Vintermometer

Vintermometer. Brug et vin termometer til hurtigt at vurdere, om vinen har den optimale drikketemperatur og om den er klar til servering.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Vintermometer

Typer af vintermometer

Der findes to forskellige typer af vintermometer som har to forskellige formål, hvor den ene skal fortælle temperaturen lige inden servering og den anden holde styr på temperaturen under modningen.

Vintermometer til servering

De fleste der støder på denne side er nok på udkig efter et vintermometer til at se temperaturen på vinen lige før servering.

Denne type vintermometer er en hjælp til at vide hvornår vinen har den rette temperatur for servering, så man får den bedste smag ud af vinen.

Vintermometer til tilberedning

Et vintermometer til tilberedning er til dem der laver sin egen vin og gerne vil sørger for at det bliver opbevaret og tilberedt under de rette forhold og temperatur.

Vintermometer funktioner og specifikationer

Hvor nogle vintermometere ikke kan andet end at fortælle dig temperaturen, så findes der også vintermometere som har lidt flere hjælpsomme funktioner.

#1 Materiale

Vintermometere er oftest lavet i plastik, gummi og silikone materiale i selve remmen.

Rundt om displayet kan der af og til være modeller med en skive i rustfrit stål.

#2 Batteri

Vintermometer skal bruge batteri for at virke, oftest skal dette tilkøbes ved siden af, men det vil du typisk kunne læse på produktinformationen under de individuelle produkter.

#3 Auto tænd /sluk

Mange vintermometere kan tænde af sig selv lige så snart de sættes på flasken, fordi sensoren registrere at den nu sidder på flasken.

Ligeledes kan vintermometeret også slukke sig selv når den ikke længere sidder på vinflasken.

På den måde kommer vintermometeret ikke til at ligge tændt og bruge batteri unødvendigt.

#4 Temperatur

Vintermometeret kan typisk måle grader fra 0 til 50, som er mere end rigeligt til formålet, da dine vinflasker forhåbentlig ikke er varmere eller koldere.

Nogle vintermometere er så præcise at de også kan vise i halve grader, hvis du vil være meget specifik med temperaturen du ønsker.

#5 Pasform og design

De fleste vintermometere minder egentlig meget om et åbent armbånd eller et refleksarmbånd som kan sno sig om flasken.

Vintermometerne er fleksible på den ene eller den anden måde så de passer ned over de fleste vinflasker.

#6 App til vintermometer

Der findes også nyere vintermometere som har en tilhørende app, hvorfra du kan se temperaturen og styre indstillingerne.

I nogle apps kan du blandt andet vælge hvilken vin flasken sidder på og så kan appen vælge den rigtige temperatur for dig og give dig besked når vinen har nået den temperatur.

Derudover giver nogle apps dig mulighed for at gemme præferencer for specifikke vine, så du kan bruge den samme temperatur igen næste gang du vil drikke den vin.

#7 Temperatur index

Med nogle ure medfølger der et temperatur index enten i papirform, forprogrammeret ind i termometeret eller som kan styres via app.

Temperatur indexet er for at hjælpe dig til at vælge den rette temperatur til lige den slags vin du har med at gøre.

Sådan bruger du et vintermometer 

Først og fremmest skal vintermometeret sættes på vinflasken, hvor den skal sidde så sensoren sidder i mellem for- og bagsidemærkater, så sensoren kun sidder på selve glasset og ikke et mærkat. 

Det giver den bedste måling af selve vinens temperatur, hvis sensoren sidder på glasset.

Derfor skal du også huske at flytte termometeret længere ned af flasken som du drikker vinen, da du ellers risikere at den aflæser temperaturen på et sted hvor der ikke længere er vin.

Hos os finder du også et bredt udvalg af andre smarte gadgets og apparater til hjemmet, blandt andet en gasalarm, grill, pizzaovn eller brygkedel.

Ofte stillede spørgsmål om vintermometere

Hvad bruger man et vintermometer til?

Et vintermometer bruges til at se temperaturen på en vin på, uden at flasken behøver at være åben. Temperaturen er nemlig afgørende for smagen af vinen og derfor måler man temperaturen for at få den bedste og mest optimale smag ud af vinen.

Hvordan fungere et vintermometer? 

Et vintermometer har en sensor bag på, som skal sættes på en vinflaske, så sensoren på vintermometeret røre ved glasset på flasken. Derefter vil den måle temperaturen på flaskens indhold, så du ved om din vin er klar til at blive drukket.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007