Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Køkkenrengøring

Rengøringsmidler til køkkenet. Rengøringsmiddel til ovn, kogeplader og lignende. Brug en afkalker og slip for forkalkning. Glasrens til blanke overflader.

Læs mere om Køkkenrengøring

Vigtigt - det skal du vide før du bruger rengøringsmidler

Der er én ting der er særligt vigtigt at gøre før du begiver dig i kast med at bruge diverse rengøringsmidler og det er at læse den tilhørende vejledning.

Kommer du til at bruge rengøringsmidlet forkert, risikere du at ødelægge maskinen eller overfladerne hvor du bruger det.

Du kan også opleve at du ikke opnår det optimale resultat, hvis anvisningen ikke følges.

Derudover kan nogle produkter kræve ekstra forsigtighed og at du blandt andet bærer handsker under brug.

Der er typisk også specifikke anvisninger til hvordan du efterfølgende skal opbevare de forskellige rengøringsmidler, for en sikker opmagasinering.

Afkalkning

Afkalkningsmiddel er lidt af en stor kategori og det er den fordi du kan finde afkalkningsmidler til mange forskellige apparater i hjemmet.

Faktisk så kan du få afkalkningsmiddel til stort set alle de maskiner og apparater i hjemmet som bruger vand.

Her er der tale om alt fra kaffemaskiner, elkedler og mælkeskummer, til strygejern og dampstationer, til opvaskemaskiner og vaskemaskiner.

Du finder afkalkning som er specifikt til bestemte apparater, men du kan også finde universal afkalkning som kan bruges til næsten alle slags maskiner der oplever kalk ophobning.

Er du i tvivl om hvorfor det er nødvendigt at afkalke, så er det fordi det danske vand kan indeholde meget kalk, som sætter sig i maskinerne.

Hvis kalk får lov til at ophobe sig i maskinen kan det blive skyld i at maskinens levetid bliver forkortet, så det er en god ting at afkalke i ny og næ.

Kogeplade rens

Før du køber en kogepladerens, så skal du være klar over hvilken slags kogeplade du har.

Der findes blandt andet gaskogeplader, massekogeplader, keramiske kogeplader og ikke mindst induktionskogeplader.

Keramisk kogeplade rens

Den keramiske kogeplade rens kan oftest også bruges til induktionskogeplader, da de begge er lavet af glas og derfor skal have en mild rengøring.

Du finder keramisk kogeplade rens i forskellige former, blandt andet som spray, skum og skurecreme.

Typisk påføre du blot kogepladerensen og tørre efter, hvor andre midler skal gnubbes lidt ind, men det vil fremgå af anvisningen hvordan produktet skal bruges.

Skraber til keramisk og induktions kogeplade

Det er ofte en lille skraber lavet i metal eller plastik med et lille metalblad i, som er selve skraber hovedet.

De minder lidt om hobbyknive, hvor du kan skubbe selve skraberens blad op når du skal bruge den og ned når du ikke bruger den længere.

På den måde kommer du ikke til skade på skraberen når den ikke er i brug og kommer heller ikke til at ridse noget med den ved et uheld.

Skraberen bruges til at fjerne fastbrændt mad med, så den kan hjælpe med at fjerne meget af det som en helt almindelig klud ikke kan klare.

Hver gang du skal bruge skraberen ,bør du tjekke at der ikke er kommet hakker i skraberen, så du ikke kommer til at skade og ridse din kogeplade.

Ovnrens

Mange ovnrense kan faktisk både bruges i almindelige ovne, så vel som til mikrobølgeovne, men tjek altid vejledningen først for at være sikker.

Nogle typer rengøringsmidler kræver at du tænder ovnen, ofte ved mild varme for at få ovnrensen til at reagere og dermed virke, hvor andre blot skal sidde i noget tid for at virke.

Så er der selvfølgelig også de produkter der virker med det samme med hjælp af lidt knofedt.

Ovnrens fås i forskellige konsistenser og med forskellige fordele og evner, og du kan se nogle af dem herunder.

Spray

Du kan blandt andet få ovnrens i spray form, enten som flydende væske, gel eller som skum.

Selve konsistensen har som sådan ikke en betydning for virkningen, men du har måske selv en foretrukken konsistens at arbejde med.

Skurecreme

Ovnrens findes også som en skurecreme, men denne må oftest kun bruges på særlige steder af ovnen, så det er igen vigtigt at læse vejledningen påpasseligt.

Typisk må du gerne bruge milde skurecreme på eksempelvis bradepander og riste til ovnen, men igen så tjek på vejledningen for en sikkerheds skyld.

Wipes

Du kan også få engangs wipes til at rengøre din ovn med. De fungere ligesom du måske kender det fra almindelige vådservietter, bare hvor de ligger i rengøringsmiddel i stedet.

De er derfor nemme og hurtige at tage frem og rengøre med, som eksempelvis er smart til små spild i ovnen.

Med wipes har du heller ikke en klud der skal vaskes bagefter, så det er en nem rengøring på flere måder.

Køleskabsrens

Et køleskab kan med tiden blive rigtig beskidt og også nemt komme til at lugte. 

Derfor er det vigtigt at rengøre sit køleskab af og til, så madvare ikke kommer i kontakt med en masse snavs.

Af samme grund er det netop vigtigt at du bruger rengøringsmidler der er beregnet til brug i køleskabet, så dine madvare ikke kommer i kontakt med skrappe rengøringsmidler.

Køleskabsrens kommer ofte i en sprayflaske så det er super nemt for dig at arbejde med.

Glasrens

Glasrens kan ikke nødvendigvis kun bruges til glas, men er ofte også en god rens til skærme, såsom computerskærme, telefoner og tablets.

Skum

Der findes særlige typer skumspray til rengøring af glas, som også egner sig særligt godt til rengøring af elektronisk udstyr.

I mange tilfælde er skumglas rensen derfor også antistatisk og bakteriedræbende.

Når vi rører ved vores telefoner, tablets, computere og andet udstyr flere gange i løbet af dagen kan der nemlig sætte sig mange bakterier på enhederne.

Derfor er den bakteriedræbende egenskab særligt god til de glasoverflader vi røre ved ofte, for at minimerer bakteriemængden.

Spray

For at få flotte skinnende vinduer, spejle og glasoverflader er den mere almindelige glasspray med flydende væske rigtig god.

Du kender denne glasrens på den ofte markante blå farve som væsken har og selve sprayflasken gør rengøringsmidlet super nemt at arbejde med.

Rensemidler

Rensemiddel til rustfrit stål

Et smart rensemiddel særligt egnet til rustfrit stål, som renser og polerer ståloverfladen på samme tid.

Det kan bruges til rustfrit stål på mange forskellige overflader og køkkenmaskiner, såsom udenpå opvaskemaskiner, emhætter, køleskabe, komfurer, stænkplader og mange andre apparater i rustfrit stål.

Stålbørste

Med stålbørster skal du være forsigtig med hvilke overflader du bruger dem på, for at du ikke efterlader ridser eller helt ødelægger belægninger.

Stålbørster virker særligt godt til nogle fuger og fliser eller til eksempelvis støbejern som blandt andet bruges til nogle grillriste.

Da stålbørster er så grove, er de gode til at fjerne indgroet mad og generelt bare til mere stride pletter og snavs.

Nogle gange kan du også finde stålbørster i sæt, hvor de blandt andet også af og til kommer med børster med nylon- eller messingbørster.

Opvaskemaskine rengøring

Der findes forskellige typer rengøringsmiddel til opvaskemaskiner og forskellige måder man kan rense dem på.

Engang imellem trænger opvaskemaskinen til en grundig rens og det inkludere også de steder hvor du ikke selv kan nå, så derfor er et maskinrens produkt en god ide.

Det kan nemlig rense i afløb og kroge hvor du har svært ved at komme til.

Typisk er opvaskemaskine rens i form af væske eller pulver og virker oftest godt mod fedt, samt mad- og kalkrester.

Fedtfjerner

Fedt kan være svært at få fjernet og det sidder desværre ofte mange steder efter madlavningen.

Særligt kogeplader og stegepander kan ende med at være godt fedtet ind, men også emhætter og ovne kan ophobe fedt over længer tid.

Nogle fedtfjernere kan være så kraftige at der er bestemte materialer det ikke må bruges på, så det er er vigtigt at du er opmærksom på dette.

Fedtfjernere hjælper med at opløse fedtet så det bliver nemmere at tørre af og ikke bare bliver tværet endnu mere ud.

Spray

En fedtfjerner i spray form er nem at arbejde med, særligt hvis du har stride fedtbelægninger.

Så kan du nemlig nemt ramme de overflader du vil og lade fedtfjerneren sidde lidt og lade virker og nemmere tørre af efterfølgende, såfremt at anvisningen anbefaler dette.

Det er oftest kun bestemte materialer der kan tåle at produktet sidder på i længere tid af gangen.

Wipes

Wipes er især særligt gode til at fjerne fedt med det samme og kan oftest bruges på de fleste typer af overflader i køkkenet.

De kan typisk også efterlade overflader som aluminium mere skinnende og kan gøre materialet mindre modtageligt over for mærker og fedtede fingeraftryk.

Du finder mange forskellige apparater såsom grill, induktionskogeplader, vinkøleskab, varmtvandsdispenser og meget mere hos avXperten.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007