Dampkoger

En dampkoger er en smart og sund måde at tilberede maden på. I en dampkoger bringes fx grøntsager ikke i kog direkte i vand, men dampes langsom og lækkert.

Filtrér

Læs mere om Dampkoger

Hvordan virker en dampkoger?

Med en dampkoger kan du dampe dit mad, som f.eks.Grøntsager, så de ikke ligger i gryden og påvirker hinandens smag og konsistens.

Ved at dampe maden i en dampkoger, kan du adskille madvarerne i flere lag, så de ikke bliver kogt ovenpå hinanden som i gryden.

Maden bliver nemlig dampet i vanddamp, i stedet for at blive kogt i vandet. Dette vil forbedre smagen og samtidigt holde bedre på næringsstofferne og vitaminerne.

Disse ting kan du bl.a. Putte i en dampkoger:

  • Grøntsager
  • Fisk
  • Æg
  • Ris
  • Kinesiske baos og andre asiatiske lækkerier

Sådan bruger du en dampkoger

  1. Læg maden i beholderne og put låget på efterfølgende.
  2. Indstil derefter timeren til hvor længe dampkogeren skal koge i.
  3. Tag maden op, efter at timeren har ringet og den er klar.
  4. Put beholderne i opvaskemaskinen, for en nemmere rengøring.

5 gode grunde til at investere i en dampkoger

Her er 5 gode grunde til at investere i en dampkoger, som kan gøre din dagligdag lettere og sundere end du tror.

Hos avXperten har vi et stort udvalg af andre smarte køkkenredskaber, som kan gøre din dagligdag lettere.

#1 Lad dampkogeren klare maden for dig, mens du laver andet

De fleste dampkoger har en timerfunktion, som gør det muligt for dig, at multitaske i køkkenet.

Du skal blot indstille timerfunktionen efter den tid, som indholdet skal have og så vil dampkogeren klare resten for dig. Den slukkes automatisk, når tiden er passeret.

På den måde har du mulighed for at klare de andre af dagligdagens pligter, uden at skulle tænke for meget på madlavningen.

#2 Dampkogt mad kan være sundere end grydekogt

Har du mindre børn, så kan en dampkoger hurtigt blive din bedste ven i en travl hverdag med arbejde og børnepasning.

De fleste børn under to år har stadig få tænder og kan derfor ikke spise meget andet end blødt mad. Derfor får mange af de mindre børn, stadig kogt mad fra gryden.

Som nævnt tidligere, så bliver maden ofte udkogt og mister dens næringsstoffer og vitaminer, hvilket jo er grunden til, at børnene skal spise grøntsagere osv.

Derfor kan dampkogt mad faktisk være sundere end, mad lavet i en gryde. Det er i hvert fald det værd, hvis du ønsker, at dine børn får nok næringsstoffer og vitaminer.

#3 Damp flere ting ad gangen

Med en beholder på flere liter og lag, så kan du let dampe op til flere madvarer ad gangen. Udnyt de mange lag, som man får med i dampkogeren, for at få mere på tallerknen.

Det giver dig mulighed for, at kunne dampe en hel måltid, let og enkelt, uden at skulle bruge for meget tid på aftensmaden, efter en lang arbejdsdag.

Du kan f.eks. Hurtigt lave en måltid ved, at dampe ris, fisk og grøntsager på en gang og så har du dagens aftensmad klar, uden at skulle tage flere køkkenredskabere i brug.

#4 BPA-fri materialer

En dampkoger består af to elementer, dampkogeren og de BPA-frie plastikbeholdere, som er de beholdere, som maden dampes under.

BPA står for Bisphenol A og er et stof, som kan påvirke nogle mennesker negativt.

BPA-fri plastik er allerede godt kendt blandt danskerne, da de fleste danskere i dag har en eller flere ting fra mærket Tupperware.

Det var bl.a. Tupperware, som bragte populariteten af BPA-fri til danskerne. Før i tiden, var man ikke klar over, at plastik kunne påvirke ens helbred på den måde.

Indtil Tupperware reklamerede meget med, at deres produkter var BPA-fri og pludseligt fulgte mange andre plastproducenter trop og producerede mere BPA-frie husholdningsartikler.

BPA-frie produkter findes i mange forskellige typer produkter som:

  • Drikkeflasker
  • Ketchupflasker osv.
  • Madopbevaring
  • Sutteflasker
  • Børnelegetøj

#5 Let rengørligt og tåler opvaskemaskine

Efter brugen af en dampkoger, kan det hurtig rengøres ved, at komme beholderne i opvaskemaskinen, sammen med alt andet.

Dette er endnu en god måde, at spare tiden på, så du kommer næsten ikke til, at skulle røre en finger mht. Madlavning og rengøringen efter brugen af en dampkoger.

Hvis du bor et sted, hvor vandet er meget kalket, så kan du risikere, at skulle rense dampkogeren en gang imellem, bare for at undgå kalk i maden.

Det kan du let gøre ved, at tage en våd klud og tørre overfladen på dampkogeren af, derefter tørre det af igen med en tør klud, så der ikke er vandrester fra kluden.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007