avXperten

DisplayPort kabel

DisplayPort kabler minder på mange måder om HDMI-kabler, men modsat HDMI er DisplayPort rettet mod computere og blev udviklet som en potentiel afløser for DVI-stikket. DisplayPort kabler kan overføre billede og lyd ved en høj bredbåndskapacitet, hvilket gør at du kan sammenkoble flere enheder i dit hjem med kvaliteten i behold. Her hos avXperten har vi et stort udvalg af Displayport ledninger i mange forskellige længder og med understøttelse af forskellige opløsninger, så du nemt kan finde et dp kabel, der passer til dine behov. Står du derfor og mangler en Displayport ledning, står vi klar til at hjælpe dig.

DisplayPort kabler - Stort udvalg hos avXperten

Med DisplayPort kabler fra avXperten er du klar til at sammenkoble dine enheder og overføre billede og lyd i høj kvalitet. Når du anvender DisplayPort er du sikker på aldrig at gå på kompromis med kvaliteten.

Her hos avXperten har vi et stort udvalg af DisplayPort kabler i mange forskellige længder og med understøttelse af forskellige opløsninger og formater såsom 4K og 5K samt 3D support. Alle DisplayPort kabler i vores sortiment understøtter slevfølgelig fuld HD, så du kan være helt sikker på at kvaliteten er i orden. Mangler du derfor DisplayPort kabler, er du kommet til det helt rigtige sted.

Hvad er Displayport kabler?

Et DisplayPort kabel, også kaldet DP kabel eller Displayport ledning, er udviklet af VESA (Video Electronics Standards Association. En Displayport ledning bruges til at overføre lyd og billede i en høj kvalitet, og er en ganske avanceret teknologi. Displayport ledningen blev udviklet med henblik på at blive en potentiel afløser for DVI og HDMI. Mens DVI efterhånden er mere eller mindre forældet – i hvert fald når der er tale om nyere skærme – minder DisplayPort og HDMI meget om hinanden på flere punkter. DisplayPort kabler understøtter ligesom HDMI fuld HD og er derfor blevet en fulddigital standard.

DisplayPort var oprindeligt ikke kompatibel med hverken DVI eller HDMI, men opdaterede retningslinjer har i dag gjort DisplayPort kompatibel med HDMI og DVI. Dette medvirker til at gøre DisplayPort til et ganske sikkert og fordelagtigt valg, da det i dag kan samarbejde med stort set alle enheder.

DisplayPort er ikke HDMI – men hvad er forskellen?

Ved første øjekast kan det være svært at se den store forskel på DisplayPort kabler og HDMI-kabler. Funktionsmæssigt minder de to kabeltyper nemlig rigtig meget om hinanden, og de betegnes i dag begge som fulddigitale standarder. Mens DVI kun kan bære analoge signaler, kan både DisplayPort og HDMI nemlig tilbyde fuld digital højhastighedsforbindelse til både video og lyd. Begge kabeltyper understøtter desuden kopibeskyttelse og 3D-billeder.

Når nu både Displayport ledninger og HDMI-kabler kan tilbyde stort set det samme, kan det være svært at forstå, hvad den egentlige forskel på dem er. Selvom de to kabeltypers grundlæggende specifikationer og kapaciteter ligner hinanden utroligt meget, så er der alligevel forskel på dem. Principielt udfører de samme opgave, men forskellen ligger i måden de udfører opgaven på. Det gør de nemlig på forskellige måder, hvilket hænger sammen med deres oprindelse.

Mens HDMI stammer fra fjernsynets og DVD-afspillernes verden, stammer DisplayPort fra computerverdenen. I modsætning til HDMI, der tager udgangspunkt i s-vhs og kompositsignaler, benytter DisplayPort kabler en mere sofistikeret og fleksibel dataoverførselsmetode. Den overordnede forskel på de to kabeltyper er derfor, at HDMI er mest rettet mod av-udstyr, mens DisplayPort er mest rettet mod computere og data.

Fordele ved DisplayPort Kabler fremfor HDMI-kabler

Selvom DisplayPort kabler og HDMI-kabler stort set kan det samme, er HDMI ofte et mere populært valg end DisplayPort. DisplayPort er en fuldstændig ny standard, hvilket har medført at det endnu ikke har været muligt at fremstille nemme tilslutningsconvertere til DisplayPort på samme måde som de findes til HDMI. Der er dog alligevel mange fordele ved at benytte DisplayPort som er værd at kende til.

For det første er en Displayport ledning en større båndbredde end HDMI. Det betyder, at et DP kabel er i stand til at overføre 17,28 GB/s i modsætning til et HDMI kabel, der kan overføre 10,2 GB/s. Det betyder også, at DisplayPort kabler kan bære meget mere end bare video og lyd. DisplayPort kan nemlig i modsætning til HDMI konfigurere sin båndbredde til flere audio/video streams, hvilket giver større frihed. DisplayPort har derfor også det, man ville kalde brugerdefinerbare databaner, hvilket HDMI ikke har. Desuden understøtter DisplayPort kabler flere skærme på ét kabel, hvorfor det kan være det oplagte valg fremfor HDMI, hvis du er interesseret i at sammenkoble to eller flere skærme.

For det andet har DisplayPort den fordel, at det er en afgiftsfri kabeltype. Og hvad skal det så betyde? Det betyder, at DisplayPort er gratis. Der opkræves nemlig en afgift eller en royalty pr. enhed, når der er tale om HDMI. Dog er der kun tale om 4 cent pr. enhed, hvorfor det ikke skal være grunden til, at man vælger DisplayPort fremfor HDMI. Samtidig har DisplayPort kabler færre implementeringsregler og er mindre reguleret end HDMI, hvilket giver producenter større frihed til at ”lege” med DisplayPort.

Hvad kan DisplayPort kabler bruges til?

Et DP kabel kan bruges til mange forskellige formål. På samme måde som med HDMI bruges en Displayport ledning til at overføre både billede og lyd i forbindelse med sammenkobling af enheder. Grundet dets oprindelse bruges DisplayPort kabler dog oftest i sammenhæng med computere, eksempelvis til at sammenkoble en computer med en skærm, men kablerne kan også bruges i andre sammenhænge. Eksempelvis kan de være fordelagtige at bruge i en hjemmebiograf, hvor man ønsker en endnu bedre kvalitet end hvad HDMI kan tilbyde. DisplayPort kabler findes nemlig i varianter der understøtter blandt andet 4K2K Ultra HD opløsning eller 5K Ultra HD, hvilket kan være ganske fordelagtigt, hvis man ejer en skærm, der understøtter de høje opløsninger.

I vores sortiment her hos avXperten finder du flere forskellige DisplayPort kabler med varierende max opløsning og med forskellige længder, så du kan vælge efter dit behov.

E-mærket

 

Betalingskort

 

 

 

MenuKontaktKurvSøg