Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Bærbar PC

Her finder du vores udvalg af diverse bærbare PC´er. En bærbar computer/PC er helt optimal til skolearbejde, eller til dig som ofte arbejder på farten.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Bærbar PC

Bærbar PC til arbejde eller gaming - også på farten!

Førhen var der en tid hvor computere var store maskiner og var stationære med tilhørende skærm og harddisk.

Men så lige snart computere gik hen og blev til bærbare computere, så gav det naturligvis større frihed til computerforbrug, hvor du førhen var låst fast af, hvor du arbejdede.

Pendler du meget frem og tilbage med tog, så er det rart med en bærbar PC, så du laver noget hurtigt kontorarbejde eller lektier.

Står du og mangler en ny bærbar PC, da din nuværende model er blevet for langsom med tiden og ikke passer mere til dine behov, så brug endelig tid på vores side, for vi har et godt udvalg af forskellige bærbare computere.

Er du ikke så stærk i det omfattende marked af bærbare computere, så skal vi nok give dig en god guide, så du bliver ordentligt klædt på mange måder, inden du køber den helt rigtige bærbare PC, der kan dække dine behov.

10 ting du skal overveje inden du køber en bærbar PC

Inden du begynder at købe dig en ny bærbar PC ud af det blå, så er der en række af ting, du skal gøre dig nogle specifikke overvejelser om inden det afgørende køb.

Vi vil kraftigt anbefale dig at tænke nærmere over om dine behov med hensyn til forbruget af din kommende bærbare PC.

Om det fx er udelukkende til brug af arbejde eller til underholdning.

Det siger vi fordi, da der er ingen bærbare computere der er ens, da der kan være afgørende forskelle på dem.

Vi har gjort det hele overskueligt for dig, da vi kommer herunder her på en række ting, der er forbundet med en bærbar PC.

Vi kommer ind på typer af operativsystemer til bærbar PC, dens lagerkapacitet, tilslutningstyper, display, processorhastighed, batterilevetid og farvevalg til bærbar PC, så du kan købe en model, der passer til din smag.

#1 - Typer af operativsystemer til bærbar PC

De fleste bærbare computere har et operativsystem installeret i sig, men ingen operativsystem er ens.

For hver af dem tilbyder forskellige funktioner med brugergrænseflader, der er med til gøre din hverdag nemmere, når du skal eksempelvis ordne filhåndtering i mapper eller have en række skrivebordsikoner til programmer fremme, så du ikke skal bruge meget tid på at finde dem frem.

Alt det med operativsystemer er i sidste ende en smagssag, så det vil være op til dig at træffe en beslutning på baggrund af brugervenlighed.

Er du ikke typen der bruger bærbar PC ret meget, så vil det være passende at gå efter den model med det mest brugervenlige operativsystem.

Her er eksempler på de operativsystemer du typisk kan få til en bærbar PC:

 • Microsoft Windows OS. Deres operativsystemer går igen i rigtige mange forskellige bærbare computere, og de bliver med at udvikle nye versioner af operativsystemerne, så de følger med tidens krav.
 • Linux. Linux-operativsystemet er et gratis alternativ til deres konkurrenter, men til gengæld kræver det at du er kyndig computer-forbruger der kan håndtere installationen af det.
 • MacOS. Apples eget operativsystem der udelukkende findes de bærbare computere, som de selv udvikler.

#2 - Lagerkapacitet (GB) på bærbar PC

Lagerkapacitet (GB) i en bærbar PC handler om dens harddisk, om hvor meget gigabytes plads der kan være i den.

Hvis du vil have din kommende bærbar PC kan kunne rumme mange programmer, som du netop bruger til arbejde, så er det værd at gå efter en model med en stor lagerkapacitet.

Det er især hvis du går efter at købe en bærbar PC til gaming, at du vil undgå at den crasher undervejs, mens du spiller.

Her er en liste over de typiske gigabyte-plads du kan finde i bærbare computere:

 • 32 GB
 • 64 GB
 • 128 GB
 • 256 GB
 • 512 GB
 • 1 TB+

Hvis du er typen der har utrolig mange filer liggende, kan det være en god ide at bruge en ekstern harddisk til opbevaring af disse hvis du har en bærbar PC.

Det skyldes at de fleste bærbare computere ikke tillader opgradering af deres interne harddisk, derfor kræver det ofte en ekstern løsning.

#3 - Tilslutning-typer

En bærbar PC har forskellige tilslutningstyper, og der kan være de modeller der har flere end andre.

Så har du eksempelvis en ekstern harddisk og en USB-nøgle, du vil have adgang til på samme tid, så overvej dig en bærbar PC med flere USB-porte.

Her er de tilslutningstyper du typisk kan finde i bærebar PCér:

 • Port til din bærbar PC´s opladningskabel.
 • USB-porte til enheder med USB-udgang.
 • Port til HDMI-adgang til kobling af skærm.
 • 3,5 mm minijack så du kan tilslutte høretelefoner og højttaler.
 • Port til Ethernet.
 • Port til Micro SD-kort for ekstra hukommelse.

#4 - Display opløsning og størrelse på bærbar PC

Mange bærbare computere har forskellige størrelser, når det drejer sig om displayet (skærmen) på dem.

Hvis du ønsker at få et stort overblik over dit skrivebord eller se en film i storformat, så skal du netop tænke over størrelsen på din kommende bærbar PC´s display i antallet af tommer.

Her er en oversigt over skærmstørrelser som du typisk finder i forskellige bærbar computere:

 • 12,5 tommer
 • 12,5 – 14 tommer
 • 14 – 15,6 tommer
 • 15,6 tommer

Her er en liste over de typiske skærmopløsninger:

 • 2560 x 1600
 • 1920 x 1200
 • 1920 x 1080
 • 1366 x 768

#5 - Processor i din bærbare computer

Alle computere har CPU - også kendt som processor og det er naturligvis også i bærbare computere.

Hvis du vil bruge din kommende bærbar PC til de tunge aktiviteter som fx computerspil eller grafiske programmer der kræver meget af dens hukommelse, så er med at overveje en model med en god processer.

Her er en liste over de processorhastighed, der tit er i bærebar PCére:

 • 1,1 – 2,4 GHz
 • 2,4 – 3,6 GHz
 • 3,6 – 5 GHz

#6 - Det rigtige grafikkort til dine behov

Når du køber en bærbar PC, vil der typisk også være et medfølgende grafikkort.

Her er valget temmelig vigtigt, især hvis du ønsker at bruge din bærbare computer til gaming en gang imellem, eller ofte.

Til gaming kræves der nemlig temmelig meget af din computer, og især grafikkortet er vigtigt.

Det afhænger dog stadig meget af hvilken type spil du rent faktisk spiller, da nogle spil kræver væsentlig mindre end andre.

Du bør altid tjekke de spil du spiller, eller ønsker at spille, og finde deres liste over minimum/foreslåede specifikationer, så du kan finde frem til det grafikkort du har brug for.

Bruger du kun din computer til arbejde, eller generel surfing på nettet/streaming osv., har du ikke brug for et kraftigt grafikkort, og kan spare lidt penge på den måde.

#7 - Den rette mængde RAM til dit arbejde

Mængden af RAM hjælper især med at have mange programmer, eller faner i din browser åben uden at computeren bliver langsommere.

Derfor er RAM faktisk både vigtig til arbejde, samt gaming, da begge opgaver har godt af at kunne køre flere processer uden at lide tab i ydeevne.

Mængden af RAM netop du har brug for variere meget, da det afhænger af hvad du konkret bruger din PC til, samt den nuværende udvikling og krav til de programmer du kører.

Hvis du arbejder med video/billedredigering, bør du altid sigte efter en høj mængde RAM.

Gamer du, er det også en fordel at have en høj mængde RAM, så alt kører så flydende som muligt.

Til helt normal brug eller basalt arbejde, kan du nøjes med en lav, eller mellem mængde RAM, da dette ikke kræver det helt store af din computer.

#8 - Bærbar computer med touch-skærm?

I nyere tid findes der moderne versioner af bærbare computere, som kombinere den kraftfulde del af bærbarecomputere, med brugervenligheden i en tablet.

Det betyder at nogle bærbare computer i dag, har en indbygget touchskærm, så du faktisk kan bruge den helt uden muse eller tastatur.

Denne form for bærbar er typisk til dig som blot sidder og surfer på nettet, eller arbejder, og ønsker en nem måde at navigere på skærmen.

Til gaming er touchskærm ikke typisk brugt, da gaming ofte kræver mere præcise og hurtige bevægelser, som bedst opnås med en rigtig mus samt tastatur.

#9 - Batterilevetid

Batterilevetid i elektroniske produkter er altafgørende at gøre sig nogle overvejelser om, og det er ikke anderledes med bærbare computere.

Det kan variere med batterilevetid i alle bærbare computere, men de holder for det meste omkring 8 timer, og det kommer også an på, hvor meget du bruger den til daglig.

Du kan også bruge strømbesparende indstillinger som eksempelvis lav lysstyrke på dens skærm og have baggrundstjenester kørende på et minimum.

Alle bærbare computere kan købes med en tilhørende oplader, som inden for nogle timer kan lade den op, så du kan bruge den igen.

#10 - Valg af størrelse og design

Du kan købe din kommende bærbare computer i flotte farver, der kan se godt ud i dine private kontor-omgivelser.

Sort farve er tit den farve du ser de fleste bærbare computere i, men sølv kan også se ret elegant ud.

Her er de farver du typisk kan købe bærbare computere i:

 • Hvid
 • Sort
 • Grå
 • Sølv

Ofte stillede spørgsmål om bærbare computere

Kan man game på en laptop?

Der findes bærbare computere som er designet til gaming, men langt de fleste vil nok fortælle dig at stationære computere er bedre i længden. Der hvor de bærbare modeller klart er bedst, er til dig som ønsker at game forskellige steder, da du nemt kan flytte rundt på computeren. Stationære computere er ofte lidt bedre, men er også svære at flytte med, hvis du fx skal hjem til en ven at game, eller vil flytte rum derhjemme.

Kan man skifte komponenter i en bærbar computer?

Modsat en stationær computer, er “kredsløbet” i en bærbar computer ofte meget låst fast og gemt. Det er ikke nemt at udskifte komponenter i en bærbar computer selv, da de er væsentlig sværere at åbne og arbejde med. Det er klart en anbefaling at du går til en professionel hvis du har problemer med komponenterne i din bærbare computer, hvis du ikke selv har god kendskab til reparation eller udskiftning af komponenter i en laptop.

Produkttype
0
0
0
Vælg alle
Skærmstørrelse (")
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Skærmopløsning (pixel)
0
0
0
0
0
Vælg alle
Processormodel
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Intern lagerkapacitet (GB)
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Produktfarve
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
RAM kapacitet (GB)
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007