Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Alt hvad du skal vide om covers til mobil og tablet

Hvis du har en mobiltelefon eller en tablet er det en rigtig god ide at købe et cover med til, da det kan være med til at hjælpe på at holde levetiden på din enhed, så den ikke går i stykker før tid.

Den er både med til at sikre imod skræmmer, snavs og ikke mindst fald, hvis du skulle komme til at tabe den.

Vandtætte Mobiltasker

En vandtæt mobiltaske kan være lidt sjovt for dig der gerne vil kunne tage undervandsbilleder, da tasken gør det muligt at svømme med sin telefon og dyppe den under vandet, uden at den bliver ødelagt af det.

Vandtætte mobiltasker kan også være en god ide hvis du skal ud og sejle eksempelvis i kano eller kajak, så din telefon ikke drukner hvis du skulle kæntre.

Du kan også tage mobilen med i badekaret eller bruseren, uden at ødelægge telefonen.

Støv- og vandafvisende covers

En særlig type covers som du kan få til både mobiler og tablets er støv og vandafvisende covers, som minder lidt om en vandtæt mobiltaske, så du må endelig ikke forveksle de to.

Et vandafvisende cover må ikke komme helt under vand, da det kun er vandafvisende og ikke vandtæt, så din telefon vil altså blive udsat for vand hvis du gør dette.

Mobil cover med kortholder

Der findes forskellige slags mobil covers med kortholder, nogle er eksempelvis bare et almindeligt cover med en eller flere små lommer på bagsiden hvor der kan sættes kort i.

En anden slags er mobilcovers som minder om en pung, som kan åbnes op, hvor din mobil så sidder på den ene side af pungen og den anden side har lommer til kort.

På den måde kan man spare lidt plads eller blot gøre det nemmere at holde styr på ens vigtige ting.

Design og materiale

Mobil og tablet covers fås i mange forskellige designs og farver, så der er helt sikkert noget til enhver smag og ethvert outfit.

Covers findes også i en række forskellige materialer, hvor nogle af de mest populære er silikone, plastik og aluminium covers.

Du kan dog også få mere luksuriøse covers i blandt andet læder og træ.

Nogle covers laves også i genanvendeligt materiale, for at gøre covers mere miljøvenlige, så det kan du også se efter hvis du gerne vil støtte bæredygtighed.

Cover med magnet

Nogle covers har en indbygge magnet og det kan der være to forklaringer på.

Den ene er covers der er egnet til at magnetisk kunne sættes i en mobilpung, så du nemt kan koble din telefon af og på din pung og uden at den falder ud af pungen.

Den anden grund er at nogle producenter laver opladere som skal sidde på mobilen via magnetiske og derfor er coveret også magnetisk så de to fungere sammen.

Ultra slim mobil cover

Nogle covers kan hurtigt komme til at virke lidt for tykke og gøre det sværere at holde ved mobilen.

Især hvis du er kvinde, barn eller har mindre hænder, kan en mobil telefon hurtigt virke meget større hvis coveret er tykt.

Derfor findes der Ultra slim mobilcovers, så man næsten ikke kan mærke en forskel på at holde mobile med og uden cover.

Ting du bør overveje før du køber et cover til din mobil eller tablet

#1 Find ud af hvilket mærke og model din mobil eller tablet er

Dette er nok en af de vigtigste ting at vide før du køber et cover.

Hvis du ikke ser efter et cover som passer til netop din mobil eller tablet model, vil coveret ikke passe og dermed skal du til at returnere coveret og det vil selvfølgelig være ærgerligt.

Ved du ikke allerede hvilken mobil model du har, er en nem og hurtig måde at kigge på kvitteringen, såfremt at du har beholdt denne.

Har du ikke det kan du også se på din telefon hvilken model det er, ofte ved at gå ind i indstillinger og finde oplysninger om telefonen.

På iPhone og iPad kan du se modelnavn inde i, Indstillinger > Generelt > Om, og så kan du se modelnavn, som eksempelvis kan være iPhone mini 13 eller iPhone 12 Pro.

Du kan også på nogle iPhone og iPad modeller se modelnummeret bag på enheden, så kan du google modelnummeret for at finde frem til modelnavnet.

Med modelnavnet kan du nemt finde covers til lige netop din enhed.

#2 Blødt eller hårdt cover?

Du bør overveje om du skal vælge et blødt eller et hårdt cover, da det kan være lidt forskelligt hvordan de hver især beskytter og også afgørende for hvordan coveret er at holde ved.

Nogle covers kan blandt andet være lidt glatte når de er lavet i hårdt materiale og kan derfor være lidt svært at holde på.

De helt bløde covers kan for nogle være meget mere behagelige at holde ved, da de tit er lavet i en blød silikone eller gummi, som også giver lidt mere greb.

Derudover kan de bløde covers være med til at tage meget af stødet ved tab af telefonen, da hårde covers nemmere går i stykker med tab.

Dog kan nogle bløde covers være lidt løse i det og have svært ved at sidde godt fast på telefonen.

Hårde covers skal ofte klikkes fast og sidder derfor bedre fast på telefonen når den bare holdes i hånden.

#3 Design

Går du op i om din mobil matcher dit tøj, om tabletten passer ind i indretningen i hjemmet eller kan du bare godt lide at have noget pænt at se på, så kan du vælge et cover lige efter din smag.

Der findes nemlig et hav af forskellige cover designs og farver og det kan være værd at se efter et cover design som du synes særligt godt om.

#4 Skal det have nogle særlige ekstra funktioner?

Der er en række særlige funktioner som du kan se efter hvis du synes det lyder som noget for dig.

Se blandt andet efter:

  • Vand- og snavsafvisende eller vandtætte covers
  • Magnetisk cover til magnetiske punge eller oplader
  • Cover med kortholder
  • Ultra slim cover

Et vandtæt eller vandtæt mobil eller tablet taske, kan være en sjov ide til dig der skal på ferie sydpå og eventuelt skal ud og snorkle eller bare gerne vil tage undervandsbilleder.

Det kan også være så du ikke skal lade din telefon ligge tilbage på stranden uden opsyn, så den ikke bliver stjålet, i stedet kan du blot tage den om halsen og tage den med dig ud og bade.

Til en vandtæt covertaske er det dog også stadig en god ide at have et normalt cover på mobilen, da tasken ikke nødvendigvis beskytter godt imod særligt voldsomme tab.

Dog skal du være særligt opmærksom på at tasken er vandtæt og ikke kun vandafvisende, hvis du skal have den med ud i vand.

Du kan også vælge et mobil cover med indbygget magnet i, som blandt andet kan bruges til at sættes i magnetiske mobilpung.

Derudover er der særlige mobilproducenter såsom Apple, der laver mobilcovers med magneter der passer til specifikke opladere, så som Apples MagSafe oplader.

Det er også populært hos mange at vælge et cover med kortholder i, så man ikke behøver at gå rundt med en pung, men i stedet bare har sine kort i sit mobilcover.

Mange bryder sig ikke om hvis et cover bliver for tykt, da det hurtigt kan komme til at fylde meget og blive lidt mere upraktisk, blandt andet hvis man skal have den i en lomme eller med i en lille taske.

Dertil kan man vælge et Ultra slim cover, som er et meget tyndt cover, der sørger for at en mobil eller tablet ikke føltes alt for store og klodsede at holde ved, som andre covers kan gøre.

#5 Skal det være miljøvenligt?

Du kan faktisk få mobilcovers og tablet covers som er lavet af genanvendeligt materiale, som gør coversene mere miljøvenlige.

Især producenter som Apple går op i dette og laver derfor selv også mere miljøvenlige covers lavet af genanvendelige

Du kan udover de mere almindelige covers også få covers med indbygget tastaturer til iPad, så du nemt kan skrive på din iPad og lave den til en lille minicomputer. 

Tablet covers til børn

Hvis dit barn har en tablet og barnet måske ikke er helt god til at holde godt fast i tabletten, så findes der covers der beskytter ekstra godt og kan hjælpe til at tabletten kan tåle lidt af hvert.

Ofte er covers til børn lavet i meget bløde materialer og er tykkere end de fleste andre covers, som ofte er mere slim fit.

Særligt kan du vælge et cover til børn, som har ekstra tykke hjørner, så eventuelle stød og slag bedre bliver afværget og ikke forårsager skade på tabletten.

Tablets til børn fås også i forskellige farver og designs, så du kan vælge en farve som dit barn godt kan lide og den ikke bare kommer til at se kedelig ud.

Ofte stillede spørgsmål om covers

Hvad er et cover lavet af?

For det meste ser man covers lavet i silikone, plastik, gummi og aluminium, men der findes også covers som er lavet i materialer såsom læder og endda træ.

Hvordan renser man et cover?

Før du renser et cover skal du vide hvilket materiale det er. De fleste silikone, plastik og aluminium covers kan renses med en almindelig opvredet klud der har været i sæbevand. Husk at tage coveret af mobilen før du gør dette. Du kan også tørre efter med lidt desinficerende og brug eventuelt en vatpind til at komme ud i hjørnerne med.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007