Savklinger
Savklinger til en lang række forskellige typer save. Husk altid at tjekke den sav du har, så du vælger den helt rette klinge der passer til.
Kommer med 219mm i diameter
Kvalitetsmateriale
Tænder i hårdmetal
Til alle håndholdte rundsave
Til alle standardbajonet- og stiksave
Hærdede præcisionsslebne tænder
Reduktionsring indlagt 16 - 20 mm
Grov 18T
Reduktionsring indlagt 16-18-25,4-30mm
fin 48T
Kommer med 165mm i diameter
Kvalitetsmateriale
Reduktionsring indlagt 16-25,4-30mm
fin 60T
Høj kvalitet
Farve: kwb Germany GMBH
Hærdede tænder
Til alle standardbajonetsave og stiksave
Med 48 tænder
Egnet til flere materialer
Hærdede tænder
Hurtige rene snit
Lige snittype
Let udskiftning af klinger
Lige snittype
Let udskiftning af klinger
Hærdede tænder
Hurtige rene snit
24 tænder pr. tomme
Farve: Sort
24 tænder pr. tomme
Farve: Sort
Kommer med en diameter på Ø254mm
God til forskellige materialer
Praktisk blad til havesav
Kommer med bladlængde på 18cm
Hærdede tænder
Let udskiftning af klinger
Reduktionsring indlagt 16-25,4-30mm
Grov 30T
Hærdede tænder
Hurtige rene snit
Op til 2 gange højere skærehastighed
Nyudviklet patenteret savklingegeometri
Kommer med 10 klinger
Kan bruges med træ og metal
Til håndholdt rundsav
Hurtige rene snit
Til håndholdt rundsav
Hurtige rene snit
Hærdede tænder
Leveres i praktisk opbevaringskuffert
Til håndholdt rundsav
Hurtige rene snit
Til håndholdt rundsav
Hurtige rene snit
HCS Enkeltkamskaft
Laver rene snit
Klarer metalplader op til 2 mm
Høj og hurtig arbejdsydelse
Meget elastiske klinger
Til alle standardbajonetsave og stiksave
Til håndholdt rundsav
Hurtige rene snit
HCS Enkeltkamskaft
Laver rene snit
Krydsende tænder
Hurtige rene snit
Bølgende og slebne tænder
Stærkt elastiske
Hærdede tænder
Hurtige rene snit
Op til 2 gange højere skærehastighed
Nyudviklet patenteret savklingegeometri
Til træ, gipsplader, plast og lignende.
10mm i diameter
Til træ, gipsplader, plast og lignende.
10mm i diameter
Til håndholdt rundsav
Hurtige rene snit
Til håndholdt rundsav
Hurtige rene snit
Stærk klinge
Til træ og træbaserede materialer
Savklinger til mange formål
Her på siden finder du vores udvalg af savklinger til mange formål og typer af save, og uanset hvilken materiale du skal save i, kan du finde savklinger der passer til formålet.
Savklinger findes til mange typer af save og samtidig til flere forskellige materialer, nogle af de mest kendte savtyper er:
- Dyksav
- Bøjlesav
- Nedstryger
- Rundsav
- Bajonetsav
Du kan finde mange forskellige former for savklinger, og de egner sig oftest til enten:
- Træ
- Metal
- Gips
- Sten
Det kan være en rigtig god idé, at have en ekstra savklinge liggende i værktøjskassen, så du hurtigt kan komme videre med arbejdet, hvis savklingen knækker eller bliver skadet.
Samtidig kan det være en fordel, at have savklinger til forskellige materialer, så du let kan skifte til en savklinge der passer til materialet.
7 ting du skal vide når du kigger efter nye Savklinger
Der findes mange forskellige typer af savklinger, og det er ikke altid lige let at se hvilken savklinge der skal bruges til hvilken sav og til hvilket materiale.
Herunder har vi samlet nogle ting du med fordel kan kigge efter, når du kigger efter en ny savklinge.
#1 - Hvilken sav type skal Savklingen passe til?
Det første du skal kigge efter, når du leder efter nye savklinger er, savklinger der passer til netop den type sav du har i værktøjskassen.
Det er langt fra alle typer af save, der kan dele klinger, og selv om klingerne måske ligner hinanden, når du umiddelbart kigger på dem, så kan der være små forskelle i hvordan savklingerne er beregnet til at blive monteret i saven.
For eksempel er en savklinge til en stiksav og en bajonetsav meget lig hinanden i udseende, både i forhold til størrelse og udformning, men fæstnings metoden er forskellig fra de to typer af save, og du kan derfor ikke bruge en stiksavsklinge til en bajonetsav.
De forskellige save kan have store variationer i hvor kraftige de er, så hvor nogle af typerne ikke kræver så store klinger, så kræver andre, både kraftigere og større savklinger, for at kunne løse deres tiltænkte opgaver.
Det er derfor ikke helt ligegyldigt hvilken type sav, savklingen skal passe til.
#2 - Størrelse på Savklinge
Størrelsen på den nye savklinge, skal naturligvis passe til den opgave du skal have løst, og der findes både lange og korte, samt brede og tynde savklinger, til flere forskellige typer save.
Har du en rundsav, beregnet til at du kan bruge den i hånden, er savklingen ofte lidt tyndere og knap så grov, som hvis rundsaven skal sidde på et bord.
Der kan også være forskel på størrelsen af rundsavsklingen, og dette kan ofte afhænge af hvilken model af rundsav du har.
Der er nemlig mulighed for at få forskellige rundsave, der alt efter model, kan variere i den størrelse klinger de maksimalt kan tage.
Det samme gør sig gældende på mange af de andre typer af save, og det er vigtigt at huske på at jo længere klingen er på for eksempel en bajonetsav, jo større er risikoen for at saven kan få svære vibrationer, når klingen vibrerer på grund af længden.
En tyk klinge kan ofte bruges hvor du ønsker stabilitet, for eksempel format skæring eller tværskæring, hvor en tynd klinge ofte bruges, når du skal skære lange snit.
#3 - Antal tænder på Savklinge
Savklinger kan fås med forskellige antal tænder, og det kan både have betydning for hvilket materialer klingen egner sig til, men også for hvor jævnt og pænt et snit du får lavet.
Hvis du gerne vil have et meget fint og præcist snit, der stort set ikke flosser, så skal du vælge en savklinge med flere tænder.
Er det derimod et groft materiale, som gerne må have et lidt groft og flosset udseende, så kan du vælge en savklinge, der har færre tænder.
Er det et meget hårdt materiale du skal skære i, kan det være en fordel at vælge en savklinge med et mindre antal tænder, da der med større mellemrum mellem tænderne, ofte tillægges en form for stød til materialet, hver gang en tand rammer materialet.
Disse stød kan gøre det lettere og hurtigere at komme igennem materialet, men snittet bliver ofte mere groft.
#4 - Savklinger til forskellige materialer
Det er ikke helt ligegyldigt hvilken savklinge du bruger til hvilket materiale, især ikke hvis du gerne vil passe på både materiale og savklinge.
Savklingerne er nemlig ofte fremstillet i forskellige typer og hårdheder af stål, som egner sig særlig godt til nogle materialer, og som glider lettere igennem disse materialer, uden en voldsom stor modstand.
Der findes ofte savklinger til tre primære materialer, men som også kan dække over andre materialer med samme densitet eller hårdhed, for eksempel:
- Træ - kan også ofte bruges til plastik, glasfiber
- Metal - kan også, alt efter grovhed, bruges til plastik og glasfiber
- Sten - kan også bruges til beton, tegl, gips mm.
En savklinge til træ er ofte lavet af en anden type stål end den savklinge du bruger til for eksempel metal.
#5 - Hærdede Savklinger
Nogle materialer kræver ekstra hårde og robuste savklinger, som kan klare højere driftstemperaturer, som ofte opstår i seje materialer, men også kan klare hårdere materialer.
Skal du for eksempel save længe i et stort stykke beton, kan det være en fordel med en hærdet klinge, som kan klare at blive meget varm, uden at tage skade, eller bøje.
Hærdede savklinger er ofte fremstillet i noget særligt robust stål og i nogle tilfælde kombineret med diamanter, for en længere holdbarhed.
Ofte kan en hærdet savklinge med diamanter holde op til 100 gange længere end almindelig savklinger, men her skal altså også tages højde for hvilke forhold og materialer savklingen arbejder under.
#6 - Antal Savklinger i pakken
Savklinger kan fås i flere forskellige pakningsstørrelser og nogle gange kan det være en fordel at få fat i flere af den samme savklinge, så du har nogle ekstra klinger på lager.
Har du gang i et større projekt, hvor du skal bruge din sav meget, kan det derfor være en fordel at overveje antallet af savklinger i den pakningsstørrelse du vælger.
Du vil ofte kunne have brug for at skifte savklingen ud med en ny og skarpere klinge, hvis det er et større projekt du arbejder på.
Du vil ofte kunne finde pakker af savklinger med forskellige antal klinger i pakken, men typisk er der 1, 5 eller 10 savklinger i pakkerne, og du sparer ofte lidt ved at købe flere savklinger ad gangen.
#7 - Derfor bør du skifte Savklinge
Savklinger blive slidt, rustne og sløve, og selvom du ikke tænker over det, hvis du står i et større projekt, så kan en sløv savklinge forlænge den tid det tager at save, gennem et materiale, ret voldsomt.
Der kan godt gå et stykke tid før du opdager at klingen er blevet sløv, fordi du måske har tendens til gradvist at lægger mere og mere tryk på saven, alt efter hastigheden på saven.
Når klingen er blevet sløv, har været så varm at den er blevet blå, eller en tand er brækket af, er det tid til at skifte savklingen, og du vil ofte føle det som om at du har fået en helt ny sav.
Har du haft din sav opbevaret i et stykke tid, kan det altså også godt betale sig at udskifte klingen, inden du går i gange med et større projekt.
Alt fungere godt og det er en fornøjelse at handle med AV experten.
7. oktober 2024