Robotplæneklipper

Her ser du vores udvalg af smarte robotplæneklippere til automatisk at slå græsset på din ejendom. Robotplæneklippere er utrolig nemme at bruge, og klare hele opgaven for dig nemt.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Robotplæneklipper

Robotplæneklippere - Slå græsset helt automatisk

Her på siden finder du udvalget af robotplæneklipper og garager til disse.

En robotplæneklipper slår græsset mens du kan sidde og slappe af i skyggen, det eneste du skal gøre før du kan slappe af, er at finde et sted i haven, hvor robotplæneklipperen kan bo og oplade.

Her på siden finder du robotplæneklippere til forskellige behov og som har forskellige klippehøjder.

15 ting du skal vide når du kigger efter robotplæneklipper

Der er mange mærker, modeller og typer af robotplæneklippere på markedet og det kan være en jungle at finde rundt i hvad man skal kigge efter.

Derfor er der her samlet nogle ting som er gode at kende til og som kan hjælpe dig med at finde den rigtige robotplæneklipper til dit behov.

#1 - Størrelse på din græsplæne

Når du kigger efter robotplæneklipper er den helt afgørende faktor, for hvor stor en robot der er brug for, størrelsen på din græsplæne.

Grunden er at robotplæneklipperen kører på strøm og for at den kan dække hele arealet, skal den kunne have strøm nok.

Hvis du har en stor græsplæne, kan det være en fordel at vælge en større klippebredde, så robotplæneklipperen hurtigere kan blive færdig med arealet.

Der er dog ikke nødvendigvis nogen sammenhæng mellem klippekapaciteten og den bredde robotten klipper i, og du kan derfor sagtens finde en plæneklipper, der er beregnet til et stort areal, men som har en lille klippebredde.

#2 - Et stort areal eller flere små?

Har du en græsplæne i et stort stykke eller er den opdelt i flere små arealer, som er adskilt af sti eller hegn, så er du nødt til at have med i overvejelserne at robotten skal kunne håndtere flere zoner.

Ikke alle robotplæneklippere kan håndtere flere områder og kan ikke køre over for eksempel fliser.

Er din plæne kompliceret, har smalle passager eller mange beder plæneklipperen skal rundt om, eller er der for eksempel stejle skråninger, er dette også noget du skal have med i betragtning.

Det er nemlig ikke alle robotplæneklippere der egner sig lige godt til eksempelvis skråninger og smalle passager.

Derfor er det vigtigt at vælge en robotplæneklipper der kan klare den opgave.

#3 - Kørselsmønster

Nogle robotplæneklipper kører over det samme sted flere gange, fordi de ikke har muligheden for at huske hvor de har kørt.

Har du en meget stor plæne kan det være en fordel at overveje robotplæneklipperens kørselsmønster.

Det betyder ikke så meget hvis det er en lille græsplæne, men er det en stor græsplæne kan det betyder at det tager meget lang tid for robotten at komme igennem opgaven.

Her kan det være en mulighed med en robot der kan huske hvor den har kørt og kører i lige parallelle linjer.

På den måde vil robotten kunne klare opgaven på kortere tid.

#4 - Mulighed for special klip?

Nogle robotplæneklippere har en funktion man kalder for Bioklip.

Bioklip er en speciel klippe form, der betyder at afklippet bliver helt findelt og bliver liggende mellem græsstråene, og her fungerer som en slags værn mod ukrudt.

Samtidig beskytter det findelte afklip som værn mod vind og vejr, og giver næring til græsplænen.

På den måde undgår du at skulle samle det afklippede græs op efter endt klipning, og får samtidig en flot og velplejet plæne.

Bioklip er dog bedst at bruge på en langsomt voksende plænen, da afklippet kan kvæle græsplænen, hvis græsset bliver for langt, derfor kræver det hyppig klipning, hvis der skal benyttes bioklip.

#5 - Tyverisikring

Robotplæneklippere er meget populære, også blandt tyvene, og det betyder at der bliver stjålet rigtig mange robotplæneklippere.

Af den årsag har producenterne lavet forskellige løsninger, der i den ene eller anden grad, fungerer som tyverisikring.

Der er primært to former for tyverisikring:

  • Alarm
  • Pinkode

Har plæneklipperen en alarm, vil alarmen blive aktiveret hvis plæneklipperen fjernes fra det område, som den er programmeret til at klippe.

Det er løsning der kræver at der er nogen, der hører alarmen og griber ind, for ellers er robotplæneklipperen væk.

En anden løsning er at man skal indtaste en pinkode, før robotten kan køre, hvilket er effektivt i forhold til at tyven ikke kan bruge den, men lidt bøvlet, når du skal starte klipperen.

Du kan dog selv gøre noget for at minimere risikoen for at den bliver stjålet, ved at tænke over om du kan skjule ladestationen under en busk eller lignende, så den ikke er så synlig.

Du kan også nøjes med at lade den køre om dagen, da de fleste tyve kommer om natten, og det er der også en anden fordel ved, nemlig at pindsvin og andre natdyr ikke bliver kørt over af den.

Du bør tage med i overvejelserne om robotplæneklipperen skal være tyverisikret eller ej, mulighederne er der.

#6 - Kanttråd eller ej?

De fleste robotplæneklippere har brug for at der installeres en kanttråd, for at vide hvor de må køre og ikke må køre.

Kanttråd kan tage lidt tid at få lagt ned, men på den måde kan du nemt sørge for at robotten ikke kører fast i for eksempel et bed.

Denne kanttråd skal enten graves ned i jorden eller sættes fast lige oven på plænen med nogle medfølgende pløkker.

Samtidig kan du i nogle tilfælde kombinere to græsarealer, ved at lave en form for bro over et fliseareal med kanttråden.

Denne løsning kræver dog at robotten kan køre på fliserne, det er ikke alle der kan det.

Nogle robotplæneklippere behøver ikke en kanttråd, men kører via GPS og sensorer, som sørger for at den ikke kører ind i noget.

Det er ofte en dyr men yderst effektiv løsning, så det er værd at overveje hvorvidt du er klar til at grave en kanttråd ned, eller have en robotplæneklipper med hjem, hvor du blot skal trykke på start.

#7 - Automatisk eller manuel opladning?

De fleste robotplæneklippere kan selv finde ud af at køre tilbage til ladestationen og lade op, det kræver dog at der er trukket strøm til ladestationen.

Det er smart med automatisk opladning, for du skal aldrig tænke på om robotten har strøm på, det sørger den nemlig selv for.

Men har du ikke mulighed for at trække strøm ud til en ladestation, så findes der også modeller, som skal lades manuelt.

Den manuelle opladning foregår ved at du henter robotten ind til en stikkontakt og sætter et ladekabel i den, når opladningen er færdig sætter du den ud i dens garage igen.

Derfor afhænger opladning muligheden af hvad der er mulighed for der hvor du bor og hvad du selv ønsker.

#8 - Sikker for nattens dyr?

Vil du gerne have en robotplæneklipper der skal køre om natten, men er urolig for havens nataktive dyr, er der også plæneklippere til dette.

For at passe på havens dyr, kan du eventuelt overveje en plæneklipper, der er sensorstyret.

En sensorstyret robotplæneklipper vil registrere dyret og vende om, men ikke alle sensorstyrede plæneklippere er lige følsomme.

Skal du være helt sikker er der også modeller, som i samme øjeblik de blive løftet en lille smule fra jorden slukker for de roterende blade, hvilket kan redde dyrets liv.

#9 - En tæt og grøn plæne

En af de store fordele ved en robotplæneklipper er, at den kan indstilles til at klippe meget oftere, end du selv ville have lyst til at gøre det.

Det betyder at din plæne bliver klippet optimalt, fordi der ikke bliver taget ret meget af ad gangen, hvilket betyder at afklippet helt enkelt fungerer som næring for plænen.

Samtidig er græsplænen ikke så afhængig af gødning og mosfjernelse, som hvis du selv skulle klippe plænen, derfor kan du opnå en grønnere og sundere plæne.

#10 - Sensorstyring

Sensorstyrede robotplæneklippere bruger et avanceret sensorsystem, til at registrere ujævnheder og forhindringer som for eksempel:

  • Muldvarpeskud
  • Potter
  • Bede
  • Dyr
  • Legetøj
  • Møbler

Det betyder at plæneklipperen ikke risikere at blive ødelagt ved at klippe i noget den ikke er beregnet til.

Det betyder også at du slipper for altid at skulle være opmærksom på om der ligger noget på plænen som ikke skal være der.

Sensorstyring registrerer også hvor den allerede har klippet, så den ikke skal bruge strøm på at klippe det samme sted flere gange.

#11 - Tilhørende App

Ofte kan du styre din robotplæneklipper med en app, dette kræver dog at plæneklipperen kan tilsluttes et WiFi netværk.

Via appen kan du have mulighed for at styre start og slut tider, klippehøjde, klippefrekvensen og meget mere.

Det er for eksempel praktisk, hvis du sidde i et sommerhus og gerne vil have plænen klippet inden du kommer hjem.

#12 - Regnvejr

Det er ikke alle plæneklippere der kan holde til at køre i regnvejr, så man skal være opmærksom på at få plæneklipperen sat i tørvejr hvis det trækker op til regn.

Køre plæneklipperen på et fast klippeprogram, skal man også huske at få dette afbrudt.

Der findes dog robotplæneklippere, som ikke har problemer med regnen eller en våd græsplæne, så overvej eventuelt hvad du har brug for.

#13 - Strømforbrug

Generelt set er robotplæneklipperen meget energivenlig, og bruger ikke ret meget strøm.

Strømudgiften vil dog til enhver tid afhænge af hvad prisen på el er.

Der er lavet mange undersøgelser på de årlige omkostninger ved at have en robotplæneklipper og det er nogle store udregninger der skal til.

I gennemsnit bruger en robotplæneklipper ca. 2 Ampere på en klipning, men dette afhænger naturligvis af både modellen og størrelsen på græsplænen.

#14 - Vedligehold

Der er generelt set ikke det store vedligeholdelsesarbejde på en robotplæneklipper, bladene skal skiftes med jævne mellemrum, nogle oftere end andre, og det er selvfølgelig en god idé at få den efterset en gang om året.

Ud over dette passer robotten primært sig selv.

#15 - Miljøvenlighed

Robotplæneklippere er under de fleste omstændigheder mere miljøvenlige end en brændstofdrevet plæneklipper.

Har du en robotplæneklipper med bioklip, er den også miljøvenlig, fordi den mindsker behovet for ukrudtsmidler og mosfjerner.

Miljøvenligheden i den enkelte robotplæneklipper afhænger også af hvilken form for el du får leveret, for er det grøn el, fra vindkraft eller solceller, så er det jo ekstra miljøvenligt.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007