PC Hardware

PC Hardware til ethvert behov. VI har et kæmpe udvalg af samtlige komponenter og tilføjelser du har brug for til dit perfekt PC setup.

Læs mere om PC Hardware

PC Hardware - Stort udvalg i høj kvalitet

Her på siden finder du vores udvalg af PC hardware i høj kvalitet, som du kan bruge når du ønsker at opbygge en computer fra bunden, eller udskifte enkeltdele i din PC.

PC Hardware er de fysiske komponenter som du kan røre ved, hvor software er alt det du ikke kan røre ved, eksempelvis programmer.

PC hardware er altså alle de fysiske komponenter som din PC har brug for, for at kunne fungere, og altså fysiske komponenter, som oftest har brug for en eller anden form for elektronisk kilde for at fungere.

Det kan også være kabinettet der omgiver alle de fysiske komponenter i computeren, tastaturet eller musen som du bruger til at give input til systemet eller din skærm.

Vi kan tilbyde et stort udvalg af forskelligt PC Hardware, som du kan få brug for, hvis du ønsker at bygge en PC op fra bunden, eller vil renovere en ældre PC.

Herunder kan du læse lidt om de forskellige PC hardware du kan få brug for til opbygning af din computer.

11 eksempler på PC Hardware du kan bruge til Computeropbygning

Der er brug for rigtig mange forskellige komponenter, når du går i gang med at bygge en computer op fra bunden, og noget af dette PC Hardware kan du finde eksempler på herunder.

#1 - PC Kabinet

Du kan selvfølgelig blot forbinde de enkelte PC hardware komponenter med hinanden og have dem liggende løst, men dette er sjældent særlig praktisk, både set i forhold til ventilation og køling af komponenterne, men også i forhold til at holde støv og snavs væk fra komponenterne.

Derfor vil du ofte have brug for et kabinet, som de forskellige enheder kan monteres fornuftigt i, og samtidig være beskyttet for skidt og støv, samt kunne opnå en effektiv ventilation.

Kabinettet er en del af en PCs hardware, som både beskytter og ventilere de øvrige komponenter, samtidig med at det gør det meget lettere at tilslutte ekstern hardware.

#2 - CPU

CPU´en, kaldes også for processoren, er også en del af PC hardware, og er en af de vigtigste komponenter i din computer.

Det er derfor ofte denne komponent der vælges først umiddelbart inden, eller samtidig med bundkortet.

CPU´en er ofte betegnet som hjernen i computeren, da det er denne komponent der bestemmer hvor mange processer din computer kan håndtere på en gang.

Denne komponent bestemmer også ofte hvilken ydelse og hastighed din computer får.

#3 - Motherboard

Motherboard bliver på dansk ofte kaldt for bundkort, og er en del af PC hardware på computeren, som sørger for at kommunikationen mellem de forskellige komponenter foregår hurtigt og effektivt.

Motherboardet er ofte sammenlignet med det menneskelige centralnervesystem, fordi det er denne komponent der får data fra CPU´en videre til de rette komponenter, ligesom centralnervesystemet får signaler fra hjernen ud til de enkelte kropsdele.

Det er ofte motherboardet der bestemmer hvilken type af CPU du kan montere i din computer, og det gør motherboardet til en af de vigtigste PC hardware dele i din computer.

#4 - Grafikkort

PC hardware omfatter også computerens grafikkort, i hvert fald hvis dette er et dedikeret grafikkort.

Grafikkortet er afgørende for at du kan vise billeder på din skærm og selvom et grafikkort også kan være integreret i bundkortet, så vælger mange at indsætte et dedikeret grafikkort, som ofte kan levere et bedre output, som understøtter kravene i de fleste moderne spil.

Så bruger du computeren til gaming er et dedikeret grafikkort næsten en nødvendighed og ofte har dedikerede grafikkort deres egne RAM, således det ikke behøver at bruge af bundkortets hukommelse.

Netop dette kan give bundkortet lidt ekstra power, fordi det ikke skal trække grafikkortet.

#5 - RAM

RAM er computerens systemhukommelse og dette er også en del af PC hardware, som du ikke kan undvære når du opbygger din computer.

RAM er computerens korttidslager, hvor der gemmes data som computeren aktivt benytter, så den hurtigt kan få fat i dataene og dermed hurtigere udføre processer og opgaver.

RAM arbejder tæt sammen med CPU´en og dette bruges ved hver eneste opgave du laver på din computer, uanset om det er at surfe på internettet, redigere tekst dokumenter eller spille musik.

RAM må ikke forveksles med din harddisk, som også er en hukommelseslager, men hvor harddisken er et langtidslager er RAM et korttids lager til dynamiske data.

#6 - Strømforsyning

Computerens strømforsyning er også en form for PC Hardware, og uden denne kan du ikke tilføre strøm til dit bundkort og dermed til resten af computerens komponenter.

Det er vigtigt at du vælger en strømforsyning der levere præcis den strøm, som er nødvendigt for at drive bundkortet.

Hvis bundkortet får en for høj spænding kan det brænde af og i værste fald også gøre skade på de andre komponenter som er tilsluttet.

Hvis spændingen er for lav, kan computeren ikke tænde og fungere optimalt, og derfor er det vigtigt at du sørger for at være omhyggelig, når du vælger en ny strømforsyning til dit bundkort.

#7 - PC Hardware til Køling

Køling som eksempelvis ventilator, væske eller luftkøle enheder hører alle under PC hardwaren.

Selvom langt de fleste computere har brug for en ventilator som kan sørge for ventilation i kabinettet, så er det ikke alle computere der har brug for deciderede køleenheder.

Bruger du din computer til gaming kan du dog ofte forbedre ydeevnen ved at montere ekstra køling, som kan hjælpe til at køle CPU´en af, når du spiller i længere tid.

#8 - PCI Kort

Alle former for PCI og PCIe kort er også en del af PC hardware og er nogle udvidelseskort der kan indsættes i din PC, for at give adgang for tilslutning af eksterne komponenter.

PCI og PCIe kort kan findes både i forbindelse med lydkort, netværkskort eller WiFi adaptere.

#9 - Harddiske/SSD

Uanset om du skal bruge en ekstern harddisk eller du skal finde en HDD eller en SSD , så er der tale om PC hardware.

Harddisken/SSD´en er en helt essentiel del af opbygningen af en computer, i hvert fald hvis du ønsker at kunne gemme dine filer på computeren.

En harddisk er et langtids lager til opbevaring af filer, billeder og dokumenter, så du hurtigt kan kalde dem frem på computeren og redigere, slette eller dele dem med andre.

#10 - Tastatur og Mus

En anden type af PC hardware er input enheder som eksempelvis tastatur, mus, tegneplade, mikrofon og andre dele, der giver datainput til computeren.

Dette er dog ofte også noget af det du måske først tænker på når du tænker på PC hardware, fordi det er nogle enheder som du, uden at åbne computeren op, både kan se og føle på.

Selv om disse enheder ikke er monteret inde i computeren er de ikke mindre essentielle for funktionen af computeren, fordi det er disse komponenter der tillader dig at styre programmerne på computeren og fortælle computeren hvilke processer den skal udføre.

#11 - Lydkort til din computer

Lydkort i en computer er ikke en absolut nødvendighed, da der ofte er et integreret lydkort i bundkortet, men ønsker du en forbedret lydoplevelse, eller ønsker at kunne tilføje højttalere og headsets til computeren, kan denne PC hardware sjældent undværes.

Lydkort findes også i en række forskellige modeller, som har forskellige egenskaber, men fælles er at disse komponenter er output enheder og derfor leverer data ud til en ekstern enhed.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007