Espressomaskine

Vi fører et udvalg af pris-stærke espressomaskiner af høj kvalitet. Lav din næste lækre espressokaffe med en espressomaskine i dit eget hjem.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Espressomaskine

4 Forskellige typer Espressomaskiner

Der findes 4 forskellige typer af espressomaskiner, som enten kan klare det meste af kaffebrygningen selv, eller som kræver at du manuelt styre de fleste funktioner.

Se mere om de forskellige typer espresso kaffemaskiner herunder

#1 Manuel

En manuel espressomaskine kræver mere arbejde fra din siden end den semiautomatiske og den fuldautomatiske.

Her skal du selv dosere din mængde af kaffe, kværne din kaffe hvis du ikke har købt den færdig malet, skumme og varme mælk hvis du ønsker det i din kaffe, samt måle mængden af vand.

Der er ingen indbygget steamer eller kaffekværn, så det skal du have separat, selve maskinen kan kun bruges til at brygge din espresso.

Den er smart til dig som ønsker at gå i dybden med espresso processen og gider at sætte dig ind i bygningsforhold osv.

Med andre ord er den nok bedst til kaffenørden, som også gerne vil have den bedste kaffekværn og eventuelt mælkeskummer ved siden af.

#2 Semiautomatisk

Den semi automatiske espressomaskine tilbyder lidt mere hjælp til arbejdsgangen end den manuelle maskine gør.

Den har nemlig et mælkesystem, men som du selv skal styre, så den skummer altså ikke mælken for dig uden arbejde fra dig selv.

#3 Automatisk

Den automatiske har samme egenskaber som den semiautomatiske, men tilbyder automatisk brygning af kaffen og en indbygget kaffekværn.

Mælken skal du stadig selv steame, men med den indbyggede steamer, så det kræver ikke separat udstyr.

#4 Fuldautomatisk

Med en fuldautomatisk espressomaskine, skal du ikke lave meget arbejde selv, da maskinen klare det meste for dig.

Du skal stadig hælde kaffepulver eller bønner i maskinen når den mangler, samt vand og eventuelt mælk når du skal bruge dette.

Når det kommer til at kværne bønner, dosering af vand og kaffe, samt steaming eller skumning af din mælk, så klare den det for dig.

Det vil sige du ikke selv skal måle noget af, eller selv stå for skumning af mælken, da den fuldautomatiske espressomaskine klare det for dig.

Ting du skal være opmærksom på

Hvis du gerne vil have mulighed for at indstille espresso kaffemaskiner til at passe til dine behov og brygge en kaffe lige efter din smag, så er der en række ting du bør se efter.

Justerbarhed

Der er en række forskellige funktioner som du eventuelt kan se på om er justerbare hvis du ønsker dig at skræddersy din kop kaffe.

De justerbare funktioner du kan kigge efter er:

  • Bartrykket
  • Temperaturen
  • Kværnens grovhed

På de fleste espressomaskiner kan du selv installere trykket, men en espresso er karakteristisk for at blive brygget under pres på 9 bar.

Der findes mange espressomaskiner som kan gå op til ca. 15 bar, så du har mulighed for justering af presset.

Udover at kunne justere på trykket, så giver nogle espressomaskiner dig også lov til at bestemme temperaturen som espressoen skal brygges under.

Typisk ligger temperaturen et sted imellem de 85-90 grader på espressomaskiner, så ønsker du dig en anden temperatur kan denne justeres ved nogle maskiner.

Sidst men ikke mindst kan du også justere kværnen, hvis der er tale om en espressomaskinen med kværn.

Så kan du også få lige nøjagtig den grovhed og konsistens af kaffepulveret som du ønsker dig, for at ramme den rette smag.

Udvalg af forskellige kaffer

En anden overvejelse du kan gøre dig, er hvor mange eller hvilken slags forskellige kaffer, som espressomaskine skal kunne lave.

Vælger du en manuel espressomaskine, så brygger den kun almindelig espresso og kræver altså at du køber en separat mælkeskummer, for at lave cappuccino, latte osv.

Falder valget derimod på en semiautomatisk espressomaskine, eller automatisk espressomaskine så kommer de med indbyggede mælkesteamere.

Dog skal du selv skumme mælken med mælkesteameren, for at kunne lave espressodrikke med mælkeskum.

Sidst men ikke mindst, så giver den fuldautomatiske espressomaskine dig den nemmeste betjening af den indbyggede mælkeskummer.

Den kan nemlig selv skumme mælken for dig og komme det i din kaffedrik, hvis du ønsker dette.

Derfor giver den fuldautomatiske espressomaskine dig muligheden for nemt at lave en lang række forskellige mælkekaffer baseret på espresso.

I mange tilfælde vil de fuldautomatiske espressomaskiner have indprogrammeret en lang række forskellige kaffedrikke som den kan lave for.

Det kan den uden at du skal gøre andet end at fylde kaffebønner og vand på maskinen, og selvfølgelig vælge den kaffe du ønsker.

Brugervenlighed

Du bør vurdere hvor høj brugervenlighed du ønsker dig at din espressomaskine kan tilbyde dig.

Hvis du ikke selv gider eller har tid til at sætte dig ind i espressobrygning eller maskinen, bør du vælge en automatisk eller fuldautomatisk espressomaskine.

Har du derimod lidt mere tålmodighed til at brygge din kaffe og lære maskinen at kende, kan du vælge at gå efter den manuelle eller semiautomatiske espressomaskine.

Især den manuelle kræver god forståelse for espressobrygning, så den skal du lige lære at kende, hvis du ikke allerede gør det.

Kapacitet

I forhold til kapacitet kan du overveje hvor stor en vandtank du ønsker din espressomaskine skal have.

Jo større en vandtank du vælger, jo færre gange skal du genopfylde den.

Det er dog ikke nødvendigvis en fordel hvis du ikke drikker kaffe så ofte, da du så alligevel skal skifte vandet hvis det når at stå længe.

Så gør dig overvejelser om hvor meget kaffe eksempelvis du, husholdningen, eller kontoret drikker, så du bedre kan bedømme hvilken kapacitet du ønsker.

4 Smarte espressomaskine funktioner

Der er en række funktioner som nogle eller alle espresso kaffemaskiner er udstyret med, som du kan læse mere om herunder.

#1 Timerfunktion

Denne funktion finder du kun ved de automatiske eller fuldautomatiske espressomaskiner.

Timeren giver dig nemlig mulighed for at starte espressomaskinen på et bestemt tidspunkt og det kan de manuelle og semiautomatiske espressomaskiner ikke, da du selv skal styre disse to maskiner.

Timeren gør det muligt at sætte timeren til bestemte tidspunkter, så du eksempelvis kan have kaffen klar til når du står op, kommer hjem eller får gæster. 

#2 Autosluk

Alle kaffemaskiner, og inklusiv espressomaskiner, skal i dag være udstyret med autosluk i Europa.

Derfor kan du slet ikke købe espressomaskine modeller i EU lande, som ikke har autosluk.

#3 Rengøringsindikator og automatisk rengøring

En smart funktion er en rengøringsindikator, som giver dig besked om at espressomaskinen trænger til rengøring, ved at lave en lille pære i maskinen blinke eller lyse.

Udover at have rengøringsindikator er der også nogle maskiner der kan gøre sig selv ren, ved at skylle systemet helt automatisk efter brug.

Denne funktion er især god til dig som ikke bruger din kaffemaskine så ofte og hvor der kan gå flere dage uden at den bliver brugt.

Hvis maskinen ikke bliver brugt i længere tid, så vil den stå med gamle kafferester inde i systemet som kan sætte sig fast og medføre at kaffe derefter ikke smager så godt.

Derudover kan det også forværre levetiden af din kaffemaskine, da det kan ødelægge det indre system på sigt, at kalk og kafferester ophober sig.

Rengøringen kan i mange tilfælde klares med rengøringsmidler til kaffemaskine rengøring, så som afkalker. 

#4 Smart Home espressomaskine

Nogle espressomaskiner giver mulighed for tilkobling til smartphones eller tablets og styres derfra.

Det sker via Bluetooth eller Wi-Fi forbindelse, som Smart Home espressomaskiner er i stand til at benytte.

Der er en lang række smarte funktioner som du finder i den tilhørende app.

Blandt andet kan du tænde og slukke espressomaskinen fra appen, se vand- og kaffebønne- beholdningen og se status på rengøringsindikator.

Features
0
0
Vælg alle
Automatisk/Manuel
0
0
Vælg alle
Kapacitet, tank (liter)
Min:
Max:
Indbygget kaffekværn
Farve
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007