Vinduesvaskere
Vinduesvasker giver helt rene vinduer uden mærker. Påfør vand og rengøringsmiddel med mikrofiber, og sug det snavsede vand væk med vinduesvaskeren.
Genopladelig
Driftstid 30 minutter
Med genopladeligt batteri
Smart sæt med vinduesvasker og Cleaner
Med genopladeligt batteri
105 m2 på en opladning
Med genopladeligt batteri
Kan vaske op til 120 m2 pr. opladning
Med genopladeligt batteri
Lang driftstid på 35 minutter
Med genopladeligt batteri
105 m2 på en opladning
Med genopladeligt batteri
100 minutters brugstid
Med alt du har brug for til vinduesrengøring
Fungere uden ledning
Inkl. tilbehørsdele
Udskifteligt mikrofiberbetræk
De forskellige typer af vinduesvasker
Der findes flere forskellige typer vinduesvaskere, blandt de mest almindelige er manuelle og elektriske med sugeeffekt.
Udover disse findes der også en elektrisk vinduesvasker med vibrationsfunktion, men den fjerner altså ikke vandet, den vasker blot, så dertil skal man også bruge en skraber.
Sidst men ikke mindst findes der en magnetisk vinduesvasker som kan vaske begge sider af vinduet på en gang og sidder på vinduet via magnetisme.
Denne magnetiske vinduesvasker er dog ikke så populær endnu, da det er en nyere ting, hvor mange producenter stadig prøver at lave gode produkter der virker helt optimalt.
Du kan dog også finde robot vinduesvaskere, men de er ret dyre og stadig en forholdsvis ny teknologi som der udvikles på.
Vil du undgå at få striber på vinduerne, så er den manuelle eller den elektriske vinduesvasker med sugeeffekt, de bedste måder at undgå det på.
9 ting du skal vide om vinduesvaskere
Før du køber din nye vinduesvasker er der måske nogle ting der er værd at vide for dig, for at du finder den bedste vinduesvasker til dit hjem.
#1 Kapacitet
Du behøver ikke bekymre dig for meget om kapaciteten af opsamlingsbeholderen, da den for det meste er nem at tømme undervejs.
Derudover vil du højst sandsynligvis ikke kunne fylde hele beholderen under en vinduesvaskning, da vandet fra et vindue ikke fylder meget i beholderen.
Du skal også vide at jo større kapacitet, jo mere fylder vinduesvaskeren når den, det vil også sige at den kan være sværere at håndtere eller at opbevare, alt efter hvilket design den har.
#2 Batterilevetid
Da de elektriske vinduesvaskere kører på genopladeligt batteri, har de selvfølgelig også en begrænset batterilevetid før de skal oplades igen.
De fleste vinduesvaskere med lithium batteri har en batterilevetid på omkring 25-35 minutter og derefter skal de altså lades op på ny.
Opladningstiden er typisk omkring 1-3 timer, for at oplade et batteri fuldt op, alt efter hvilken model og mærke du vælger.
Udover de elektriske vinduesvaskere som har genopladeligt lithium batteri, så findes der også dem der bruger almindelige AA batterier.
De har dog typisk en lav levetid på omkring 20 minutter, så for ikke at bruge for mange penge på batterier, er det en god ide at vælge genopladelige AA batterier til vinduesvaskeren.
#3 Sprayflaske
For at slippe for at skulle bære rundt på en spand med vand når du går din vinduesvasknings-runde, så kan du i stedet få en medfølgende sprayflaske til din vinduesvasker.
Heri kan du blande vand og din vinduesrens og nemt spray det på vinduet for at vaske det og ofte vil du kunne sætte en mikrofiberklud på sprayflasken, som du kan læse mere om her under.
#4 Mikrofiberklud
Med til sprayflasken eller til selve vinduesskraberen medfølgere der ofte en mikrofiberklud som kan sættes på for at vaske vinduerne nemt.
Denne fiberklud kaldes også ofte for en indvasker eller indsæber, da det er den man bruger til at vaske vinduerne med.
Der vil typisk medfølge en mikrofiberklud når du køber et vinduesvasknings sæt og i nogle tilfælde endda flere.
#5 Håndtag
Der er forskel på hvilken slags håndtag de forskellige vinduesvaskere har.
Nogle har helt simple håndtag som man kender det fra de manuelle skrabere, dog lidt større og sidder i forlængelse af beholderen til vand.
På andre sidder håndtaget uden på vandbeholderen, hvor mange måske oplever at den er nemmere at holde ved da der skabes en god vægtbalance i vinduesvaskeren.
Nogle håndtag er også belagt med eksempelvis blødt gummi for at gøre vinduesvaskeren mere komfortabel at holde ved.
Det gør det mere behageligt for dig der skal arbejde med vinduesvaskeren i gennem længere tid af gangen.
#6 Kontrollys og batteriindikator
Du finder ofte et kontrollys på elektriske vinduesvaskere hvor du nemt kan se om vinduesvaskeren lader op når du sætter den til opladning.
På nogle sidder den direkte på batteriet eller batteriopladeren og på andre sidder den på selve vinduesvaskeren.
I nogle tilfælde er kontrollyset nemlig også til for at indikere om vinduesvaskeren er tændt eller har batteri på.
Batteriindikatoren består ofte af streger der lyser og hvis alle er tændte er batteriet fuldt opladt, men hvis eksempelvis kun en er tændt er den ved at løbe tør for batteri.
#7 Lydniveau
Du skal forvente at en elektrisk vinduesvasker altid vil larme når den suger vand ind.
Der er dog modeller der fremstår som mere lydsvage end andre, så dem kan du eventuelt se efter for at få en mindre larmende model.
#8 Bredde på vinduesvasker hoved
Vinduesvaskere kommer med skrabere i forskellige bredder og nogle kommer endda med flere medfølgende skraber hoveder så de kan udskiftes alt efter vinduets størrelse.
Derudover finder du på nogle vinduesvaskere, en lille form for justerbar knap som kan justeres for at få mere eller mindre afstand til vindueskanten.
#9 Tilbehør til vinduesvasker
Der findes lidt forskelligt tilbehør til elektriske vinduesvaskere, hvor nogle ses oftere end andre som de tidligere nævnte sprayflasker og mikrofiberklude.
Køber du en vinduesvasker med lithiumbatteri kan du godt regne med at der selvfølgelig medfølger en oplader til batteriet.
Derudover kan du også opleve at der medfølger et ekstra batteri med i nogle sæt.
Med til nogle vinduesvaskere medfølger der vinduesrens så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at få dine vinduer til at funkle.
4 ting du bør overveje før du vælger vinduesvasker
#1 Hvilken størrelse vinduesvasker skal du vælge?
Hvis du skal bruge vinduesvaskeren til vinduer, så skal du overveje om vinduesskraber du vælger, passer til dine vinduer.
Bor du eksempelvis i lejlighed og har store vinduer der kan drejes for at vaske dem, kan du i nogle tilfælde have brug for en vinduesvasker med langt skaft for at nå ud til enden af vinduet.
Derudover vil du måske foretrække en vinduesvasker med bred vinduesvisker for at dække store områder af gangen, så du ikke skal vaske vinduet i flere baner end nødvendigt.
Omvendt hvis du har meget smalle vinduer nogle steder i dit hjem, skal du være opmærksom på at vinduesvaskeren ikke er for bred til de smalle vinduer.
Nogle vinduesvaskere kommer i sæt hvor der medfølger to eller flere forskellige skraberehoveder i forskellige størrelser.
#2 Hvilket tilbehør skal du have med?
Det er en god ide at overveje om du skal have ekstra tilbehør med til din vinduesvasker.
Det kan eksempelvis være at du ikke vil løbe tør for batteri halvvejs inde i arbejdet og ikke kan vente på at den lader op igen, så kan et ekstra batteri hjælpe dig til at fortsætte arbejdet.
Når dine vinduer ofte at blive meget beskidte eller har du bare rigtig mange vinduer, så kan det være at en ekstra mikrofiberklud er god at få med.
Så kan du skifte klud undervejs hvis den bliver lidt for beskidt og gør vinduesvaskningen sværere for dig.
#3 Hvilken batteritype skal du vælge?
Har du et stort hus eller bare rigtig mange vinduer i din bolig, så skal du måske overveje at få en vinduesvasker med en rigtigt god batteritid.
Det vil typisk være et lithium batteri der holder længst, men afhænger selvfølgelig også af størrelsen på batteriet.
Lithium batteriet er genopladeligt, så du kan nemt bare oplade det igen når det løber tør for strøm.
Hvis du ikke har brug for så meget batteritid, så kan du eventuelt vælge en vinduesvasker, som kører på AA batterier.
Vælger du en der bruger AA batterier, så overvej eventuelt at bruge genopladelige AA batterier.
#4 Vægten
En vinduesvasker skal du måske holde i hånden i længer tid af gangen, så vægten på den kan faktisk spille en rolle.
Vælger du en stor og tung vinduesvasker kan det være at du bliver nødt til at holde en pause undervejs, fordi du kan blive træt i armene.
Du skal dog være opmærksom på at vægten og effektiviteten godt kan gå lidt hånd i hånd.
Jo større motoren er, jo tungere vil vinduesvaskeren også være, så vil du have en meget effektiv vinduesvasker, skal du forvente at den ikke er den letteste.
Vinduesvasker til spejle, brusenicher og bilruder
Det er ikke kun til vinduer du kan bruge vinduesvaskere, de fungere også super til rengøring af spejle eller glas brusenicher.
Især de elektriske vinduesvasker er smarte til at rengøre glasvægge og brusenicher med, da de er hurtige og gode til at efterlade glasset uden vandstreger.
Hvis du har fliser i bruseren som nemt får vand og kalkpletter, så kan du faktisk også her bruge den elektriske vinduesvasker til at gøre dem pæne igen.
Du kan også bruge vinduesvaskeren med eksempelvis glas spiseborde eller sofaborde og generelt bare på større jævne overflader af glas.
Det betyder også at du kan bruge vinduesvaskeren på bilruder for at få flotte rene bilruder uden.
Sådan bruger du en elektrisk vinduesvasker
- Først skal du lave en blanding af vand og rengøringsmiddel, til at vaske vinduerne med. Du behøver ikke at købe producenternes egne vinduesrense produkter, du kan blot bruge et par dråber af almindelig opvaskesæbe blandet op i varmt vand. Blandingen kan du lave i en sprayflaske eller i en balje/spand, alt efter hvad du har af tilbehør til din vinduesvasker.
- Vinduet vaskes i vand og sæbe blandingen, hvorefter du bruger den elektriske vinduesvasker med sugefunktionen, til at suge vandet op med. Du skal blot køre vinduesvaskeren fra øverst af vinduet og ned til bunden af vinduet. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt at have en klud med til at tørre gummiskraberen af med.
- Når du er færdig med at vaske vinduer, skal du blot tømme opsamlingsbeholderen for det beskidte vand.
Hos avXperten finder du et bredt udvalg af køkken, såsom køkkenrengøring, dampstation, steamer, og pletrenser.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024