Smart Home

Her finder du vores kæmpe udvalg af Smart Home enheder til din bolig. Smart Home enheder gør det muligt at koble alle dine enheder sammen, og fx styre dem via stemmen eller en App på din smartphone.

Læs mere om Smart Home

Smart Home - elektronik til dit hjem

Her på siden kan du finde vores udvalg af smart teknologi til dit hjem.

Mange sørger bekvemmelighed og forbindelse på både arbejdet, på caféer, og på din telefon, men hvad med i hjemmet?

Smart-enheder tilbyder både bekvemmelighed og sikkerhed, og kan endda hjælpe dig med at spare penge på dit energiforbrug.

Samtidigt kan mange af smart-enhederne også være med til at gøre det simpelt for dig at styre dem, ved hjælp af downloadede apps på din smartphone.

Smart Home dækker over elektronik, som kan hjælpe dig med at gøre din dagligdag lidt lettere, om det er at lyset tænder, når du vågner, eller at din robotstøvsuger får støvsuget i løbet af natten eller mens du er på arbejde.

Mange producenter af smart teknologi tilbyder ofte også sikkerhedsudstyr, hvilket eksempelvis giver dig en advarsel, når der er ubudne gæster, røg- og vandalarm registrerer brand og oversvømmelser, og du kan endda overvåge din sundhed, så du kan følge med i dit helbred.

Hvis du har oplevet at dit nabolag har haft nogle skumle typer rendende rundt, kan du give dig selv mere tryghed ved eksempelvis at købe en ringeklokke med overvågning, så du kan se hvem der ringer på, før du åbner din hoveddør.

Selv lyssætningen og medieafspillere kan styres med enten en fjernbetjening, din stemme, eller en app på din telefon, i nogle tilfælde endda alle tre.

5 populære smart-enheder til dit hjem

Når du tænker over at transformere dit hjem om til et Smart Home, kan det måske godt virke intimiderende at skulle i gang med at skaffe en masse nyt udstyr.

Det kræver dog ikke særligt meget at komme i gang, og du kan ofte også starte i dit helt eget tempo med det udstyr, du føler er det mest essentielle på nuværende tidspunkt; herefter kan du lige så stille begynde at udvide og tilføje flere intelligente enheder, som du har tid og budget til det.

Elektronik du kan styre med stemmen er efterhånden også begyndt at sprede sig på markedet, og er allerede utrolig populært på højttalermarkedet i USA.

Du kender måske teknikken fra din smartphone, hvor du kan kommunikere med assistenterne, som de kaldes, men nu er de flyttet ind i enheder, såsom højttalere, hvor du eksempelvis kan bede om at få et specifikt musiknummer afspillet eller få lavet en aftale i din kalender.

#1 - Smarthøjttalere

En af de mest populære start-enheder til et Smart Home er smart højttalere.

Disse enheder lader dig kommunikere med en virtuel assistent, der kan kontrollere dine andre smart-enheder, spille musik, fortælle vejret og nyhederne, og meget lignende.

Mange af de mest populære enheder virker dog kun med en specifik assistent, så der er risiko for at du kan låse dig fast i en specifik Smart Home platform.

Der findes mange store mærker indenfor smart højttalere, men flere af mærkerne tilbyder dog forskellige muligheder, der rangerer i prisklassen; du kan derfor få nogle solide smart højttalere ofte uanset hvad dit budget ligger på.

Hvis du derimod ønsker video til din lyd, findes der også smart displays; smart displays fungerer meget ligesom smart højttalere, men her følger der også en skærm med.

Smart displays består af en stor skærm, der viser klokken, lader dig kigge på overvågningskameraerne, du har på grunden, viser film, og meget mere.

#2 - Intelligent belysning

Et andet populært sted at starte med smart-enheder, er intelligent belysning.

Du kan her finde varianter mellem alt fra individuelle lyspærer og dekorative LED strips, til lysinstallationer og udendørs belysning; du kan finde mange forskellige former for både app- og stemme-kontrolleret belysning, og der findes mange forskellige mærker på markedet.

Især Philips Hue er en kendt og populær løsning til intelligent belysning derhjemme.

Du kan finde sæt, hvor du kun kan justere på kraften af belysningen, til større installationer, der kopierer farverne fra hvad end du ser eller spiller på din enhed, og dermed hjælper dig ind i en dybere indlevelse.

#3 - Smart kontakter

Et alternativ til intelligent belysning, er intelligente stikkontakter; de er dog ikke lige så nemme at installere og kræver at du har en vis form for viden, men kan dog ofte være billigere, hvis du har brug for at erstatte en masse lyspærer.

Smarte stikkontakter fungerer ofte bedst med LED pærer, men kræver dog ikke et specifikt type mærke, så du derfor nemt kan få inkorporeret intelligent belysning i dit hjem uden komplikationer.

#4 - Dørklokker med video

Dørklokker med video fungerer meget ligesom et kighul i din hoveddør.

Video-dørklokker sender en live feed til din smart phone eller tablet, når der bliver ringet på din dørklokke, så du nemt kan holde øje med hvem det er der ringer på døren.

Mange af mærkerne indenfor dørklokker med video fungerer ofte også som en intercom, hvilket kan være hjælpsomt, hvis du har svært ved hurtigt at komme til døren.

Der er også mange video-dørklokker, som fortæller dig, hvis du får afleveret en pakke, så du nemt kan holde øje med om fødselsdagsgaven, julegaven, eller pakken købt af selvforkælelse er ankommet.

#5 - Smart sikkerhed til dit hjem

Når du kigger på sikkerhedskameraer til dit hjem, er det vigtigt at du overvejer, hvor meget plads du har, og hvad dit budget ligger på.

Smart-kameraer, såsom sikkerhedskameraer og baby-monitorer, forbindes til internet gennem dit WiFi i hjemmet; du kan dermed nemt overvåge en live kameraoptagelse, modtage alarmer og notifikationer, når du er væk fra dit hjem, og også optage video.

Det er dog vigtigt at, siden dine kameraer er sat op via internettet, så bør du altid sørge for at beskytte dig selv.

Mange smart-kameraer kommer ofte med et kodeord, som du kan ændre til et sikkert kodeord, du nemt kan skrive ned på din telefon eller et stykke papir, eller andetsteds, hvis du finder det nødvendigt.

Du kan også ofte ændre kodeordet, hvis det bliver nødvendigt.

Hvis du også sørger for at opdatere dit smart-kamera regelmæssigt (du kan nogle gange sætte det til at gøre det automatisk), vil det øge din sikkerhed, og ofte også tilføje nye tilgængelige features.

Hvis du ikke føler at du har behov for det feature, der lader dig overvåge din bolig uden for hjemmet, vil det ofte også øge sikkerheden, men det betyder også at du ikke får notifikationer og alarmer, når der er bevægelse og interaktion med kameraet, og samtidigt stopper det ofte også samarbejdet mellem dine andre smart-enheder.

Det er derfor ikke altid det værd; mange kameraer i dag, bliver dog også sikrere og sikrere at bruge, og truslen om hackning er derfor ofte ikke lige så skræmmende, som ved tidligere smart-enheder.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007