Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Husnummer med lys

Et husnummer med indbygget lys gør det langt nemmere at spotte dit husnummer ude fra gaden eller vejen. Her på siden kan du finde en smart løsning, som sikrer at posten/vennerne eller andre ikke misser dit husnummer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Husnummer med lys

Husnumre med lys - Personliggør dit hus og øg din synlighed

Her på siden finder du vores udvalg af husnumre med lys.

Stort set alle kender dem, stort set alle har brug for dem, og størstedelen af befolkning har et; husnumre har typisk været en fast del af din bolig i årevis, og du kan finde dem på næsten hver eneste grund.

Husnumre giver os muligheden for at orientere os og finde vej, og derfor kan det være næsten umuligt at forestille os en verden uden.

Der er typisk fem kriterier til husnumre:

  • Materiale
  • Format
  • Design
  • Vejrmodstand
  • Oplysning

Disse fem kriterier er typisk hvad der har størst indflydelse på hvilket husnummer du skal vælge, og muligvis har du ikke tænkt så meget over det, det er ikke unormalt, men dit husnummer er pejlemærket for dit hjem.

Eksempelvis er materialet relevant for både husnummerets genkendelighed, men også dets modstandsdygtighed over for vejr og vind.

Populære materialer er eksempelvis akryl, rustfrit stål, aluminium emalje og skifer.

Med aluminium husnumre er det vigtigt at huske på at de skal være anodiseret, hvilket betyder at de har fået et beskyttende lag over sig, så der ikke sker oxidering.

Stilen afhænger selvfølgelig af din egen personlige smag, og det afhænger derfor også meget af hvad skrifttype du vil foretrække, om den skal være kursiv eller fed.

Når det derimod kommer til belysning, er der typisk to muligheder.

På den ene side, kan du finde husnumre uden integreret lys, hvilket passer fint, hvis nummeret er placeret i et synligt og oplyst sted.

Derimod kan du finde husnumre med integreret lys, hvilket kan være nødvendigt hvis husnummeret er placeret i mørke hjørner eller lignende.

Her kan du få mange muligheder for at tilpasse lyset til lige præcis din præference, og når det kommer til sikkerhed, er oplyste husnumre ofte en stor hjælp.

3 ting du skal overveje når du kigger på husnumre med lys

Der findes mange former for hjemmesikkerhed, og der er mange metoder og enheder, der kan hjælpe dig med at føle dig mere sikker i dit hjem.

Men om end at disse gadgets gør meget for at garantere din og dit hjems sikkerhed, er simple metoder oftest dem der virker bedst, men for mange er der også større bekymringer end ubudne gæster.

Eksempelvis, i tilfælde af at en brand bryder ud, eller hvis der er nogle der kræver en ambulance, er det vigtigt at det er nemt at finde frem til din bolig, så hjælpen kan komme hurtigst muligt.

Oplyste husnumre er en god måde at øge din boligs synlighed.

Et sæt af store oplyste numre der kan ses fra vejen, gør det nemt at finde din bolig både om dagen og natten, og er også effektive til meget mere end at hjælpe beredskabstjenester.

Har du nogensinde været udsat for at et pizzabud, eksempelvis, ikke har kunnet finde din adresse, og dermed endt med at skullet guide dem eller møde dem på halvvejen?

Det sker oftere end man skulle tro, og især hvis du bor i større byer, hvor gaderne kan være smalle og tætpakkede.

Her kan oplyste numre typisk hjælpe med at tiltrække buddets opmærksomhed, og det gælder også i andre tilfælde, eksempelvis hvis du skal have gæster på besøg, eller lignende.

Det er ikke tit at boligejere tænker over deres husnumre, men det er ofte det første indtryk både naboer og gæster får, når de nærmer sig en bolig eller leder efter adressen.

#1 - Husnummerets størrelse - Afhænger af distancen fra gaden

Det første du skal være opmærksom på, når du kigger på oplyste husnumre, er hvor store de skal være.

Det udregner du bedst ved at måle distancen mellem nummer-lokationen og midten af din gade (der hvor dine gæster først vil begynde at kunne spotte dit husnummer).

Når først du har distancen fra midten af gaden til der hvor husnummeret kommer til at hænge, skal du vælge den rette størrelse, så dine husnumre er letlæselige fra gaden.

Store husnumre kan være nødvendige alt efter hvor stor distancen er, men du kan her finde en guide til hvordan du bedst kan vælge størrelsen til dine husnumre.

Distancen fra gadens midte til nummerlokation

Anbefalet minimum højde til husnumre

Husnumrene bliver ulæselige efter...

0 - 20 m

7 - 10 cm

30 m

20 - 30 m

10 - 12 cm

45 m

30 - 40 m

12 - 15 cm

50 m

40 -50 m

15 - 20 cm

60 m

50 - 90 m

20 - 25 cm

100 m

90 - 120 m

Over 25 cm

130 m

Det er vigtigt at huske på at højden på husnummeret måles fra toppen af nummeret til bunden af nummeret; du skal huske at selvfølgelig tage højde for hvilke krav der er til husnumre i din specifikke kommune.

#2 - Forbedre dit husnummers synlighed ved hjælp af lys

Når du har med oplyste husnumre at gøre, så er det vigtigt at tage både farve og design med i overvejelserne.

Farverne bør kontrastere med overfladen som numrene sættes fast på, så de står ud og bliver nemmere at få øje på.

Når højt kontrasterende husnumre bruges, øger det både synligheden og det indtryk som dine husnumre gør på gæsterne.

Når farverne minder om deres baggrund, vil det, selv hvis de er oplyst, kan det være svært at læse dem; dette gælder også med henblik på skrifttypen der bruges.

#3 - Vælg den rette font til dine husnumre

Når du vælger fonten til dine husnumre skal du være omhyggelig med hvad du vælger.

Tynde dekorative skrifttyper og serif-lignende skrifttyper kan mindske numrenes læsbarhed, især når de bliver lyst op.

Selvom at der er en stor tilfredsstillelse i at kunne vælge en unik skrifttype til dine husnumre, og dermed få lov til at sætte dit eget unikke præg på dit hjems æstetik, så kan det ofte betyde at andre ikke har mulighed for at kunne læse nummeret.

I nogle tilfælde kan det dog hjælpe med velplacerede mellemrum mellem hvert tal, da det giver rum til at hvert tal kan “trække vejret”, så at sige.

Designere kalder det for “kerning”.

Når dine oplyste husnumre er for tæt samlet, vil manglen på “kerning” skabe problemer med synligheden, men det kan være det samme hvis tallene er for langt fra hinanden.

Er der for meget mellemrum mellem tallene kan det betyde at de ikke læses som et samlet nummer; eksempelvis hvis dit husnummer er “107”, men der er for stort mellemrum mellem tallene, kan det læses som “10” og “7”, hvilket kan skabe forvirring.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007