Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

USB Switch

Med en USB switch kan du tilslutte en USB enhed til flere computere. Eksempelvis en USB-printer, der skal tilsluttes til to eller flere computere, eller måske et tastatur du vil bruge på flere PC´er.

Filtrér
Sortering

Læs mere om USB Switch

USB Switch - Brug dine USB enheder til flere computere

Vil du gerne have mulighed for at kunne bruge dine USB enheder på flere computere uden at du skal til at skifte mellem stikket mellem computerne?

Så kan det være at en USB Switch er det rette produkt for dig, da denne smarte enhed giver dig mulighed for netop dette, da du her kan tilkoble den samme USB enhed til flere så mange computere som du har brug for.

Det kunne f.eks. være at du gerne vil have at alle dine computere har adgang til din USB printer, og det give ren USB switch dig mulighed for, da du blot skal tilkoble din printer til USB switchen, som så vil sørge for at begge computere kan gøre brug af forbindelsen.

Det gør det lettere for dig at kunne bruge dine enheder på forskellige computere, uden at du skal til at skifte USB stikket ud her og der, hver gang du gerne vil skifte computer.

4 ting du bør overveje når du køber en USB switch

Hvis du gerne vil have en USB switch, så du kan bedre bruge dine USB enheder til flere computere, så bør du gøre dig nogle overvejelser, så du er sikker på at få den rigtige USB switch med hjem.

Vi giver dig derfor herunder nogle eksempler du kan bruge som inspiration, så du bedre kan vurdere, hvilken type USB switch der passer til dine behov.

#1 - Hvilke enheder skal tilsluttes din USB switch?

Det første du bør overveje er, hvilke USB enheder som du gerne vil have tilsluttet computeren.

Her kan du finde mange forskellige USB produkter der gør brug af en USB forbindelse, men nogle er bedre beregnet til flere enheder end andre, og du derfor kan få brug for forskellige typer af switches.

Til USB enheder du ikke bruger så ofte, som f.eks. en printer, eksterne harddiske, webkameraer mm. der ikke bruges konstant, så kan du fint bruge en automatisk USB switch, da den selv er intelligent nok til at kunne justere på forbindelsen mellem enhederne.

Skal du til gengæld bruge enheder som konstant bruges og er tilsluttet, som f.eks. mus, tastatur, headset mm. så kan det være at du hellere vil have en USB switch med manuel styring.

Bruger du disse enheder sammen med en automatisk USB switch, så vil signalerne højst sandsynligt blive sendt til begge computere samtidigt, og gøre det potentielt svært og ineffektivt at arbejde på dem.

Det kan derfor være vigtigt for dig at overveje hvilke USB enheder som du vil bruge til din USB switch, da det kan have indflydelse på hvilken USB switch der passer til formålet.

#2 - Antallet af enheder der skal bruge din USB switch

Du bør også overveje hvor mange enheder du vil have tilsluttet din USB switch, så du kan få en switch med det antal USB stik, som du har brug for.

Hvis du ikke skal have mange enheder tilsluttet til flere computere, som f.eks. bare en almindelige USB printer, så kan det være at du ikke har så stort et behov så du skal bruge en USB switch med mange USB porte.

Så kan du få en USB switch med helt ned til en USB enhed til to computere, så der ikke er et spild af potentielle ekstra porte i din USB switch.

Har du til gengæld en række forskellige USB enheder som du gerne vil have forbundet til dine computere, så kan det være at du skal bruge en USB switch med mange USB porte, da du så kan være sikker på at alle dine enheder kan bruges på dine computere.

Det kan specielt være godt, hvis du har et keyboard, mus, højttaler, headset mm. setup som du gerne vil kunne bruge til begge computere, og du her har brug for en del USB porte for at kunne bruge alle dine USB enheder samtidigt.

Derfor kan det være en god ide at overveje, hvor mange enheder du skal have tilsluttet din USB switch, så du kan finde en model der har de rette antal porte til dine behov.

#3 - Automatisk eller manuel USB switch

Der findes primært to forskellige typer af USB switches på markedet, den automatiske og manuelle USB switch.

Den automatiske USB switch er god, da den automatisk kan måle hvornår der kommer et signal ind fra computeren af også skifte forbindelsen, så den tilkoblede USB enhed får forbindelse med den pågældende computer.

Det betyder at du ikke skal bekymre dig om hvilken computer som USB switchen er indstillet til, da den automatisk selv skifter forbindelsen alt efter hvor signalet kommer fra.

Det er meget nyttigt, hvis du har flere computere koblet op til den samme printer, hvor USB switchen så vil kunne måle hvilken computer der beder printeren om at printe ud, hvorefter den så skifter forbindelsen derefter.

Så skal du ikke til at gå hen og manuelt skifte mellem computerne hver gang du skal til at printe, men kan bruge den computer du allerede sidder ved, uden at skulle bekymre dig.

En manuel USB switch kan ikke selv skifte mellem computeren, men det kan også være en fordel, hvis du gerne vil være sikker på at USB enhederne ikke skifter forbindelse, når du mindst forventer det.

Det kan især være en fordel, hvis du bruger samme sæt af mus, tastatur, høretelefoner, og andet, hvor du helst ikke vil have at USB switchen skifter til en anden computer mens du f.eks. sidder og arbejder på en rapport.

Her kan det være en fordel at have en manuel USB switch, da du så har fuld kontrol over hvornår switchen skal skifte forbindelse mellem computerne.

#4 - USB typen

Når du køber en USB switch, så kan du finde modeller med forskellige typer af USB porte, og det kan være vigtigt at overveje hvilke typer porte du gerne vil have, da det har stor betydning for din overførselshastighed.

Generelt så kan du finde USB switches med enten USB 2.0 eller USB 3.0 porttyper.

Der er ikke den store forskel mellem de to typer, da alle almindelige USB stik passer til dem, forskellen ligger i hvor hurtige de er til at overføre information mellem enhederne.

USB 2.0 har været industristandarden i mange år, men er begyndt at blive ret gammel og er betydeligt langsommere end den moderne USB 3.0 forbindelse.

Hvis du kun skal bruge USB switchen til at holde en forbindelse mellem mindre enheder som tastaturet eller musen, så har du ikke behov for den helt store og hurtige forbindelse, da der ikke er de store mængder af information der bliver udvekslet.

Så vil en USB 2.0 forbindelse nok være mere end rigeligt for dine behov.

Skal du til gengæld bruge din USB switch til en eller flere eksterne harddiske, hvor du gerne vil have mulighed for at flytte store mængder af information og filer mellem computerne og harddiskene, så kan det være en god ide at investerer i en USB switch med USB 3.0 porte.

Det giver dine porte en meget hurtigere overførselshastighed i forhold til USB 2.0 portene, og det betyder at du kan komme til at spare meget ventetid, når du skal lave de store filoverførsler.

USB 3.0 hastigheder:

  • USB 3.0 Gen 1 - 5GB/s
  • USB 3.0 Gen 2 -10GB/s
  • USB 3.0 Gen 2x2 - 20GB/s

Så uanset hvad du skal bruge din USB switch til, så bør du overveje hvilken type USB porte de skal have, da det kan have stor betydning for både hastigheden af filoverførsler og prisen på USB switchen.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007