Netværkskabel Cat 8

Netværkskabel Cat 8. Netværkskabel i kategori 8 understøtter en båndbredde på 2000MHz og hastigheder på op til 40Gbps over 100 meter.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Netværkskabel Cat 8

Netværkskabel Cat 8 - Fiber Leder Kabler til korte distancer

Her på siden finder du vores udvalg af netværkskabler Cat 8, som ofte bruges som alternativ til fiber leder kabler til korte distancer.

Cat 8 netværkskabler er det absolut hurtigste netværkskabel på markedet lige nu, og det kan bruges som alternativ til fiber leder kabler, når dette skal bruges over kortere distancer.

Cat 8 kabler bruges ofte i større installationer og med de meget høje specifikationer, er det på nuværende tidspunkt ofte ikke så relevant til almindelige danske husholdninger, med mindre du gerne vil fremtidssikre dit netværk.

Kabelproducenter er generelt set rigtig gode til at være foran udviklingen i forhold til specifikationerne på kablerne og med et Cat 8 netværkskabel, vil din netværksinstallation være fremtidssikret i mange år frem, da der endnu ikke leveres netværk med så høje hastigheder som kablet kan klare, til almindelig private forbrugere.

Hvis du har besluttet dig for at fremtidssikre din netværksinstallation med et Cat 8 netværkskabel, men er usikker på hvad du skal kigge efter, for at finde det rigtige kabel til dit behov, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt nyttig viden om de kraftige kabler.

5 ting du bør vide om Netværkskabel Cat 8

Kategorien på et netværkskabel er defineret ud fra hvor mange Megahertz (MHz) kablet kan klare, hvilket er et udtryk for hvor mange millioner svingninger kablet kan klare per sekund.

I skrivende stund er et Cat 8 netværkskabel det kabel med den højeste kategori og dermed også den højeste hastighed, af alle netværkskabler på markedet.

Men hvad du skal kigge efter når du skal vælge dit Cat 8 netværkskabel, det vil vi forsøge at gøre dig lidt klogere på herunder.

#1 - Længden på Cat 8 Netværkskabel

Når du skal vælge dit Cat 8 netværkskabel er det en god idé at du overvejer hvor langt det skal være, for da kablet er noget dyrere end de øvrige netværkskabler i andre kategori klasser, er der ingen grund til at købe et længere kabel end du har brug for.

Men der er også en anden god grund til at købe et kabel der er så tæt på den længde du har brug for som muligt, og det er at det altid anbefales at holde signalkabler så korte som muligt, for at mindske et evt. signaltab, som kan opstå på grund af modstanden i kablet.

Selvom du lige nu sidder og kigger efter det stærkeste og hurtigste netværkskabel på markedet, og at dette har en hastighed og styrke, der ligger langt over hvad du som privat forbruger kan få leveret af signal lige nu, så bør du stadig overveje at mindske denne mulighed for signaltab.

Lad os se 5 år ind i fremtiden, hvor du måske kan få leveret et signal, der betyder at du får udnyttet hele Cat 8 netværkskablets potentiale, her vil det lige pludselig have en stor betydning om du har et så langt kabel at du kan opleve et signaltab over kablets længde.

Så hvis du gerne vil fremtidssikre hele din netværksinstallation, så bør du altså også overveje længden på kablet.

Netværkskabler Cat 8 fås i flere længder, men da disse kabler er beregnet til kortere afstande er den maksimale længde på 25-30 meter, men derudover fås kablerne i længder på:

 • 0,25 m.
 • 0,5 m.
 • 1 m.
 • 2 m.
 • 3 m.
 • 5 m.
 • 7,5 m.
 • 10 m.
 • 15 m.
 • 20 m.
 • 25 m.

#2 - Netværkskabel Cat 8 overførselshastighed

Cat 8 netværkskabler er de hurtigste netværkskabler på markedet i øjeblikket og disse kabler er specielt designet til netværks- og datacentre, samt professionelle installationer, hvor afstanden mellem server og switch er kort.

Derfor er kablet ikke ret udbredt til private endnu og prisen er derfor også noget højere end de øvrige kategorier, som for eksempel Cat 6, Cat 6a, Cat 7 og Cat 7a.

Netværkskabel Cat 8 understøtter en båndbredde på 2000 MHz og hastigheder på helt op til 40 Gbps over 30 meter, hvilket svarer til 5 Gb download i sekundet.

Kablernes meget høje overførselshastigheder betyder at de blandt andet bruges som fiber leder kabler over meget korte afstande, som eksempelvis i serverrum.

Den meget høje overførselshastighed i Cat 8 kabler betyder at de i praksis altid er skærmet, ligesom det også er tilfældet for både Cat 7 og Cat 7a kabler.

Skærmningen er ofte en metal eller folie beskyttelse, der sidder indvendigt i kablet, rundt om lederne, og forhindrer støj og udefrakommende interferens, der kan reducere og forringe signalet i kablet.

#3 - Blødt eller Solid Netværkskabel Cat 8

Når du kigger efter dit nye Cat 8 netværkskabel, vil du blive mødt af muligheden for at vælge om kablet skal være blødt / stranded eller hårdt / Solid.

Disse betegnelser angiver om kablets ledere er samlet til en tyk leder eller om lederne består af flere tynde tråde, hvis kablet har en tyk leder kaldes det for solid, og er der flere tynde ledere kaldes det for blødt eller stranded.

Solide Cat 8 netværkskabler er hårde og stive, så de bedre kan modstå det slid, de kan blive udsat for, hvis du eksempelvis vil have kablerne lagt ind i en væg.

Fordelen ved de solide kabler er således at de er stærke og yderst velegnede til brug ved væginstallationer, men det kan også bruges som almindeligt netværkskabel, med et afsluttende RJ45 stik.

Bløde Cat 8 netværkskabler er lettere at få rundt om hjørner, inde i kabelskjulere osv. fordi de er bløde og dermed mere fleksible, men det bløde kabel egner sig ikke til indmuring eller væginstallationer.

Derfor egner et blødt kabel sig bedst til brug med RJ45 stik i enderne.

#4 - Farve på Netværkskabel Cat 8

Farven på dit nye netværkskabel Cat 8 kan faktisk ende med at være vigtig, og kablerne fås i flere farver, som kan gøre det let for dig at farvekode din installation.

Forestil dig at du skal udskifte dit netværkskabel engang i fremtiden, men du har lagt kablet ind i muren sammen med 7 andre kabler, og alle kablerne er sorte.

Nu skal du kun udskifte dit netværkskabel og vil gerne undgå at skulle trække alle kabler ud af væggen, men du kan ikke se hvilket kabel der er netværkskabel og hvilket der er strømførende kabel.

Hvis du vælger dit nye netværkskabel Cat 8 i en anden farve end andre kabler, kan du let og hurtigt finde frem til det rigtige kabel, når og hvis kablet engang skal udskiftes.

Derfor kan du med fordel overveje farven på dit nye netværkskabel.

#5 - Netværkskabel Cat 8.1 eller Cat 8.2?

Netværkskabel Cat 8 er yderligere inddelt i en klasse 1 og en klasse 2, og det betyder at du kan støde på netværkskabler, hvor kategorien er angivet som eksempelvis Cat 8.1 eller Cat 8.2.

Cat 8.1 netværkskabler er kompatible med Cat 6a med RJ45 stik og Cat 8.2 er kompatibelt med Cat 7a med Tera eller GG45.

Cat 8.2 kabler har altså et helt nyt og anderledes stik og benyttes stadig primært i professionelle datacentre serverrum med høje krav, og kan i skrivende stund ikke normalt fås til almindelige forbrugere.

Cat 8.1 vil oftest være den betegnelse du støder på, og har kan du altså roligt benytte dig af Cat 8 netværkskabel til din private installation, når du vil fremtidssikre denne.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007