Dampkoger

En dampkoger er en smart og sund måde at tilberede maden på. I en dampkoger bringes fx grøntsager ikke i kog direkte i vand, men dampes langsomt og lækkert.

Filtrér

Læs mere om Dampkoger

Sådan fungerer en Dampkoger

Med en dampkoger kan du dampe dit mad, som f.eks.Grøntsager, så de ikke ligger i gryden og påvirker hinandens smag og konsistens.

Ved at dampe maden i en dampkoger, kan du adskille madvarene i flere lag, så de ikke bliver kogt ovenpå hinanden som i gryden.

Maden bliver nemlig dampet i vanddamp, i stedet for at blive kogt i vandet. Dette vil forbedre smagen og samtidigt holde bedre på næringsstofferne og vitaminerne.

Disse ting kan du bl.a. Putte i en dampkoger:

  • Grøntsager
  • Fisk
  • Æg
  • Ris
  • Kinesiske baos og andre asiatiske lækkerier

Sådan bruger du en dampkoger

  1. Læg maden i beholderne og put låget på efterfølgende.
  2. Indstil derefter timeren til hvor længe dampkogeren skal koge i.
  3. Tag maden op, efter at timeren har ringet og den er klar.
  4. Put beholderne i opvaskemaskinen, for en nemmere rengøring.

Find også utallige andre smarte enheder til dit køkken i vores sortiment, som fx en smart kaffemaskine, dehydrator, vaffeljern, raclette, slow cooker og meget andet.

Dampkoger i praksis

3 Fordele ved en dampkoger

Hvis du ikke kan se hvorfor man skulle købe en dampkoger, da man jo bare kan koge maden i en gryde, så læs med herunder.

#1 Let rengørligt og tåler opvaskemaskine

Efter du har brugt din dampkoger, kan den hurtigt rengøres ved at komme beholderne i opvaskemaskinen.

Dette er endnu en god måde, at spare tiden på, så du kommer næsten ikke til, at skulle røre en finger mht. madlavning og rengøringen.

Du kan også rengøre dampkogeren ved at tage en våd klud og tørre overfladen på dampkogeren af, derefter tørre den af igen med en tør klud.

#2 Dampkogt mad kan indeholde flere vitaminer og mineraler

Har du mindre børn, så kan en dampkoger hurtigt blive din bedste ven i en travl hverdag med arbejde og børnepasning.

De fleste børn under to år har stadig få tænder og kan derfor ikke spise meget andet end blødt mad. Derfor får mange af de mindre børn, stadig kogt mad fra gryden.

Som nævnt tidligere, så bliver maden ofte udkogt og mister dens næringsstoffer og vitaminer.

Derfor kan dampkogt mad faktisk være sundere end, mad lavet i en gryde. Det er i hvert fald det værd, hvis du ønsker, at dine børn får nok næringsstoffer og vitaminer.

Dampkogeren vil altid tilberede maden som du har indsitllet den til, og derfor er chancen for at udkoge dine madvarer væsentlig mindre, og på den måde får du og dine børn alle de gode vitaminer og mineraler fra maden.

#3 Damkogere bruger BPA-frie materialer

En dampkoger består af to elementer, dampkogeren og de BPA-frie plastikbeholdere, som er de beholdere, som maden dampes under.

BPA står for Bisphenol A og er et stof, som kan påvirke nogle mennesker negativt.

BPA-fri plastik er allerede godt kendt blandt danskerne, da de fleste danskere i dag har en eller flere ting fra mærket Tupperware.

Det var bl.a. Tupperware, som bragte populariteten af BPA-frie produkter til danskerne. Før i tiden, var man ikke klar over, at plastik kunne påvirke ens helbred på den måde.

Indtil Tupperware reklamerede meget med, at deres produkter var BPA-frie og pludseligt fulgte mange andre plastproducenter trop og producerede mere BPA-frie husholdningsartikler.

BPA-frie produkter findes i mange forskellige typer produkter som:

  • Drikkeflasker
  • Ketchupflasker osv.
  • Madopbevaring
  • Sutteflasker
  • Børnelegetøj

5 Smarte funktioner i en dampkoger

Her er 5 gode grunde til at investere i en dampkoger, som kan gøre din dagligdag lettere og sundere end du tror.

Hos avXperten har vi et stort udvalg af andre smarte køkkenredskaber, som kan gøre din dagligdag lettere.

#1 Dampkoger med timerfunktion

De fleste dampkoger har en timerfunktion, som gør det muligt for dig, at multitaske i køkkenet.

Du skal blot indstille timerfunktionen efter den tid, som indholdet skal have og så vil dampkogeren klare resten for dig. Den slukkes automatisk, når tiden er passeret.

På den måde har du mulighed for at klare de andre af dagligdagens pligter, uden at skulle tænke for meget på madlavningen.

#2 Dampkoger med mange rum

Med en beholder på flere liter og lag, så kan du let dampe op til flere madvarer ad gangen. Udnyt de mange lag, som man får med i dampkogeren, for at få mere på tallerkenen.

Det giver dig mulighed for, at kunne dampe et helt måltid, let og enkelt, uden at skulle bruge for meget tid på aftensmaden, efter en lang arbejdsdag.

Du kan f.eks. Hurtigt lave et måltid ved, at dampe ris, fisk og grøntsager på en gang og så har du dagens aftensmad klar, uden at skulle tage flere køkkenredskabere i brug.

Forskellige typer mad man kan lave i dampkoger

#3 Dampkoger med forudindstillede programmer

For at gøre det så nemt som muligt for dig som bruger af en dampkoger, kan du med fordel vælge en dampkoger der har forudindstillede programmer.

Disse programmer er designet til helt specifikke ting, som fx grøntsager, fisk, kylling osv.

Hver af disse indstillinger vil tilberede din valgte madvarer så perfekt som muligt, så du ikke selv skal bøvle med at finde den rette tidsindstilling når du laver mad.

På den måde kan du nyde helt perfekt tilberedt dampkogt mad hver eneste gang, og nyde den gode smag og de gode næringsstoffer.

#4 Dampkoger med “hold varm” funktion

Nogle dampkogere tillader at maden kan ligge i beholderne i længere tid, uden at blive kolde.

Dette er en fordel hvis du fx glemmer at din mad er færdig, eller lige har et hurtigt ærinde midt i madlavningen.

Du behøver ikke at bekymre dig om maden, og kan blot nyde den når du har tid.

Denne hold varm funktion kan typisk holde maden i dampkogeren varm så længe du har lyst, dog er det ikke en god ide at gøre det for længe, da maden efter ca. 30 minutter til en time vil blive dårligere og dårligere, selvom det holdes varmt.

#5 Flere dampkamre - både kød og grøntsager på samme tid

De fleste dampkogere har typisk et enkelt dampkammer, hvor der er flere hylder i, så du fx kan koge broccoli, gulerødder og kartofler på samme tid.

Dog er ulempen ved dette, at det ofte kan påvirke smagene på de forskellige madvarer, hvilket ikke alle er vilde med.

Det gælder især også hvis du vil lave kød og grøntsager på samme tid, hvor smagene hurtigt kan blive blandet sammen.

Vælger du derimod en dampkoger med 2- eller flere dampkamre, kan du både lave kød og grøntsager samtidigt, uden at smagene og duftene bliver blandet sammen.

Det er en utrolig vigtig funktion til dig som fx ikke bryder dig om at din broccoli måske smager og dufter lidt af fisk.

Du kan se alle vores smarte dampkogere, med ét eller flere dampkamre, øverst her på siden.

Spørgsmål og svar om dampkogere

Hvordan virker en dampkoger?

En dampkoger bruger lukkede kamre samt vanddamp til at tilberede forskellige typer mad, som fx fisk eller grøntsager. Når du damper maden, mister de utrolig lidt af deres naturlige mineraler og vitaminer, og holder sig sunde og lækre. Dampkogeren indstilles blot til den type mad du vil dampe, og indstilles med en timer som vil advare dig når maden er færdigdampet.

Hvad kan man bruge en dampkoger til?

Dampkogere bruges i stor grad til at tilberede grøntsager, og er også utrolig populær til fx at dampe fisk, eller andre kødtyper. Dampning af mad er en nem og hurtig løsning til at tilberede din mad, og holder rigtig godt på alle de gode næringsstoffer i maden.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007