Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Fliseskærer

Den mest optimale måde og præcis måde at skære fliser på, er uden tvivl med en smarte fliseskærer. Du finder dem lige her, så du nemt og præcist kan forme dine fliser som du har lyst.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Fliseskærer

3 ting du bør overveje når du skal købe en fliseskærer

Der er flere ting som du bør overveje, når du skal til at købe en ny fliseskærer, så du er sikker på at få den rette fliseskærer der passer til dine behov.

Vi giver derfor herunder en række overvejelser som du kan gøre dig, så du har bedre mulighed for at vurdere, hvilken fliseskærer der er den rette til dig.

#1 - Hvad skal du bruge fliseskæreren til?

Der findes mange forskellige fliseskærere på markedet, der hver kan noget lidt anderledes og det kan derfor være en god ide at du overvejer hvad du skal bruge fliseskæreren til.

Det kan være at du skal lægge fliser eller klinker på badeværelset, hvor fliserne ikke er specielt tykke, hvorfor det kan være en god ide at bruge en fliseskærer til hånden, da en kraftigere model muligvis kan ødelægge de tynde fliser og klinker.

Hvis du til gengæld skal lægge havefliser, så er disse ofte meget mere tykke og i et hårdere materiale som f.eks. sten eller granit, hvor du har brug for en elektrisk fliseskærer der kan komme gennem de tykkere fliser.

Det kan også være at du gerne vil have en fliseskærer der er meget mobil, da du ofte har brug for den på forskellige stedet.

I så fald kan det være en fordel at have en let manuel fliseskærer med, da du så ikke har brug for en strømforbindelse eller at skulle sætte en tung maskine op for at gøre arbejdet.

Det kan derfor være en god ide at overveje, hvilke opgaver du skal bruge fliseskæreren til, så du er sikker på at kunne finde den model der passer bedst til dig.

#2 - Hvilken type af fliseskærer passer dig bedst?

Du kan finde flere forskellige typer af fliseskærer og det kan være svært at vide hvilken en der passer til dine behov.

Den manuelle fliseskærer er generelt en meget let maskine at bruge, da du ikke har behov for at tilslutte den til en strømforbindelse eller opstille et større maskineri for at komme til at skære fliser.

Den manuelle fliseskærer er god til fliser og klinker der skal skæres til med fine og rette linjer, dog er den ikke så god til særlige små skæringer, hvor den potentielt kan komme til at tage for meget af ad gangen.

Derudover så er den manuelle fliseskærer heller ikke god stil at skære i sten med, da den fungere igennem manuel håndkraft og ikke en stærk motor bag sig.

Hvis du skal skære mange fliser og sten, så kan det være en god ide at få en fliseskærer der har et indbygget vandkølingssystem, da klingen på skæreren hurtigt kan blive meget varm, hvis den bliver brugt meget.

Hvis den ikke bliver nedkølet eller får mulighed for at holde pauser, så kan dette potentielt ødelægge klingen og helt stoppe arbejdet eller det kan få stenen som du skærer i til at brække.

Med en fliseskærer med vandkøling, så bliver klingen og stenen skyllet til i vand når du skærer stenen, hvilket er med til at køle både sten og klinge.

Der findes to typer af fliseskærer med vandkøling, hvor nogle modeller har en indbygget vandbeholder der skal løbende fyldes op, mens andre har brug for at blive koblet op til vandforsyningen for at få vand.

Der er derfor vigtigt for dig at overveje, hvilken type af fliseskærer som passer bedst til dine behov, så du kan få det bedst ud af dit værktøj.

#3 - Elektrisk eller manuel fliseskærer?

En anden ting som du bør overveje for at få det bedste ud af din fliseskærer er, om det skal være en elektrisk eller manuel fliseskærer, da det kan have stor betydning for din oplevelse.

Generelt så er den manuelle fliseskærer meget mere mobil at have med rundt, så hvis du ofte skal bruge den andre steder i hjemmet, så kan det være en god ting at have en manuel fliseskærer.

Derudover, så skal du heller ikke bruge strøm, hvilket også gør den let at have med rundt, da du ikke skal bekymre dig om strømforsyningen

Problemet med en manuel fliseskærer er, at du er begrænset i de opgaver som du kan løse, da den manuelle skærer kun kan bruges til materialer der ikke er så hårde, som f.eks. glas, keramik og lignende.

Hvis du skal arbejde i sten eller udendørs fliser, så er den manuelle fliseskærer ikke nok.

Her er det dog at den elektriske fliseskærer kommer ind i billedet, da dette er en meget fleksibel model.

Den elektriske fliseskærer kommer i mange former og størrelse, så du har mulighed for at få en i en størrelse der passer til dine opgaver.

Derudover, så kan du her klarer alle former for fliser og klinker, da du nu har en kraftig motor og klinge der kan skære igennem langt de fleste materialer, som du kunne støde på.

Hvis du skal lave meget skærearbejde, så kan få også få elektriske fliseskærer med vandkøling, der sikre at både klinge og stenen ikke overopheder under beskæringen.

Ulempen ved den elektriske fliseskærer er, at de ofte er lidt større og klodsede end den manuelle og generelt skal du bruge mere tid på at opsætte dem før brug.

Derudover skal du også sikre at du har adgang til strøm og har kabler der er lange nok til at du kan nå strømforsyningen.

Det kan derfor være vigtigt for dig at overveje, hvilken type af fliseskærer der passer bedst til dig, så du kan få det mest mulige ud af dit værktøj.

Fordele ved at bruge en fliseskærer

Der er flere fordele ved at gøre brug af en fliseskærer når du arbejder med fliser og klinker.

Med en fliseskærer er du sikker på at kunne få gode og rene skæringer i dine fliser og klinker, hvor det ellers kan være svært.

Sten, keramik og glas kan være besværlige materialer at arbejde med, da de kan være mere skrøbelige end man regner med, og det er derfor vigtigt at du har værktøjet i orden, når du arbejder med dem.

Så kan du nemlig være mere sikker på at kunne få de rette skæringer som du gerne vil have.

Derudover, så er fliseskæreren meget let at bruge, da så snart den er sat op og igang, så er det meget let bare at føde fliserne ind i maskineriet, hvor den så skærer løs.

Nogle typer af fliseskærer kræver lidt ekstra opsætningsarbejde end andre, men generelt så handler det meget om at folde fliseskæreren ud og få den tilkoblet strøm og vand, hvis den bruger disse.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007