Netværkskabel

Her ser du udvalget af netværkskabel. Et netværkskabel kaldes sommetider et ethernet-, RJ45-, patch- eller internet kabel.

Læs mere om Netværkskabel

Hvilket netværkskabel skal jeg vælge?

CAT5, CAT6 eller CAT7? Skærmede eller uskærmede? Bløde eller hårde kabler? Hvad betyder UTP? Lær det hele i denne video.

Hvad er et netværkskabel?

Der er mange valgmuligheder, når det kommer til, hvilket netværkskabel du skal vælge.

Derfor har vi lavet en grundig beskrivelse af, hvad et netværkskabel er, og hvilke forskellige specifikationer som du kan vælge imellem.

Et netværkskabel bruges som en dataforbindelse, der oftest bliver brugt til at overføre internet videre til en computer fra et netværk.

Det sker ved, at du tilslutter et kabel fra din computer og videre til det knudepunkt, hvor dit internet bliver sendt til. Det er ofte en af følgende modtagere: Modem, router, switch eller hub som modtager signalet via DSL/COAX/Fibernet og T1-forbindelser.

Terminologien kan være lidt drilsk, når det kommer til IT-verdenen. Især når du skal lave en god netværksinstallation, kan der være mange udfordringer.

Vi har samlet alt, hvad du skal bruge, for at du får den bedste netværksinstallation. Se de forskellige enheder, som indgår i installationen her: Netværk

Find et kabel, som passer til dit behov

Selvom netværkskabler er ved at blive erstattet af trådløse forbindelser, er et netværkskabel stadig en vigtig del af netværksinstallationer. Hvis man vil opnå en helt stabil forbindelse og undgå, at noget hastighed overhovedet går tabt, er dette på nuværende tidspunkt kun muligt med en kablet forbindelse.

Det er dog meget forskelligt, hvad man har brug for, og om man skal bruge kablet til hjemmet eller i en større virksomhed. Hvis du vil vide mere om, hvilke kabler der er, om de skal være skærmet eller uskærmet, solide eller bløde, og hvilken hastighed som dataforbindelsen er kompatibel med, så læs videre her.

Skærmet eller uskærmet netværkskabel?

Et netværkskabel kommer i to udgaver: Uskærmet og skærmet.

Skærmen kan enten sidde rundt om hver af de indre kobberledere (U-FTP) eller som en ydre skærm rundt om alle lederne samlet (F-UTP).

Når du kigger på et netværkskabel, vil du se, at kablerne har en betegnelse på fire bogstaver.

Det første bogstav i koden angiver den ydre skærm. Den anden del beskriver den indre skærm, og TP står for ”Twisted Pair”, som er betegnelsen for lederne, der er snoede.

U: Et uskærmet kabel er markeret med ”U”, som står for unshielded.

F: Et kabel med folieafskærmning er markeret med ”F”, som står for foiled.

S: Et kabel med flettet afskærmning er markeret med ”S”, som står for shielded.

Hvilke typer netværkskabler kan du finde hos avXperten?

F-UTP og S-UTP

Disse netværkskabler er udstyret med én skærm, der sidder som en samlet skærm rundt om alle lederne i kablet. F-UTP som en folieskærm og S-UTP som en flettet skærm.

U-FTP

Dette netværkskabel er også udstyret med én skærm, der sidder individuelt viklet rundt om hver af de indre ledere i kablet.

SF-UTP

Denne type kabel har to ydre skærme, både en af folie og en flettet.

S-FTP og F-FTP

Disse netværkskabler er dobbeltskærmede. Kablerne har både en indre skærm om hver af lederne samt en samlet ydre skærm rundt om alle lederne. S-FTP med ydre flettet skærm og F-FTP med en ydre folieskærm.

Denne type skærm er derfor velegnet til krævende installationer, hvor man skal have mange kabler tæt på hinanden, uden at der må opstå interferens.

U-UTP og UTP

Uskærmet netværkskabel der ofte blot betegnes UTP. Et uskærmet kabel har fleksible indre ledere og er ofte blødt og lettere at arbejde med end de skærmede kabler. Et uskærmet kabel som dette er desuden en smule tyndere end de skærmede kabler.

Solidt eller blødt netværkskabel

Når du kigger efter et netværkskabel, vil du også støde på betegnelser, der angiver om netværkskablerne er ”solid” eller ”blød”.

Disse navne henviser til, hvorvidt netværkskablets indre ledere er en samlet tyk leder (solid), eller om der er tale om flertrådstynde ledere (blød). Blød kaldes også ”stranded”.

De solide/stive kabler er gode, hvis du for eksempel skal til at bygge om eller bygge nyt, hvor du skal have lagt kablerne ind i væggen. Kablerne er nemlig stive, så de kan modstå det slid, som opstår.

De bløde kabler kan du for eksempel bruge, hvis du skal trække kablerne ud til din computer, DVD-afspiller eller din spillekonsol. De er nemlig nemmere at arbejde med, når de skal sættes fast til fodlister, under skrivebordet, eller hvor de nu skal gemmes væk.

Alt i netværkskabler

Netværkskabler inddeles i forskellige kategorier. Derfor hedder de Cat foran et bestemt nummer. Cat er forkortelsen for category. Vi anbefaler, at du enten bruger et kabel i kategorien 5, 6, 7 eller 8. Vi har inddelt kablerne i følgende kategorier:

Du kan enten klikke på de forskellige kabler i vores ovenstående oversigt eller til venstre. 

Du kan også læse med her, hvis du vil vide mere om de forskellige specifikationer inden for de forskellige kategorier.

Med vores Cat 5-, 6-, 7- eller 8-kabler kan du sikre dig imod forstyrrelser på linjen. Det er forstyrrelser, der kan opstå, når flere kabler ligger tæt på hinanden.

Alle Cat-kablerne har enten STP - Shielded Twisted Pair - eller SFTP - Shielded and Foiled Twisted Pair. Det, de har til fælles, er, at de er modstandsdygtige over for støj og nedsætter risikoen for datatab.

Desuden betyder teknologierne i Cat netværkskabler, at dine data overføres hurtigere end med kabler uden STP eller SFTP.

Du vil ofte benytte Cat netværkskabler, hvis du skal lave et større hjemmenetværk eller arbejder i en kontorbygning.

Mange vil benytte Cat 5-kabler eller nyere modeller, når de laver installationer i vægge eller vil lave netværk udendørs. Det er altid smart at gå efter Cat-kabler, fordi risikoen for datatab og langsom forbindelse er markant lavere hos denne type kabler end mange andre typer netværkskabler.

Samtidig med det får du et solidt kabel, der også holder i fremtiden.

Find ud af, hvilke kabler som passer til dit behov, og hvor de forskellige kabler kan bruges, hvis du fortsætter med at læse.

Her har du brug for netværkskabler

Netværkskabler bruges til at forbinde en PC med en hub, router eller modem og til at lave netværk. De fleste af os kender bedst netværkskabler som det kabel, der går fra telefonstikket i væggen til vores modem.

Nogle mennesker benytter også netværkskabler til at forbinde deres router med deres computer. I daglig tale vil du ofte høre ordet patchkabel eller slet og ret internet kabel.

Internettet er ét stort netværk, der i sidste ende er forbundet ved hjælp af servere og kabler. Det er de samme kabler, vi bruger til at komme på internettet, som vi bruger til at lave vores egne netværk.

Et eksempel på et netværk, der ikke er internettet, kan være et kontornetværk, hvor alle computerne er internt forbundne. Det kan også være et netværk, hvor alle hjemmets computere er forbundne med hinanden.

Med andre ord har alle moderne mennesker brug for netværkskabler til det ene eller det andet. Spørgsmålet er bare, hvilke kabler til hvilke formål. Med vores store udvalg af netværkskabler er vi overbeviste om, at du kan finde det, der passer til dig.

Hvis du gerne vil gemme netværkskablerne lidt af vejen og holde samling på dem, kan du bruge en kabelbakke for et mere diskret look.

Cat 5- og Cat 6-netværkskabler

Cat 5-netværkskabler hjælper dig med at få det største udbytte af dit netværk. Med denne type kabel får du en højere hastighed, end du kan få med mange andre netværkskabler på markedet.

Årsagen er, at kablerne er designet til at reducere den elektromagnetiske støj, som opstår, når mange kabler ligger tæt på hinanden. Disse forstyrrelser kan både forsinke signalet og øge risikoen for datatab. Kablet er skærmet, og derfor kaldes det også et STP-kabel.

STP står for Shielded Twisted Pair. Det vil sige, at kablet er skærmet af to metaltråde, som det er snoet ind i.

Både Cat 5- og Cat 6-netværkskabler passer til almindelige RJ-45 stik, og derfor kan de bruges i de fleste sammenhænge, hvor du skal bruge et netværkskabel.

Vi fører netværkskablerne i en lang række forskellige former og længder. Derfor kan du, hos os, uden tvivl finde et kabel, der imødekommer dine forventninger til udseende, funktionalitet og længde.

Forskellen på Cat 5 og Cat 6

Cat 6-kablet er en optimeret version af Cat 5-kablet og udmærker sig især ved STP-teknologien. Hvilket kabel du skal købe, afhænger af dine behov.

I langt de fleste tilfælde kan man nøjes med et Cat 5-kabel.

Cat 7- og Cat 8-netværkskabler

Det seneste skrig inden for Cat-kabler er Cat 7 og Cat 8.

Cat 7-netværkskablet adskiller sig fra de tidligere generationer ved, at STP-teknologien er blevet udvidet og forbedret.

Nu kan du købe dit Cat-kabel med SFTP, altså Shielded and Foiled Twisted Pair. Ikke nok med at kablet har et samlet skjold; nu har det også en afskærmning i hvert par.

Med denne nye udvikling kan du opnå en endnu højere hastighed og endnu mindre risiko for datatab end tidligere.

Cat 7-kabler er også yderst velegnede til fiberbåndsforbindelser, hvor du får det optimale ud af kablet. Cat 7-netværkskablerne kan overføre data med en hastighed på op til 10.000 Mbps.

Alle vores Cat-kabler er naturligvis godkendte efter danske standarder og af høj kvalitet. Men hvis du vil være helt fremme i skoene, er det Cat 7 eller 8 du skal gå efter.

Cat 7 eller Cat 8 - så er dit hjem fremtidssikret

Cat 8-netværkskabler kan overføre med en hastighed på op til 40.000 Mbps. Dette er den nyeste standard af Cat-kabler, og hvis du vil fremtidssikre dit hjem eller virksomhed med de allernyeste kabler, skal du vælge enten Cat 7 eller Cat 8.

Få det bedste netværk

Uanset om du leder efter et kabel til at komme på internettet med, eller om du vil lave et netværk, skal du have gode kabler. Man kan spørge sig selv, hvad meningen er med højhastighedsinternet eller fiberbånd, hvis kablerne ikke kan trække det.

Det kan heller ikke betale sig at bruge en masse tid og energi på at etablere et netværk, hvis forbindelsen er ringe. Især ikke hvis du risikerer at miste de data, som deles mellem de forskellige enheder på netværket.

Med vores Cat-kabler er det slut med forstyrrelser og forsinkelser på linjen, og der er ikke længere risiko ved at have flere kabler liggende sammen.

Vi har det største udvalg af netværkskabler

AvXperten fører et kæmpe udvalg af forskellige typer netværkskabler. Her er der noget for enhver smag, både på data-siden og rent æstetisk.

Vi har altid netværkskabler til konkurrencedygtige priser, og du kan få dem i den længde, du har brug for.

Hvis du gerne vil forbedre forbindelsen mellem din computer og din router eller overvejer at lave et netværk, er vi klar til at hjælpe.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål om, hvilket netværkskabel der er det rette for dig.

Du fanger os på følgende nummer: 86 32 71 71. Foretrækker du en mail-korrespondance, kan dette naturligvis også lade sig gøre. I givet fald skal du sende mailen til: info@avXperten.dk

Her finder du de forskellige typer netværkskabler, vi har i forretningen.

Klik på den kabeltype, du er interesseret i, og få den præsenteret i produktsortimentet.

Trådløs vs. kabel

Der har været en stor udvikling inden for internettilslutning de seneste år. I dag kobler langt de fleste sig på via trådløst netværk, da det er bekvemmeligt og for det meste ret stabilt. Selvom trådløse routere og WiFi dongle er blevet bedre og bedre, er man endnu ikke nået så langt, at trådløst netværk er lige så stabilt og hurtigt som en kablet forbindelse.

Der vil altid gå mindst lidt hastighed tabt med en trådløs forbindelse. Ligeledes er der risiko for, at signalet på en trådløs forbindelse er lidt ustabilt til tider.

For mange betyder ovenstående ikke alverden, men for nogle vil det være et stort irritationsmoment. Hvis man er typen, der gamer online, er det meget vigtigt, at forbindelse er hurtig og stabil. Derfor ser man rigtig ofte, at gamere benytter sig af kablede forbindelse, mens folk, der bare hyggesurfer på nettet sagtens kan klare sig med en trådløs forbindelse.

Ulempen ved en kablet forbindelse er selvsagt, at denne ikke er lige så bekvemmelig som en trådløs en af slagsen. Med en kablet forbindelse bruger man kabler, og man har derfor ikke samme bevægelsesfrihed som med en trådløs af slagsen. Er du i tvivl om hastigheden på enten din faste eller trådløse forbindelse, kan du altid bruge en LAN tester for at finde ud af om du har den optimale hastighed på dit netværk.

Ethernet og Lan Kabler

Der findes mange ord og termer for netværkskabler, og navne som Ethernet kabel, Lan Kabel og Internet kabel er alle brugt hyppigt når man omtaler netværkskabler. Det er dog vigtigt at understrege, at alle disse navne omtaler den samme type kabel, som oftest kaldes for netværkskabel.

Ethernet refererer til den traditionelle teknologi som er grundlaget for netværkskabler. Denne teknologi blev i første omgang brugt til at forbinde enheder i et såkaldt "Local Area Network" også kaldet LAN. Deraf stammer navnene ethernet kabel samt LAN kabel, da netværkskabler i første omgang blev brugt til små lokale netværk som gjorde det muligt at overføre data uden brug af diverse eksterne drev.

I dag bruges begreberne Ethernet kabel og LAN kabel stadig når man snakker om netværkskabler. Teknisk set er begge disse begreber rigtige når man omtaler netværkskabler, dog er LAN forbindelser i dag ikke begrænset lokalt, da vi har adgang til ekstern data i form af Internettet.

Er du stadig i tvivl?

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad du skal vælge, og hvad der passer til dit behov, så tøv ikke med at kontakte os. Vi er her for at hjælpe, så giv gerne en af vores dedikerede medarbejdere et kald på telefon: 86 32 71 71 eller skriv e-mail til info@avXperten.dk

Vi ved, hvor vigtigt hurtig svartid samt hurtig forsendelse er, når det kommer til teknologi. Så du kan forvente, at vi sidder klar til at hjælpe dig med at få udstyret i orden hurtigst muligt.

Her finder du de forskellige typer netværkskabler, vi har i forretningen. Få effektive netværkskabler til ethvert behov, passer sammen med diverse routere, heriblandt de moderne ubiquiti routere og access points. Mangler du et Netkort har vi også dette i vores sortiment. Se også vores udvalg af powerline adapters, som er en smart løsning til at forlænge dit internetkabel ved hjælp af boligens el-installation.
Klik på den kabeltype, du er interesseret i, og få præsenteret produktsortimentet.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

 

avXperten.dk har 9.6 ud af 10 stjerner baseret på 16654 anmeldelser på Trustpilot.
avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007