designet til at modtage signalet.


En indbygget digital TV-modtager er en overordnet betegnelse for de bokse, der modtager tv-signalet fra en kilde og herefter sender det videre til dit TV. Det er derfor meget vigtigt, at den specifikke DVB-C-modtager ikke forveksles med blandt andet DVB-T og DVB-S-modtagere.


Imens din DVB-C-boks er designet til at modtage TV-signalet digitalt via kabel, er de to andre modeller nemlig designet til at modtage signalet fra henholdsvis antenne (DVB-T) og parabol (DVB-S). Disse er to vidt forskellige måder at modtage tv på. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, hvilken form for forbindelse du har, før du investerer i en DVB-C-tuner eller anden form for TV-tuner.


Det kan være yderst svært at spå om fremtiden, når det gælder elektronik. Det eneste vi kan sige med nogenlunde sikkerhed, er, at udviklingen vil fortsætte. Som det ser ud nu, betyder det, at DVB-C-teknologien vil vinde mere og mere ind kontra DVB-T og DVB-S, idet flere og flere TV-udbydere lægger mere og mere over i kabelbaseret TV.


Sådan skiller DVB-C-modtageren sig ud


Et sted hvor en DVB-C-modtager skiller sig ud i forhold til de relaterede signalløsninger (DVB-T og DVB-S), er når det kommer til den daglige brug. En stor del af de funktioner, der før knyttede sig til selve TV-apparatet, er nu i stedet knyttet til boksen.


For eksempel sker de manuelle kanalskift her. Hvor du før skulle bruge den medfølgende fjernbetjening til dit TV for at skifte kanaler. Nu skal du i stedet bruge fjernbetjeningen til din DVB-C-boks. Idet kanalerne kører via den digitale kabelforbindelse, er det nemlig også her, at de kontrolleres bedst fra.


Fordelene ved en digital tv-forbindelse


Der er ingen tvivl om, at den digitale kabelforbindelse er fremtiden. Ligesom med så meget andet er tv-signalet nemlig i højere og højere grad begyndt at blive digitaliseret. At køre TV via kabel TV formidler er langt nemmere, også i forhold til nedbrud og kundeservice. Men de praktiske fordele er bestemt ikke det eneste, der gør DVB-C-modtageren til et rigtig fornuftigt valg.


Der er mange smarte ekstrafunktioner ved denne boks. Blandt andet har du muligheden for at optage programmer direkte via en USB-nøgle. Dette giver dig muligheden for at tage USB-nøglen med dig og for eksempel se programmet på et andet TV eller på en computer.


Udover muligheden for nemt at optage TV på USB-stik giver en indbygget digital tv-modtager dig også muligheden for at modtage MPEG-4 og MPEG-2-kanaler. MPEG er en betegnelse for de mest hyppigt gældende standarder for lyd- og billedsignal, når det kommer til visning af TV.


MPEG-4-varianten er en af de nyeste og mest udviklede af disse teknikker og dækker dermed over et TV-signal af den højest mulige kvalitet.


Med alle vores DVB-C-modtagere er det muligt at vise kanaler via MPEG-4. Skulle du være i den unikke situation, at din udbyder stadig tilbyder kanaler med MPEG-2, er det dog også muligt at finde en digital boks, der giver dig adgang til disse.


DVB-C-modtager til digitalt TV - Se her!


DVB (Digital Video Broadcasting) er et konsortium af verdens førende digitale tv- og teknologivirksomheder. Herunder kan nævnes producenter, softwareudviklere, netoperatører og TV-stationer. De har indgået en fælles forpligtelse om at lave en videostandard, der kan benyttes til transmission af digitalt TV via kabelnettet.


Med en digital TV-boks kan du modtage alle de kanaler, der følger med i din TV-pakke. Du kan også se High Definition TV på dit kabel-TV. Kort sagt betyder det, at du ved hjælp af en DVB-C-modtager kan bruge dit kabel-TV til at se digitalt fjernsyn. På den måde skal du ikke købe nyt fjernsyn, fordi der er kommet digitalt TV-signal.


Hidtil har det primært været udbydere som Yousee og Stofa, der har udsendt digitalt TV via kabelnettet. I dag er der et stort marked og udbud af forskellige produkter, hvis du benytter en med DVB-C-modtager.


Fordele ved en DVB-C-boks


Fordelene ved at benytte en DVB-C-boks og se digitalt kabel-TV er mange. Analoge kanaler fylder mere i sendenettet og har ikke så høj billed- og lydkvalitet som digitalt TV. Der er altså plads til flere kanaler i sendenettet, hvis du i stedet for ser digitalt TV via en DVB-C-modtager.


Kvaliteten stiger også fra normal analog kvalitet til knivskarpe billeder i High Definition. Hvis du ikke har en fladskærm med indbygget digital TV-boks, eller du har et ældre fjernsyn med billedrør, er der stadig mulighed for, at du kan se digitalt TV.


Ved hjælp af en DVB-C-modtager kan du modtage de samme kanaler, som hvis du havde et kabel-TV eller et nyt fladskærmsfjernsyn. Du skal altså ikke bekymre dig om, hvorvidt dit fjernsyn lever op til moderne standarder for digitale signaler eller kabel-TV. Det er et problem, som en DVB-C tuner hurtigt kan løse for dig. Du kan bare læne dig tilbage og se lige præcis de kanaler og programmer, som du har lyst til.


Fra kabel-TV til digital antenne-TV

Når man har kabel-TV, er det ofte fordi, man abonnerer på en eller flere TV-pakker, der er tilknyttet kabelnettet. Med kabel-TV blev fjernsynssignalet for første gang ført fysisk ind i fjernsynet i stuen.


I dag er kabelanlæg primært det, som hedder stikledningsanlæg, hvor der går et kabel ud til hver lejlighed i et kompleks, der har kabel-TV. Inden 1989 trak alle lejligheder i bygningen på samme ledning. Før det havde man luftbårne TV-signaler via stueantenner.


Den store fordel ved indførelsen af kabel-TV var, at folk ikke længere skulle opleve forstyrrelser på antennen, der hele tiden skulle rettes til. Derudover betød introduceringen af kabel-TV, at forbrugeren blev tilbudt et hav af kanaler, som man ikke tidligere havde adgang til. Netop det var i mange år kabel-TV’ets triumf, indtil man gik over til digitalt antenne-TV.


DVB-C-receiver er en nem og økonomisk løsning


En DVB-C-modtager gør hverdagen lidt mere lækker. Det er altid fedt, når en enkel teknologi kan gøre fjernsynsoplevelsen bedre rent auditivt og visuelt. Det bliver kun endnu bedre af, at udbuddet af kanaler og programmer samtidig boomer, så du har mange flere muligheder. Samtidig med det, er det mere økonomisk overkommeligt at få en DVB-C-receiver end at købe et spritnyt digitalt fladskærms-TV.


Vores kunder elsker høj kvalitet, og høj kvalitet er lige præcis, hvad du opnår med både kabel- og digitalt TV. De gammeldags stueantenner med luftbåret signal er heldigvis blot historie, så du i dag nemt og bekvemt kan installere alle sine kanaler, hvis man ser kabel- eller digitalt TV. Normalt kræver det bare, at du søger efter kanalerne på din DVB-C-modtager, enten ved at lede efter en bestemt frekvens, eller ved at indtaste et netværks-id.


DVB-C-boks vs. indbygget DVB-C-tuner


Har du et nyt fladsskærmsfjernsyn, så vil du med stor sandsynlighed have et TV, hvor DVB-C-tuneren er indbygget i fjernsynet. I det tilfælde har du ikke brug for en DVB-C-boks. Har du derimod ikke lyst til at bruge flere tusinde kroner for at få en indbygget DVB-C tuner, så er en DVB-C-modtager et godt og yderst prisvenligt alternativ.


Men foruden prisen er der faktisk også andre forskelle, hvor du med en DVB-C-boks får flere features, som ikke nødvendigvis er tilgængelige i et TV med indbygget DVB-C-tuner. Blandt disse er optagefunktionen, hvor du med DVB-C-boksen får en nem optagemulighed. Du skal blot sætte et USB-stik i boksen, så er du klar til at optage og tage dine optagelser med dig.Din DVB-C-modtager fungerer dermed både som DVB-C-tuner og harddiskoptager.


Denne funktion i sig selv gør nærmest DVB-C-modtageren værd at købe, når man sammenligner med nye fladskærmsfjernsyn eller harddiskoptagere.


HDMI eller scart?


Selvom de fleste DVB-C-modtagere og ældre fladskærmsfjernsyn har både HDMI- og scart-stik, så vil vi herfra anbefale, at du anvender et HDMI-kabel til at forbinde din DVB-C-modtager til dit fjernsyn.


Det vil vi, fordi HDMI-kablet er designet til netop digitalt TV og alt i alt leverer både et stærkere billede og en bedre lyd, end du vil opleve med et scart-kabel. Så kan du vælge, vil vi anbefale dig, at du vælger at tilslutte din DVB-C-boks til dit fjernsyn med et HDMI-kabel.


Find din DVB-C-modtager hos avXperten


Hos avXperten har vi et sikkert udvalg af DVB-C-modtagere til digitalt TV. Vi glæder os meget til at dele vores glæde med dig. Du kan se alle vores modeller her på hjemmesiden og bestille dem online med det samme. Du er også velkommen til at kontakte os for at høre nærmere om DVB-C-modtagere og få tips til en TV-løsning, der passer godt til dig.


Alle vores bokse er udvalgt nøje ud fra principper omkring kvalitet og holdbarhed. Således er du med en af disse garanteret et knivskarpt billede og lynhurtigt signal.


Vores dedikerede team har sørget for at finde det bedste af det bedste til dig, og vi sender det naturligvis hjem til dig eller dit lokale posthus - alt efter hvordan du gerne vil have det.


Du kan komme i kontakt med vores kundeservice på telefon +45 86 32 71 71 fra kl. 09.00 og frem til og med kl. 16.00 eller via e-mail på info@avXperten.dk.


Bestil i dag - modtag i morgen


Hvis du bestiller din DVB-C-modtager allerede i dag, kan du være klar til at se digitalt TV allerede i morgen. Hos avXperten tilbyder vi nemlig dag-til-dag-levering på alle varer bestilt inden kl. 16.00 - og kl. 15.00 om fredagen.


Skulle din DVB-C-receiver højst overraskende ikke leve op til dine forventninger, så tilbyder vi i modsætning til mange andre webshops ikke blot 14 dages returret men hele 30 dages returret. Her er der fuld returret på alle lagerførte varer.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007