Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Brandslukker

Effektive brandslukkere til mindre brande med pulver eller skum. Med en pulverslukker kan du hurtigere begynde at bekæmpe mindre brande.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Brandslukker

Brandslukker - sikrer hjemmet når uheldet er ude

Brandslukkere er uundværlige, og mange steder også lovpligtige at have, for at have øget sikkerhed mod uforudsete brande.

Med en brandslukker i hjemmet eller på virksomheden, så er du bedre sikret mod potentielle brand og har større mulighed for at kunne formindske de skader der kan ske, hvis en brand skulle opstå.

Den kan nemt tages frem, og bruges med det samme, så du kan komme en mindre brand til livs inden den bredes.

4 ting du bør overveje når du køber en brandslukker

Hvis du skal have en ny brandslukker, så er der en del vigtige overvejelser som du bør gøre dig, så du er sikker på at få den rette brandslukker til hjemmet eller virksomheden.

Vi giver dig derfor herunder nogle eksempler på overvejelser du bør gøre dig, så du kan gøre dig den bedst mulige vurdering.

#1 - Type af brandslukker

Der findes en række forskellige typer af brandslukkere, og det er vigtigt at kende forskel på dem, så du ved hvilken typer du har brug for.

Pulverslukkeren er en af de mest almene typer af brandslukkere, og det er fordi at den kan bruges på de fleste typer af brande der kan opstå, plus at den er let og tryg at bruge for en uøvet person.

Den har nemlig en ret lang rækkevidde, så du skal ikke nær så tæt på branden for at kunne slukke den med en pulverslukker.

Pulverslukkeren er også meget præcis, og pulverpistolen for enden af slangen gør det let for brugeren at kunne ramme ilden direkte, hvilket er vigtigt når du bruger en pulverslukker.

CO-2 slukkeren, også kaldt for kulsyreslukkeren er en anden type brandslukker der er rigtig god mod elektriske brande i elinstallationer eller andre apparater.

Den virker nemlig ved at dække området med et tykt lag CO2, en gas der er tungere end almindelig luft, og der fortrænger den almindelige luft væk fra branden, så den ikke kan få tilført ilt, hvorefter den går ud.

En anden fordel ved CO2 slukkeren er at den er meget renlig, da den kun udsender en del gas der fordamper igen.

Typer af brandslukkere du kan finde generelt:

 • Pulverslukker
 • CO2-Slukker
 • Skumslukker
 • Vandslukker
 • Friture skum
 • Spraydåser

Skumslukkeren bliver ikke brugt så meget mere, da den ikke er særlig miljøvenlig, men hvis du står med noget benzin eller anden brandfarlig væske, så er den rigtig god til at slukke den type af brande.

Hvis du gerne vil have en brandslukker der er god i mindre hjem eller til at have i bilen, så kan du også få en mindre spraydåse, som du kan have liggende rundt omkring.

Den er god hvis du ikke vil have en stor klods af en brandslukker liggende i hjemmet, men hvor du fint kan have en spraydåse i en af skufferne i køkkenet.

En spraydåse kan du hurtigt og let hive op ad skuffen, hvis der f.eks. skulle opstå brand i køkkenet eller i dagligstuen lige ved siden af.

Det er dog godt at undersøge hvilke typer brande som spraydåsen er god til, så du bedre kan vurdere hvilke type du bedst kan bruge.

#2 - Brandtyper

Det er vigtigt at kende til de forskellige typer af brande som der kan opstå, når du skal købe en brandslukker, da de forskellige brandslukkere ikke er lige effektive mod alle typer brande.

Vi giver derfor et overblik over de forskellige typer af brande, og hvilke brandslukkere der bedst kan bruge mod dem, så du har mulighed for at kunne vælge den brandslukker der passer til dine behov.

Brandtyper efter den danske/europæiske model:

 • Brandklasse A - Brandbare faste materialer, f.eks. papir, pap, tekstiler, enkelte plastmaterialer og alle glødedannende materialer.
 • Brandklasse B - Brandfarlige væsker, f.eks. benzin, diesel, olier, alkohol, maling og lignende.
 • Brandklasse C - Brandfarlige gasser, f.eks. propan, butan, naturgas og lignende
 • Brandklasse D - Brandfarlige metaller, f.eks. magnesium, natrium, aluminiumspulver, jernsulfid, titanium m.m.
 • Brandklasse E - Elektriske brande, f.eks. brande i elinstallationer og andre elektroniske apparater.
 • Brandklasse F - Friture, f.eks. madlavningsolier, fedt og friture.

Herunder kan du se hvilke typer brandslukkere der kan slukke de forskellige typer af brande:

Brandslukker type

Brandklasse A

Brandklasse B

Brandklasse C

Brandklasse D

Brandklasse E

Brandklasse F

Pulver

Ja

Ja

Ja

Nej

Ja

Nej

CO2

Nej

Ja

Ja

Nej

Ja

Nej

Skum

Ja

Ja

Nej

Nej

Nej

Nej

Friture Skum

Ja

Ja

Nej

Nej

Nej

Ja

Vand

Ja

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Spraydåse

Ja

Ja

Nej

Nej

Ja

Ja

Så hvis du kigger efter en ny brandslukker til hjemmet eller virksomheden, så overvej hvilke mulige brande der kunne opstå, så du kan vælge den rigtige brandslukker dertil.

#3 - Størrelsen på brandslukkeren

Når du leder efter en ny brandslukker, så kan det også være vigtig at overveje hvor stor den skal være, så du får en i den størrelse som du har brug for.

Hvis du gerne vil have en lille brandslukker til hjemmet, så kan du få brandslukkere ned i en 1kg størrelse, som er fine til at kunne slukke de fleste små brande du kan kommer ud for.

Disse er heller ikke særligt store, så de fylder ikke så meget i hjemmet, da du kan have dem liggende i skabet eller i en skuffe uden de store problemer.

De mindre modeller er heller ikke så tunge, så de er lettere at håndtere end de tungere brandslukkere, hvilket kan være vigtigt når der opstår brand og du skal kunne reagere hurtigt.

Størrelse på almene brandslukkere:

 • 1kg
 • 2kg
 • 6kg

Fordelen ved at have en stor brandslukker på op til 6kg er, at du har bedre mulighed for at kunne slukke større brande, hvis det har haft mulighed for at sprede sig.

En lille brandslukker har nemlig ikke særlig meget slukningsmateriale, så hvis du gerne vil være helt sikret mod større brande, så kan det være en god ide at investere i en større brandslukker.

I de fleste tilfælde så kommer de større typer brandslukkere også med et vægbeslag, så du kan sætte det op hvor du har lyst til, f.eks. i et skab, i vaskerummet eller ude i garagen.

Hvis du gerne vil have en helt lille brandslukker, så kan du også få dem i form af en spraydåse, som er lille nok til at have liggende i køkkenskuffen eller have stående på en hylde.

#4 - Brandslukkerens placering

Du bør også overveje, hvor du gerne vil have brandslukkeren placeret henne, når du køber en.

Det kan nemlig have stor betydning for hvor effektiv den er, hvis der opstår brand.

Hvis du skal have den i hjemmet, så er det nok en god ide at have brandslukkeren placeret relativt centralt, da det ofte er i køkkenet eller i stue og opholdsrum, hvor brande opstår.

Skal du gerne helgarderer dig, så kan det være at du bør have to brandslukkere, en til indendørs og en til udendørs brug.

For virksomheder and andre erhverv, så er det vigtigt at du orienterer dig omkring erhvervstilsyntets krav, så du er sikker på at du placerer dine brandslukkere forsvarligt og efter reglerne.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007