Netværkskabel

Her finder du de forskellige typer netværkskabler, vi har i forretningen.

Klik på den kabeltype, du er interesseret i, og få præsenteret produktsortimentet.


Læs mere om Netværkskabel

Hvilket netværkskabel skal jeg vælge?

Skal du vælge cat5e, cat6, cat6a eller cat7 netværkskabel. Få hjælp til at træffe det rigtige valg i videoen her.

Skærmet eller uskærmet netværkskabel?

Få hjælp i denne video til at finde ud af om du skal vælge et skærmet- eller et uskærmet netværkskabel.

Hvilken type netværkskabel skal jeg vælge?

Her kan du se en video der fortæller lidt om forskellen mellem de forskellige kategorier indenfor netværkskabler.

Solid eller blød netværkskabel - hvilket skal jeg vælge?

Netværkskabler fås i en blød udgave og en stiv udgave. Se i videoen hvordan du vælger det rigtige kabel.

Skærmet eller uskærmet netværkskabel?

Et netværkskabel kommer i to udgaver: Uskærmet og skærmet. Skærmen kan enten sidde rundt om hver af de indre kobberledere (U-FTP) eller som en ydre skærm rundt om alle lederne samlet (F-UTP).

Når du kigger på et netværkskabel, vil du se, at kablerne har en betegnelse på 4 bogstaver.

Det første bogstav i koden angiver den ydre skærm, den anden del beskriver den indre skærm, og TP står for ”Twisted Pair”, som er betegnelsen for lederne, der er snoede.

Et uskærmet kabel er markeret med ”U” for Unshielded, et kabel med folieafskærmning er markeret med ”F” for Foiled, og et kabel med flettet afskærmning er markeret med ”S” for Shielded.

Derfor kan du finde disse typer netværkskabler hos avXperten.dk:
F-UTP og S-UTP
Disse netværkskabler er udstyret med én skærm, der sidder som en samlet skærm rundt om alle lederne i kablet. F-UTP som en folieskærm og S-UTP som en flettet skærm.
U-FTP
Dette netværkskabel er også udstyret med én skærm, der sidder individuelt viklet rundt om hver af de indre ledere i kablet.
SF-UTP
Denne type kabel har to ydre skærme, både en af folie og en flettet.
S-FTP og F-FTP
Disse netværkskabler er dobbeltskærmede. Kablerne har både en indre skærm om hver af lederne samt en samlet ydre skærm rundt om alle lederne. S-FTP med ydre flettet skærm og F-FTP med en ydre folieskærm. Denne type skærm er derfor velegnet til krævende installationer, hvor man skal have mange kabler tæt på hinanden, uden at der må opstå interferens.
U-UTP og UTP
Uskærmet netværkskabel der ofte blot betegnes UTP. Et uskærmet kabel har fleksible indre ledere og er ofte blødt og lettere at arbejde med end de skærmede kabler. Et uskærmet kabel som dette er desuden en smule tyndere end de skærmede kabler.

Solid eller blød netværkskabel
Når du kigger efter et netværkskabel, vil du også støde på betegnelser, der angiver om netværkskablerne er ”solid” eller ”blød”. Disse navne henviser til, hvorvidt netværkskablets indre ledere er en samlet tyk leder (solid), eller om der er tale om flertrådstynde ledere (blød). Blød kaldes også ”stranded”.

Alt i netværkskabler

Med vores Cat kabler kan du sikre dig imod forstyrrelser på linjen. Det er forstyrrelser, der kan opstå, når flere kabler ligger tæt på hinanden.

Alle Cat kablerne har enten STP - shielded twisted pair eller SFTP - Shielded and Foiled Twisted Pair. Det, de har til fælles, er, at de er modstandsdygtige over for støj og nedsætter risikoen for datatab.

Desuden betyder teknologierne i Cat netværkskabler, at dine data overføres hurtigere, end med kabler uden STP eller SFTP.

Du vil ofte benytte Cat netværkskabler, hvis du vil lave et større hjemmenetværk eller arbejder i en kontorbygning.

Mange vil benytte Cat5 kabler eller nyere modeller, når de laver installationer i vægge, eller vil lave netværk udendørs. Det er altid smart at gå efter Cat kabler, fordi risikoen for datatab og langsom forbindelse er markant lavere hos denne type kabel end mange andre typer netværkskabler.

Samtidig med det får du et solidt kabel, der også holder i fremtiden.

Her har du brug for netværkskabler

Netværkskabler bruges til at forbinde en PC med en hub, router eller modem og til at lave netværk. De fleste af os kender bedst netværkskabler som det kabel, der går fra telefonstikket i væggen til vores modem.

Nogle mennesker benytter også netværkskabler til at forbinde deres router med deres computer. I daglig tale vil du ofte høre ordet patchkabel eller slet og ret internetkabel.

Internettet er ét stort netværk, der i sidste ende er forbundet ved hjælp af servere og kabler. Det er de samme kabler, vi bruger til at komme på internettet, som vi bruger til at lave vores egne netværk.

Et eksempel på et netværk, der ikke er internettet, kan være et kontornetværk, hvor alle computerne er internt forbundne. Det kan også være et netværk, hvor alle hjemmets computere er forbundne med hinanden.

Med andre ord har alle moderne mennesker brug for netværkskabler til det ene eller det andet. Spørgsmålet er bare, hvilke kabler til hvilke formål. Med vores store udvalg af netværkskabler er vi overbeviste om, at du kan finde det, der passer til dig.

Cat 5 og 6 netværkskabler

Cat 5 netværkskabler hjælper dig med at få det største udbytte af dit netværk. Med denne type kabel får du en højere hastighed, end du kan få med mange andre netværkskabler på markedet.

Årsagen er, at kablerne er designet til at reducere den elektromagnetiske støj, som opstår, når mange kabler ligger tæt på hinanden. Disse forstyrrelser kan både forsinke signalet og øge risikoen for datatab. Kablet er skærmet, og derfor kaldes det også et STP kabel.

STP står for Shielded Twisted Pair. Det vil sige, at kablet er skærmet af to metaltråde, som det er snoet ind i.

Både Cat 5-og 6-netværkskabler passer til almindelige RJ-45 stik, og derfor kan de bruges i de fleste sammenhænge, hvor du skal bruge et netværkskabel.

Vi fører netværkskablerne i en lang række forskellige former og længder. Derfor kan uden tvivl finde et kabel, der imødekommer dine forventninger til udseende, funktionalitet og længde hos os.

forskellen på Cat 5 og 6.

Cat6 kablet er en optimeret version af Cat 5 kablet og udmærker sig især ved STP teknologien. Hvilket kabel du skal købe, afhænger af dine behov.

I langt de fleste tilfælde kan man nøjes med et Cat 5-kabel.

Cat 7 netværkskabler

Det seneste skrig indenfor Cat kabler er CAT 7. Netværkskablet adskiller sig fra de tidligere generationer fordi STP teknologien er blevet udvidet og forbedret.

Nu kan du købe dit Cat kabel med SFTP, Shielded and Foiled Twisted Pair. Ikke nok med, at kablet har et samlet skjold, nu har det også en afskærmning i hvert par.

Med denne nye udvikling kan du opnå en endnu højere hastighed og endnu mindre risiko for datatab, end tidligere.

Cat7 kabler er også yderst velegnede til fiberbåndsforbindelser, hvor du får det optimale ud af kablet. Cat 7 netværkskablerne kan overføre data med en hastighed på op til 10000 Mbps.

Alle vores Cat kabler er naturligvis godkendt efter danske standarder og af høj kvalitet. Men hvis du vil være helt fremme i skoene, er det Cat7, du skal gå efter.

Få det bedste netværk

Uanset om du leder efter et kabel til at komme på internettet med, eller om du vil lave et netværk, skal du have gode kabler. Man kan spørge sig selv, hvad meningen er med højhastighedsinternet eller fiberbånd, hvis kablerne ikke kan trække det.

Det kan heller ikke betale sig at bruge en masse tid og energi på at etablere et netværk, hvis forbindelsen er ringe. Især ikke hvis du risikerer at miste de data, som deles mellem de forskellige enheder på netværket.

Med vores Cat-kabler er det slut med forstyrrelser og forsinkelser på linjen, og der er ikke længere risiko ved at have flere kabler liggende sammen.

Vi har det største udvalg af netværkskabler

avXperten fører et kæmpe udvalg af forskellige typer netværkskabler. Her er noget for enhver smag, både på data-siden og rent æstetisk.

Vi har altid netværkskabler til konkurrencedygtige priser, og du kan få dem i den længde, du har brug for.

Hvis du gerne vil forbedre forbindelsen mellem din computer og din router eller overvejer at lave et netværk, er vi klar til at hjælpe.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål om, hvilket netværkskabel der er det rette for dig.

E-mærket

 

Betalingskort

 

 

 

 

avXperten.dk har 9.6 ud af 10 stjerner baseret på 16654 anmeldelser på Trustpilot.
avXperten
MenuKontaktKurvSøg