Osteskærer
Find den osteskærer det passer til dig her på siden, samt tilbehør til osteskærere som fx nye strenge hvis din gamle er sprunget.
Skarpe og holdbare skæretråde
Pakke med 3 stk
Passer til Osti osteskærer
Pakke med 5 stk
Lavet af højkvalitets rustfri stål og fødevarevenlig polypropylen
Tåler opvaskemaskine
Lavet af højkvalitets rustfri stål og fødevarevenlig polypropylen
Tåler opvaskemaskine
Med 3 ekstra strenge
Gør det nemt at skære ost i tynde skiver
Med rullekniv der sikrer jævne skiver
Tåler opvaskemaskine
Perfekt til morgen- og frokostbordet
Award-vindende design
Lavet af højkvalitets rustfri stål og fødevarevenlig polypropylen
Tåler opvaskemaskine
Lavet af højkvalitets rustfri stål og fødevarevenlig polypropylen
Tåler opvaskemaskine
Lavet af højkvalitets rustfri stål og fødevarevenlig polypropylen
Tåler opvaskemaskine
Integreret ostegaffel
Tåler opvaskemaskine
Præcise, tynde skiver hver gang
Let rengøring
Lavet af højkvalitets rustfri stål og fødevarevenlig polypropylen
Tåler opvaskemaskine
Non-stick belægning forhindrer ost i at klæbe
Rustfrit stål blade sikrer præcise skiver
Bølget design for nem skæring
Med ergonomisk Fibrox-håndtag
Stort udvalg af osteskærere
Her på siden ser du vores udvalg af osteskærere, også kendt som ostehøvler.
Det er vigtigt at have det rette værktøj til opgaven, og det gælder også madlavning- og tilberedning.
Oste er ofte manges yndlingsform for mejerivare, men når det kommer til at skære ost, kan det være udfordrende, hvis du ikke har det rette værktøj.
En osteskærer er skabt til at skære ost, og garantere at du får en konsistent skivetykkelse.
Måske tænker du at du lige så vel kan bruge en kniv til at skære ost, som en osteskærer, men hvor en kniv ofte kræver en mere omhyggelig hånd, mens en osteskærer er nemmere og mere sikker at bruge.
Du vil også spare mere tid ved at bruge en osteskærer eller ostehøvl, i modsætning til en kniv, og du får ofte også den ideelle tykkelse til de specifikke former for oste.
5 ting du skal vide, før du kigger på osteskærere
Mange danskere holder af ost, og du kan finde en form for ostehøvl- eller skærer i næsten alle danske hjem i landet.
En osteskærer er ofte med til at gøre dit liv nemmere og mere komfortabelt; det er dog vigtigt at huske på at du stadig skal være forsigtig, når du bruger den.
Det at bruge en osteskærer- eller høvl kræver ofte den samme mængde forsigtighed, såsom en almen køkkenkniv.
Du skal helst skære væk fra din krop, hvis muligt, og sørge for at holde klingerne skarpe; du bør dog være mere forsigtig omkring osteskærere med klinger, i stedet for tråde.
Trådene er ofte mere sikre, da de ikke skærer lige så nemt gennem kød og hårdere typer madvarer som klinger.
Apropos trådene, er det ofte essentielt at have ekstra liggende, da de kan, efter længere tids brug, slides ned og ende med at knække.
Det er med til at gøre din osteskærer ubrugelig, men hvis du derimod har en ekstra tråd ved hånden, kan du nemt erstatte den, og så er din osteskærer så god som ny.
#1 - Håndholdte vs stationære modeller
Håndholdte osteskærere kommer ofte i to forskellige modeller; en variant er ofte formet som et Y, der skærer ostene med en fastspændt streng der sidder stramt mellem de to “arme” på ostehøvlen.
Hos nogle modeller kan du selv justere spændkraften.
Disse modeller kan oftest også fås i form af en lige metalstang med håndtag, hvor strengen flugter parallelt med metalstangen.
Den anden type model kan næsten minde om en skovl med et indsat barberblad, hvor du skraber ostehøvlen langs osten for at få et stykke ost; meget lig en høvl til træ.
Andre modeller er ment til at være stationære, og skal placeres på dit køkken- eller spisebord; denne type model minder meget om en guillotine i dens skærebevægelse.
Den skærer oftest med en tråd eller stålklinge, og nogle varianter af denne model fungerer oftest også som et serveringsfad.
#2 - Materiale
Rustfrit stål er den mest almene form for materiale, der bruges til både tråde og klinger.
Stål er en af de få materialer, der kan, med god samvittighed, bruges til køkkenværktøj, og er også robust nok til at kunne skære igennem hårdere oste med en fugtighedsprocent på under 50, såsom Romano og Parmesan.
Størstedelen af de forskellige modeller, er lavet af de samme former for materialer, såsom:
- Metal, som stål.
- Træ.
- Plastik.
Funktionelt set, minder disse materialer meget om hinanden; derfor omhandler det meget din egen personlige præference, da nogle foretrækker træets rustikke og naturlige udseende, mens andre foretrækker stålens ihærdighed, og andre plastikkens versatilitet indenfor designs.
Håndholdte modeller er ofte produceret af lettere og mere robuste modeller, såsom zinklegering.
Plastikhåndtag er ofte set i forbindelse med komfort og ergonomi, og nogle varianter fås også med et silikone greb, for at du kan få et bedre greb om osteskæreren.
Æstetiske osteskærere er ofte en god tilføjelse til dit køkken, og med en plastik-skærer får du oftest de største varianter indenfor design.
#3 - Komfort
Komfort er vigtigt, når det kommer til håndholdte osteskærere.
Hvis du har en stor mængde ost at skære, eksempelvis i forbindelse med madlavning, ostebord, eller andet, vil dit håndled og din hånd ofte komme til at mærke den stress og det pres, som følge af det.
Et stærkt håndtag hjælper med at sprede og holde til det pres, der opstår under skæring, og håndtagets form og kontur kan reducere overanstrengelsen; især ergonomiske håndtag er ideelle til at skåne din hånd og dit håndled.
Stationære modeller har store håndtag, der tillader dig at putte pres på klingen uden anstrengelsen.
Når det angår selve osteskæringen, er det meste af arbejdet håndteret af klingen, hvis du sørger for at holde det skarpt.
Det er derfor generelt nemmere at skære ost ved hjælp af en stationær model, fordi du ikke skal lægge lige så meget pres i, som ved de håndholdte; det er dog vigtigt at huske på at denne variant af osteskærere fylder langt mere.
#4 - Justerbar tykkelse
Med stationære osteskærere får du ofte mere fleksibilitet i forbindelse med tykkelsen på osteskiverne, da du selv kan bevæge så meget eller lidt af osteblokken, som du har lyst til, ind under tråden eller klingen.
Mens du kan skære op til over 5 cm tykke stykker cheddar med den stationære model, er håndholdte osteskærere ofte bedre til tyndere stykker.
Nogle håndholdte modeller med tråde har justerbare ruller, som kan hjælpe dig med at justere tykkelsen af dine osteskiver, mens de varianter der minder om skovle ikke kan justere tykkelsen, men derimod laver finde tynde stykker af ost.
#5 - Versatilitet
Osteskærere kan også bruges til at skære andre typer madvarer.
Eksempelvis er de stationære modeller gode til at skære pølser, peber, salat, agurk, og radiser, og lignende former for madvarer, og hvis du erstatter klingen med en tråd i stedet, er der endnu flere muligheder.
Trådene kan dog ofte ikke holde til at skære igennem hårde madvarer, såsom nødder, eller tykke former for salamier.
Håndholdte osteskærere er typisk ikke lige så versatile, som deres stationære artsfæller, og er derfor bedre egnet til hårde og semi-hårde oste, mens de stationære varianter kan skære igennem hårde, semi-hårde, og bløde oste med lige stor success.