Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Etiketfjerner

Med etiketfjerner opløses limen så etiketter kan fjernes nemt. Er der lidt lim tilbage kan det let tørres af med en klud.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Etiketfjerner

Etiketfjerner (200ml) Logilink
3 Anmeldelser
Etiketfjerner (200ml) Logilink
3 Anmeldelser

Til at fjerne limrester når man fjerner etiketter
Efterlader ingen rester

Læs mere På lager

Etiketfjerner til at fjerne klistermærker, labels m.m.

Her på siden finder du udvalget i etiketfjerner, som kan bruges til at fjerne rester af lim efter klistermærker.

Du kender sikkert de udfordringer der kan være med at fjerne klistermærker fra diverse materialer, som for eksempel når børnene har sat klistermærker på døren til værelset, på spejlet eller lignende.

Når du vil fjerne klistermærket får du med møje og besvær fjernet selve papiret, men så sidder der stadig et mærke med lim tilbage, som er næsten umuligt at få fjernet.

Her kan en etiketfjerner komme dig til hjælp, da den opløser limen, så det bliver let at fjerne, uden synlige rester. 

Men hvilken etiketfjerner du skal bruge, afhænger af det materiale mærket sidder på, det kan du læse mere om herunder, hvor vi har samlet lidt nyttig viden om etiketfjerner.

6 ting du skal vide når du kigger efter etiketfjerner

Der findes flere typer af etiketfjerner, som hver især egner sig til forskellige materialer, det kan være svært at finde ud af hvad du skal kigge efter, når du skal finde en etiketfjerner til det helt rigtige materiale.

Herunder har vi samlet lidt information om etiketfjerner, som kan hjælpe dig med at finde ud af hvad du skal være opmærksom på.

#1 - Hvilket materiale skal Etiketfjerneren bruges til?

Når du skal vælge en etiketfjerner, er det vigtigt at du vælger en etiketfjerner som kan bruges på den typer underlag som klistermærket eller etiketten sidder på.

Etiketfjernere indeholder nemlig ofte nogle opløsningsmidler, som kan sætte grimme mærker på materialet når klistermærket eller etiketten fjernes.

Ofte vil der på etiketfjerneren være angivet om produktet er beregnet til absorberende eller ikke-absorberende overflader, men hvad betyder det så?

En absorberende overflade er overflader som er porøse eller gennemtrængelige for væsker eller luft, som for eksempel:

  • Træ - malet eller ubehandlet
  • Gipsplader 
  • Tapet
  • Væv
  • Filt
  • Nogle plasttyper
  • Vinyl
  • Mursten

En ikke-absorberende overflade er uigennemtrængelig og ikke-porøs, som for eksempel:

  • Glas
  • Metal
  • Nogle plasttyper
  • Spejle
  • Vinduer

Du bør derfor være opmærksom på hvilket underlag du skal fjerne etiketten fra, så du ikke risikere at fjerne mere end etiketten.

#2 - Hvilken type etiket skal etiketfjerneren bruges på?

Ligesom der er forskel på hvilken etiketfjerner du skal bruge på forskellige underlag, så er nogle etiketfjernere bedre til at fjerne nogle typer af etiketter end andre. 

Der findes rigtig mange typer af etiketter, hvor nogle er papir med lim på bagsiden er andre lavet af plastik med lim på bagsiden.

Hvis du skal fjerne andet end blot limrester er det derfor vigtigt at etiketfjerneren kan trænge igennem det pågældende materiale af etiketten og opløse limen på bagsiden.

Typen af etiket betyder knap så meget, hvis du blot skal fjerne limresterne fra etiketten, i det tilfælde vil de fleste etiketfjernere kunne klare opgaven, men husk stadig at være opmærksom på underlaget, som etiketten sidder på.

#3 - Etiketfjerner på spray, flaske eller dunk

Etiketfjerner kan fås i mange forskellige mængder, og alt efter hvor mange og hvor ofte du har brug for at fjerne etiketter eller klistermærker, kan du overveje hvor meget etiketfjerner du har brug for, og hvordan du ønsker at bruge dette.

Oftest kan etiketfjerner fås på sprayform, hvilket er særlig velegnet til privat brug, da du ikke kommer i helt så tæt kontakt med produktet, som hvis du fik det på flaske. 

Fordelen ved en sprayflaske er at produktet kan holde sig længe, ofte i flere år, og giver en nem og jævn dosering af produktet.

Etiketfjerner på sprayflaske fås dog sjældent i større mængder end ca. 500 ml. og skal du fjerne mange etiketter eller ofte, kan sprayflasken ende med at være en dyr løsning.

Etiketfjerner fås både i 1 liters flasker og 5 eller 10 liters dunke, og fælles for disse er, at du skal fjerne rigtig mange etiketter, før det kan betale sig at anskaffe sig disse mængder. 

Samtidig er kontakten med produktet ofte en del større end med en etiketfjerner på spray, og det kræver derfor ofte noget sikkerhedsudstyr, at håndtere dette.

Men de store mængder kan med fordel bruges, når du skal fjerne store klistermærker, som kan være svære at få dækket med en spray.

#4 - Etiketfjerner til flere formål

Der findes mange typer af etiketfjernere og nogle kan bruges til flere formål end blot at fjerne etiketter.

For selv om etiketfjernere ofte indeholder opløsningsmidler, så er det ikke alle der er skadelige, nogle af typerne er yderst effektive men stadig skånsomme.

En etiketfjerner, der kan bruges til flere formål, kan have egenskaber der betyder, at den også kan fjerne for eksempel olie, blæk, tusch eller tjære, og samtidig er mere skånsom overfor det materiale produktet bruges på.

Det vil dog altid være en god idé at lave en test på et sted der ikke er alt for synligt, for at se om der kommer pletter eller skader, inden du bruger etiketfjerneren på de materialer det angives at produktet kan bruges til.

Husk også at kontrollere sikkerheds ikonerne på produktet, for om det er ætsende eller skadeligt for miljøet, så du ikke bruger den steder som kan påvirke enten miljøet, din hud eller øjne. 

#5 - Sikkerhed ved brug af Etiketfjerner

Når du bruger en etiketfjerner, eller et hvilket som helst andet kemiprodukt, vil det altid være en god idé at benytte nogle gummi handsker på hænderne. 

Selv om produktet angiver at det er skånsomt og sikkert at bruge, så er der stadig noget kemi i en etiketfjerner, som i værste fald kan påvirke din hud.

Bruger du en etiketfjerner med opløsningsmidler, bør du ligeledes overveje at bruge en maske, som kan beskytte dine luftveje mod dampe fra produktet. 

Disse dampe, der frigives fra opløsningsmidler, kan være skadelige for dine luftveje, det vil dog ofte være angivet på produktet, hvis dette er tilfældet. 

Derudover kan du med fordel åbne et vindue, hvis du fjerner klistermærker indendørs, så der kommer en god luftcirkulation, og undgå at indånde aerosoltåger, hvis du bruger en etiketfjerner på spray.

#6 - Inden du bruger en etiketfjerner

Inden du går i gang med at bruge en etiketfjerner, kan du med fordel forsøge at fjerne så meget som muligt af etiketten eller klistermærket.

Brug evt. en fugtig varm klud til at bløde etiketten op med, så du lettere kan fjerne denne.

Når det meste af overfladen er fjernet, behøver du ikke bruge så meget etiketfjerner, og etiketfjerneren kan hurtigere opløse evt. limrester og rester af etiketten. 

På den måde skåner du både materialet som etiketten sidder på, men også både dig selv og miljøet for den kemi som er en del af etiketfjerneren. 


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007