Knivsliber

Med en knivsliber kan du sikre dig altid at have skarpe knive når du har brug for det. Slib selv dine knive med en knivsliber. Hav altid skarpe knive.

Filtrér

Læs mere om Knivsliber

Knivslibere til dine slidte knive

Knive er en fast inventar i langt de fleste køkkener, de bruges næsten hver dag, når der skal laves aftensmad til familien. Det er derfor vigtigt at de altid er skarpe og klar til brug.

Hvis knivene er begyndt at føles slidte og ikke altid skærer igennem ingredienserne i et hug, så kan det være på tide at få dem slebet.

Alle knive bliver slidte på et tidspunkt og mister deres effektivitet, jo mere man bruge dem. Heldigvis kan man holde dem skarpe ved brug af en knivsliber.

Hos avXperten har vi et stort udvalg af køkkenredskaber, såsom: Pizzaovn, brødrister, minutur og induktionskogeplader.

5 ting du bør vide inden man køber en knivsliber

Inden man går ud og investerer i en knivsliber, så er der mange ting at overveje, da ikke alle knive kan slibes med den samme knivsliber.

Der findes først og fremmest mange forskellige typer af knive og forskellige måder som knivene er lavet på. Derfor findes der også flere metoder at slibe sine knive på.

Herunder er der nogle punkter, som man burde at tage med i sin overvejelse, for at finde den rette knivsliber til ens knive.

#1 Er dine knive europæiske eller japanske?

Der findes som sagt mange forskellige knive, som er egnet til hver deres opgave.

De professionelle kokke har mere eller mindre 5 forskellige knive, som de bruger hver dag til at udføre deres arbejdsopgaver.

Når man snakker om knive, så er der oftest tale om to slags knive. De europæiske og de japanske.

De europæiske knive er de knive, som langt de fleste har herhjemme. Disse knive er oftest tykkere og lavet af et blødere stål end det som japanerne bruger.

De japanske knive er lavet af traditionelt japansk stål og er generelt meget tyndere og skarpere end de europæiske knive.

De er verdenskendte for deres skarphed, men også måden de bliver lavet på. De fleste japanske knive bliver håndlavet og får derfor individuelt opmærksomhed fra start til slut.

Her er nogle af de forskellige knive:

  • Kokkeknive
  • Universalknive
  • Santokuknive
  • Urteknive
  • Filetknive
  • Hakkeknive
  • Osteknive
  • Brødknive

#2 Hårdmetal sliber og keramisk sliber

I de fleste knivsliber er der altid to slibere, en af hårdmetal og en keramisk. Disse to slibere er hakkerne på en knivsliber, hvor man kører knivene igennem.

Den første hak også kaldet “course” er af hårdmetal og er den grove sliber, som sliber knivene mest.

Det er denne slibning som kan nedslibe dine knive, hvis man ikke er opmærksom på hvor mange gange man kører kniven igennem.

Det anbefales at man ikke kører bladet igennem mere end 10 gange, da det kan ødelægge kniven og dens form.

Den keramiske sliber sørger for at bladet bliver poleret, efter at den har været igennem den grove slibere og ikke får en synlig kant efter slibningen.

#3 Elektriske knivslibere eller manuelle knivslibere

Der findes mange forskellige typer af knivslibere og alle har deres egne præferencer. Nogle er mere til de manuelle knivslibere, imens andre er til den elektriske knivsliber.

De elektriske knivslibere har en indbygget motor, som sørger for slibestenene kører, så man næsten ikke skal andet end at sætte bladet på.

Denne form for knivsliber kræver ikke meget tid eller arbejde og kan slibe dine knive hurtigt og effektivt, men kan også risikere at nedslibe kniven.

De manuelle knivslibere kræver lidt mere arbejde, da man skal holde kniven i en bestemt vinkel, for at få mest ud af slibningen.

Dog er denne de flestes foretrukne metode, da det er billigst og man har mere kontrol over slibningen.

#4 Funktionalitet og sikkerhed

Når man håndtere knive så er det altid vigtigt at sikkerheden er prioriteret. De fleste af vores knivsliber er designet med fokus på sikkerheden.

Nogle af vores knivsliber er bl.a. lavet med sugekop fødder, som suger sig fast til overfladen, så knivsliberen ikke skrider, når man bruger den.

Vi har også knivslibere med et fast håndtag, som man kan tage fat i for at få bedre kontrol over slibningen.

#5 Knivsliber eller slibesten

Før man vælger en knivsliber, så er det vigtigt at finde ud af hvilke slags knive det er, som man oftest kommer til at slibe.

Knivsliber

Knivsliberen er den letteste måde at slibe sine knive på og kræver ikke nær så meget teknik, som slibestenen.

Knivsliberen passer til langt de fleste knive og gør det store arbejde for dig, uden at du skal fokusere for meget på at holde kniven korrekt og i en bestemt vinkel.

Der findes også knivsliber til japanske knive, men det er dog begrænset hvor gode de er i forhold til slibestenen.

Slibesten

Japanske knive er som beskrevet tidligere, lavet på en anderledes måde, så bladet har en anden form og størrelse i forhold til de typiske europæiske knive.

Man kan risikere at ødelægge bladet på de japanske knive, hvis man sliber dem på en almindelige knivsliber, da bladene ikke er samme størrelse.

Japanske knive burde vedligeholdes ved hjælp af slibesten, da man bedre kan kontrollere hvor meget af bladet der skal slibes og hvilken vinkel man skal slibe den på.

Sådan sliber du dine knive

De to mest anvendte slibetekniker i de danske hjemme, er knivsliberen og slibestenen. Det er de to letteste og mest effektive for en normal husholdning.

Forneden er en kort beskrivelse af, hvordan man sliber sine knive med de to metoder.

Knivsliber

Knivsliberen er den letteste måde at få slebet sine knive på. De fleste knivsliber er bygget, så man ikke skal tænke for meget på knivens vinkel.

Med knivsliberen skal du blot køre kniven gennem hakkerne på knivsliberen for at slibe bladet. De to hakker på knivsliberen sørger for at slibe og polere bladet.

Her er det vigtigt at man starter fra bunden af og trækker kniven hele vejen op til knivspidsen. Sørg for at bladet altid har kontakt med slibestenene.

Dette gøres 5-7 gange i hak nummer 1 før man fortsætter på samme måde i hak nummer 2.

Når man har slebet begge sider af kniven, bør man altid skylle den for at komme af med støv og rester fra kniven.

Slibesten

Denne metode er den sværeste, men samtidigt også den mest effektive, når man først får det lært.

Inden man går igang med slibestenen, så skal man dryppe lidt vand over den, så overfladen er våd. Det gøre det lettere at køre knivbladet hen over stenen.

Når slibestenen er våd, så skal den placeres solidt på en overflade, hvor man har godt med plads, så man ikke risikere at ramme noget under processen.

Japanske knive er er lavet med en slibevinkel på ca. 20 °, hvilket vil sige at man skal stryge bladet med en vinkel på 10 °, for at få mest ud af det.

Sørg for at stryge bladet fra bunden af og hele vejen op til knivspidsen. Det er vigtigt at få knivspidsen med, da det er et af de meste brugte placeringer på kniven.

Når man har slebet begge sider af kniven, bør man ligeledes skylle kniven af, for at komme af med støv og rester fra kniven.

Med en knivsliber kan du sikre dig altid at have skarpe knive når du har brug for det. Knivslibere kan fås i mange forskellige former og størrelser alt efter behov, smag og pengepung. Slib selv dine knive med en knivsliber og slip for at betale for det i en butik. Hav altid skarpe knive når du laver mad. Udover de produkter du finder her på siden har vi hos avXperten en lang række andre maskiner til hjemmet, heriblandt en smart toaster som sikrer gode toasts hver gang.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007