Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Stige

Her finder du vores udvalg af fleksible stiger. En stige er et absolut nødvendigt redskab når du skal arbejde i bestemt højder, og vil nå specifikke steder i din bolig eller på arbejdspladsen.

Læs mere om Stige

4 ting du bør overveje når du skal købe en stige

Der er mange ting som du bør overveje, når du skal til at købe en ny stige, da der findes mange forskellige typer.

Vi giver derfor herunder en række eksempler på overvejelser, som du kan gøre dig inden du køber en stige, så du er sikker på at få den der passer bedst til dine behov.

#1 - Hvilken type stige har du brug for?

Der findes et utal af forskellige typer af stiger, der alle har mulighed for forskellige funktioner til brug i mange situationer.

Det kan derfor være vigtigt at overveje, hvilke type af stige der passer til dit behov, så du kan få den der passer til dig.

En almindelig enkeltstige kan være den rette type for dig, hvis du kun har begrænset brug for en stige, da det er ikke er en super kompleks type af stige, men en meget funktionelt design.

Enkeltstigen er meget udbredt og er god til for eksempel at kunne rense tagrender, til vinduespudsning eller andre projekter der kræver lidt ekstra højde.

Du kan også overveje en kombistige, der giver lidt flere muligheder for fleksibilitet, hvis du har mange projekter.

En kombistige kan blandt andet benyttes som ministillads og nogle modeller kan endda bruges som skydestiger.

En kombistige er rigtig god til dig der har mange forskellige projekter, der kræver en stiger der kan være fleksibel til dine behov.

En anden type stige er en hejsestige, der er en type der er meget fleksibel, når det kommer til højden af stigen.

Den kan nemlig justere på højden, så den er god til når du gerne skal højere op end en almindelig enkeltstiges højde.

Dette er blot et par af de typer af stiger der er på markedet, så det er vigtigt at overveje hvilket behov du har, så du kan vælge den type af stige der passer bedst til dig.

#2 - Hvor lang skal stigen være?

Det kan have stor betydning for dig, hvor høj stigen er, da det sætter en begrænsning på hvilke projekter du kan bruge stigen til.

Der findes stiger med varierende højde, så du kan let få en stige der kan nå op til hele 7m eller mere.

Derudover kan du få stiger der enten er i en bestemt højde, eller andre typer, som for eksempel en hejsestige, der kan justere på højden, så basal højden er måske på 3m, men stigen kan forlænges ud til 6m, når du har behov for det.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvor lang stigen er, så du er sikker på at den passer til de opgaver du skal bruge den til.

#3 - Hvilket materiale skal stigen være i?

Stiger kan findes i forskellige materialer, der hver har deres egne fordele og ulemper, og det er derfor vigtigt at overveje, hvilket materiale passer bedst til dig.

Det første type materialer er aluminum, hvilket er et billig og let materiale der også kan holde til lidt af hvert.

En aluminiumsstige vil derfor være god til mange ting, da den er let at flytte rundt på og samtidig kan hold til at komme imod andre hårde stød og materialer, der eller kunne ridse.

Ulempen ved brugen af aluminium er, at aluminum er et elektrisk ledende metal, hvilket betyder at den ikke er god at bruge ved ledningsarbejde, eller når du er i gang med at fikse elektriske fatninger og andet.

Et andet materiale er træ, hvilket er et meget almindeligt materiale for stiger.

Træ er godt, da det er et billig materiale og kan stadig holde til en del stød, og det er ikke elektrisk ledende som aluminium, så en træstige vil være bedre til hvis du skal arbejde i nærheden af åben elektricitet.

Ulempen er dog at træ er et ret tungt materiale, så stigen kan potentiel være svær at flytte rundt med, da den nok vejer det dobbelte af en aluminiumsstige.

Derudover skal du være forsigtig med opbevaringen, da en træstige potentielt kan tage skade af en dårlig opbevaring.

Det kan betyde at træstigen pludselig ikke kan bære din vægt mere, så vær sikker på at opbevare stigen ordentligt.

Et tredje materiale du kan få stiger i er fiberglas, som er et hårdt og stadig ret letvægt.

Fiberglas er heller ikke elektrisk ledende, og har generelt ikke mange af de mangler som andre materialer har.

En anden fordel er at fiberglas ikke absorbere varme så meget som f.eks. aluminium, hvilket vil sige at en stige af fiberglas ikke bliver nær så varm, hvis den står i solen om sommeren.

I det tilfælde kunne en aluminiumsstige potentielt være brandvarm at røre ved, og det problem får du ikke med fiberglas.

Dog er det også en del dyrere at producere, men hvis du vil have en stige i god kvalitet, så er fiberglas nok det bedste valg.

#4 - Hvor meget skal stigen veje?

Hvis du skal bruge stigen meget omkring og flytte meget rundt på den, så kan vægten være af stor betydning for dit valg af stige.

Hvis du skal arbejd meget ude med stigen og flytte den hyppigt, så kan det nemlig kommer til at blive meget besværligt eller trættende at bruge den i længden, hvis stigen er for tung.

Derimod, så kan stigen også stå bedre fast, hvis der er mere vægt bag den, så hvis du skal bruge stigen en dag, hvor der er meget vind, så kan det være en fordel at stigen har noget vægt.

Derfor kan det være vigtigt for dig at overveje, hvor meget stigen skal veje, så den bedst kan opfylde dine behov.

Fordele og ulemper ved 3 forskellige typer af stiger

Der findes flere forskellige typer af stiger og der er fordel og ulemper ved at bruge hver af dem.

Vi giver derfor et kort overblik over et par typer af stiger, sammen med deres fordele og ulemper, så du bedre kan få et overblik over hvilke stiger der passer til dig.

Enkeltstige

En enkeltstige er en simpelt og tidsløst design, der passer til de fleste projekter i hjemmet.

Den er derfor en optimal type af stige til rensning af tagrender, vinduespudsning og andre basale ting rundt omkring.

Dog er enkeltstigen ikke særlig fleksibel, da den hverken kan foldes eller justeres til en anden højde.

Ulempen ved en enkeltstige er derfor dens lave fleksibilitet og at den kan være besværligt at transportere rundt.

Derfor vil en enkeltstige nok ikke passe til dig, der har mange forskellige projekter eller til den professionelle håndværker.

Kombistige

En kombistige er meget fleksibel og kan bruges til mange forskellige projekter, da den netop kan fungere både som et ministillads, hejsestige eller wienerstige og mere.

Fordele ved en kombistige er derfor at du kan bruge den til langt de fleste projekter du kan finde på.

Ulemper er, at på trods af dens fleksibilitet, så er kombistigen stadig ikke et specialist produkt, hvorfor der er andre, mere specialiserede stiger, der kan gøre deres egne funktioner bedre.

En kombistiger kommer ikke til at erstatte et ordentligt stillads, eller en hejsestige som nok har mulighed for at komme op i en endnu større højde.

Derudover betaler du mere for fleksibiliteten, så kombistigen er generelt lidt dyrere end de andre typer af stiger.

Hejsestige

Hejsestigen er en stige der er god til at kunne justere på højden, hvorfor den er bedre end en enkeltstige, da du her har mulighed for at kunne komme højere op.

Den er normalt meget let at betjene og er ikke særlig kompleks.

Dog kan en hejsestige også være lidt voldsom til mange mindre opgaver, da den også vejer dobbelt så meget som en almindelig enkeltstige.

Den kan derfor være besværlig at flytte rundt på til mindre projekter i hjemmet, men mere til dig der gerne skal arbejde rigtig højt oppe.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007