Varmtvandsdispenser

Med en varmtvandsdispenser kan du hurtigt lave en kop varm vand. Slip for ventetiden - vandet er klar på få sekunder og du behøver ingen elkedel.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Varmtvandsdispenser

Varmtvandsdispenser - Spar energi og tid på at koge vand

En varmtvandsdispener kan levere varmt vand til eksempelvis din kaffe, te, kakao eller andre drikke og opskrifter hvor der skal bruges varmt vand til.

Det er en elektrisk maskine som kræver strøm via strømstik for at opvarme vandet.

Varmtvandsdispenseren er typisk mere effektiv til at varme end en almindelig elektrisk elkedel og vand kogning i en gryde er.

Det tager oftest under et minut og nogle gange kun få sekunder at få varmt vand fra en varmtvandsdispenser og derfor skal du ikke bruge meget strøm på at lave noget varmt at drikke.

13 Ting du bør vide om varmtvandsdispensere

#1 Vandtanks kapacitet

Er i mange der skal bruge varmtvandsdispenseren eller bruger du den selv flere gange om dagen, så skal du måske være særligt opmærksom på vandtankens kapacitet.

Varmtvandsdispensere kan fås med store vandtanke på mange liter, som eksempelvis er gode til kontor og arbejdsmiljøer, men også med små tanke til brug i hjemmet.

#2 Kalkfilter

Nogle varmtvandsdispensere er også udstyret med et filter for at frasortere kalk, så du får endnu renere vand til din varme drik.

Kalk kan påvirke smagen af vand og dermed påvirke smagen af din kaffe, te eller anden drik og der kan filteret altså være med til at give dig en bedre smag.

#3 Temperatur

Der kan være forskellige temperaturindstillinger fra dispenser til dispenser, men der er ofte flere forskellige temperaturer at vælge imellem.

På nogle varmtvandsdispensere kan du indtaste den præcise temperatur som du ønsker, hvor du på andre har en række forskellige temperaturer at vælge imellem.

#4 Tid

Det tager ikke lang tid at få varmt vand fra en varmtvandsdispenser, faktisk er det ofte kun omkring 5 sekunder før du får varmt vand i din kop.

Hvor lang tid det tager afhænger dog også af din valgte temperatur, da det selvfølgelig tager længere tid at få vand på 100 grader end det gør med vand på 75 grader.

Lige meget hvor varmt vandet skal være, er det dog oftest kun sekunder du skal vente før dit varme vand er klar, så det er meget hurtigere end at koge vand i en gryde eller elkedel.

Nogle varmtvandsdispensere tilbyder kogning af vand helt ned til 3 sekunder og typisk med tider op til omkring 45 sekunder, igen alt efter hvor varmt vandet skal være.

#5 Indikatorlampe

Indikator lampen er en simpel lille lampe hvor der er lys i når dispenseren er tændt og slukket når dispenseren er slukket.

#6 Vandtank med litermål

Du vil som regel se and vandtankene på dispenserne har litermål angivet på siden af vandtanken.

På den måde kan du nemt se hvor meget vand du fylder i eller hvor meget vand du har tilbage når vandtanken sidder i dispenseren.

#7 Programmer

Nogle varmtvandsdispensere har forudindstille programmer til varmning af vand til eksempelvis te og kaffe, så du nemt bare kan vælge det rette program til din drik.

Derudover vil du i nogle også kunne varme mælk, hvor du også kan finde et program til opvarmning af mælk.

#8 Børnesikring

På de fleste varmtvandsdispensere finder du en form for låsefunktion som fungere som en børnesikring.

Så hvis børn ved et uheld kommer til at tænde varmtvandsdispenseren, får de ikke varmt vand ud over sig, da låsen er slået til.

#9 Mængde

Du kan for det meste indstille mængden af vand som du skal bruge eller også kan du trykke på en knap til du har fået nok varmt vand til din kop.

Med mængde indstillingen er det nemt at få varmt vand til opskrifter, så du får den præcise mængde vand som du skal bruge.

#10 Drypbakke

Der vil stort set altid være en drypbakke på varmtvandsdispenseren til at forhindre spild og ekstra rengøring.

Drypbakken sidder nederst på varmtvandsdispenseren der hvor hvor du sætter koppen når du skal have vand, så alt hvad der spildes, drypper ned i bakken under koppen.

#11 Vandtanksindikator

På nogle varmtvandsdispensere vil der være en vandtanksindikator som afslører når vandtanken er ved at være tom.

Denne lampe ser du oftest på varmtvandsdispensere hvor vandtanken er skjult og du derfor ikke nemt selv kan se at den er tom.

#12 Design

Da varmtvandsdispensere ikke er så udbredte endnu, er der heller ikke meget variation i deres designs endnu.

Ofte er de lavet i sort, hvid, eller grå plastik og med metal komponenter eller i rustfrit blankt eller børstet stål.

Selve vandtanken er typisk altid i gennemsigtig plastik, for at du nemt kan se vandbeholdningen.

#13 Rengøringsindikator

Med en rengøringsindikator er du aldrig i tvivl om hvornår din varmtvandsdispenser trænger til at blive gjort rent.

Det er ofte en lampe eller ikon som lyser, som en advarsel om at du bør afkalke din dispenser, for at vedligeholde den bedst muligt.

Rengøring af varmtvandsdispenser

Det er vigtigt at du husker at afkalke din varmtvandsdispenser, da der ellers kan opstå kalk ophobning i dispenserens system.

Du kan købe kalkrens som er nemt at køre igennem dispenserens system og varmtvandsdispenseren kommer typisk med en vejledning så du ikke er i tvivl om hvordan du skal gør.

Det er faktisk rigtig vigtigt at du læser medfølgende vejledning, både den der følger med dispenseren men også den der følger med kalkrensen, så du ikke kommer til at gøre noget der er skadeligt for dispenseren.

Du kan hos os ved avXperten også finde en masse andre køkkenmaskiner, eksempelvis en trykkoger, temaskinevinkøleskab eller en induktionskogeplade.

Type
0
0
Vælg alle
Max kapacitet (liter)
Min:
Max:
Brand
0
0
Vælg alle

 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007