Parabol

Stort udvalg af tilbehør til parabol installationer som f.eks LNB hoved, DiSEqC switch og meget mere. Få det bedste tvc-signal med professionelt parabol

Læs mere om Parabol

Parabol tilbehør til alles behov

Der er mange flere kanaler at få hvis du bruger en parabol frem for kabel tv eller almindelig stueantenne, men vælger du selv at sammensætte din parabol, så har du også brug for en del tilbehør, der kan gøre din parabol oplevelse bedre. Alt det tilbehør du kan finde her er af god kvalitet, og vil sikre dig et knivskarpt billede for fremtiden, hvis du sammensætter det rigtige udstyr.

Modtager og skærm til parabolen

Første skridt på vejen til en god parabol oplevelse er skærmen og modtageren. Du kan få mange forskellige skærme i forskellige størrelser og endda forskellige farver, der vil passe sammen med din husmur eller tag, alt efter hvor du har tænkt dig at placere parabolen. Samtidig får du også brug for en satellitmodtager, der blandt andet gør dig i stand til at modtage FTA kanaler. FTA står for Free-to-air, og betyder simpelthen at du kan hente en væld af gratis kanaler ned, især på engelsk og tysk. Der er flere forskellige udgaver, der kan tilbyde forskellige modtagermuligheder, så som DVB-S, DVB-C og DVB-T.

Se vores fornuftige udvalg af LNB

For at sammensætte en ordentlig parabol, har du naturligvis også brug for et LNB hoved, der kan modtage satellitsignalet og formatere det til noget din modtager kan forstå og videresende til dit fjernsyn. LNB hoveder fås i Single, Twin, Quad og Octo, dvs. med 1, 2, 4 eller 8 LNB hoveder, hvilket betyder at har du et Octo LNB hoved, så kan den sende signalet videre til 8 satellitmodtagere i stedet for kun én, hvilket kan være praktisk hvis du skal fordele signalet fra én parabol til flere husstande. Du kan også få LNB Monoblock hoveder, som kan modtage fra to forskellige satellitter på én gang, så du ikke behøver at ændre positionen på din parabol, hvis du vil skifte over til en anden satellitposition, der sender andre kanaler. Når en parabol sidder på siden af huset eller oppe på taget er den udsat for vejr og vind, og det kan godt have en indflydelse på LNB hovedets evne til at modtage satellitsignalerne. Hvis det regner, hagler eller sner, og selv stærke vindstød kan have indflydelse på hovedets evne til at modtage, og derfor er det en god ide at forsyne parabolen med et LNB cover, der beskytter LNB hovedet. Desuden har du naturligvis også brug for en holder, der låser LNB hovedet fast på parabolen.

Switch

Har du flere LNB hoveder på din parabol, så har du brug for en DiSEqC switch, der kan skifte imellem de forskellige hoveder. Med en sådan switch kan du modtage signalerne fra flere forskellige satellitter på én satellit modtager. Har du til gengæld én parabol, hvor signalet skal kunne fordeles til flere modtagere, så skal du bruge en multiswitch. Denne switch er velegnet til boligforeninger, hvor man deles om én parabol. En multiswitch kan fås med flere forskellige opsætninger.

Extender & forstærker

Har du mange forskellige apparater stående fremme, så kan det være en fordel at gemme nogle af dem af vejen i et skab, men det gør det besværligt, hvis du vil benytte en fjernbetjening, da denne i reglen ikke kan trænge igennem en skabslåge. Her kan du så bruge en IR Extender. En IR Extender kan benyttes af op til 5 forskellige apparater, som du så kan gemme af vejen, uden at det går ud over fjernbetjenings sendestyrke. Med andre ord, så behøver du ikke åbne skabet for at få forbindelse til f.eks. din satellit modtager. Har du lange kabeltræk fra din parabol til din modtager, så kan du få gavn af en parabolforstærker, da signalet kan miste styrke, hvis kablerne er for lange, og det giver et dårligere billede og forstyrrelser. Du kan også få brug for en RF modulator, der ændre signalet fra en parabol modtager, så det signal modtageren får fra parabolen kan vises på dit fjernsyn. Det vil sige, at hvis du tilslutter en RF modulator imellem parabolmodtageren og antennestikket, så kan alle tv i boligen se signalet fra parabol modtageren.

Praktiske beslag

For at placere din parabol korrekt, får du også brug for et beslag til at montere parabolen på siden af huset, eller på taget. Du kan også godt få et stativ, så du kan placere parabolen på altanen, hvis du bor i lejlighed og ikke har lov til at montere noget de udvendige vægge. Både beslag og stativer fås i forskellige afskygninger.

Har du brug for en splitter?

Hvis du, ud over din parabol, stadig har en almindelig antenne på taget, eller kabel tv i huset, så kan du benytte dig af en SAT/TV combiner, der gør det muligt at bruge begge ting samtidig via dine antennestik. Har du kun én parabol, men vil gerne benytte flere parabol modtagere, eller deler du signalet med en eller flere naboer, så har du brug for en parabol splitter.

Andet

Er signalet fra din parabol meget stærkt, kan det skabe problemer med overstyring, som kan gå ud over sendestyrken og forvrænge billedet. Ved at bruge en parabol dæmper, kommer du nemt ud over det problem. Vil du gerne kunne få adgang til flere satellit positioner, men din parabol sidder højt oppe på ydervæggen af dit hus, så kan du have gavn af en parabolmotor, der kan ændre parabolens retning via en fjernbetjening. Så behøver du ikke kravle op på en stige hver gang du gerne vil fange signalet fra en anden satellit. For at din parabol peger lige imod den satellit du gerne vil benytte, kræver det lidt finesse, og det kan godt være svært at fange den helt rigtige position. Derfor vil en satfinder være et rigtig godt redskab, der kan hjælpe dig med at finde satellittens korrekt position, så din parabol peger lige imod den og dermed modtager det bedste og stærkeste signal. Satellitfinderen sættes til imellem LNB hovedet og kablet, og giver dig så en klar indikation af om du rammer satellittens position korrekt.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007