Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Askestøvsuger

Askestøvsuger til støvsugning af aske fra fx brændeovn. Smart askerenser til at fjerne aske let. Askerenser til nem rengøring af ovne, pejse og brændeovne.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Askestøvsuger

Askestøvsuger til brændeovn 800W (18 L) Nedis
2 Anmeldelser
Askestøvsuger til brændeovn 800W (18 L) Nedis
2 Anmeldelser

Inkl. HEPA filter
1 meter fleksibel slange

Læs mere Fjernlager
Levering: 6-10 hverdage
Senest 7. august 2024

Hvad er en askestøvsuger

En askestøvsuger bruges udelukkende til at suge aske op fra enten en brændeovn, pillefyr eller pejs.

Det er et essentielt stykke udstyr til dig, hvis du har en af de tre nævnte, da det gør det væsentlig nemmere for dig, at komme af med asken.

Vi har også en lang række andre smarte enheder til din bolig, som fx kaffemaskiner, mælkeskummere, ledningsfrie støvsugere eller bagemaskiner

Almindelige støvsuger vs Askestøvsuger

Den største forskel mellem en almindelig støvsuger og en askestøvsuger, er materialet de to er bygget ud på.

En almindelig støvsuges bruges mere til dagligdagens opgaver, hvorimod en askestøvsuger bruges som beskrevet tidligere, udelukkende til brændeovne, pillefyr og pejse.

Askestøvsugeren skal kunne klare de nogenlunde høje temperaturer fra asken, hvorimod den almindelig støvsuger ikke har samme udholdenhed.

5 ting du burde at vide inden du køber en askestøvsuger

Inden du køber en askestøvsuger, er der en række ting du bør overveje.

Dette sikrer at du vælger den helt rette askestøvsuger til dine behov.

#1 Prisen

Der findes mange forskellige askestøvsuger til diverse priser. Det er derfor vigtigt, at afstemme med sig selv, hvor mange penge man er villig til, at bruge på den.

Hvilke funktioner er man villig til at betale for og er det værd at betale for det? Hvor stor skal beholderen være?

Hvis du blot er ude efter en askestøvsuger, der gør jobbet, nemlig støvsuge asken, så burde du ikke bruge meget mere end 350 kr. på den.

#2 HEPA-filter

HEPA står for High-Efficiency Particulate Absorbing og ses ofte i luftrensende enheder, såsom luftrensere og støvsugere.

Hvis du er allergisk eller generelt er følsom overfor støv, så er en askestøvsuger med HEPA filter virkeligt noget, der kan øge din livskvalitet.

HEPA-filtret er istand til at fange selv de mindste støvpartikler, så du ikke går og indånder de små partikler, som asken efterlader.

For at holde HEPA-filtret så rent som muligt, så er det vigtigt at, rense det i ny og næ. Mange askestøvsuger fås også med et udskifteligt HEPA-filter, så det muligt at skifte den gamle ud med et helt ny.

#3 Watt forbrug

Askestøvsuger bruger som regel mere watt end normale støvsugere gør. En almindelig støvsuger bruger maks 900W hvorimod en askestøvsuger bruger ca. 1.200W.

Det er faktisk et Europæisk lovkrav om, at de almindelige støvsuger højst må være 900W, alt over det er mere energikrævende end nødvendigt.

Askestøvsuger er kraftigere end almindelig støvsuger og bruger derfor også mere strøm. En typisk askestøvsuger, er et sted mellem 800W - 1.200W.

#3 Kapacitet på beholderen

Jo større en kapacitet beholderen har, jo mere aske kan den rumme. Dvs. At hvis du har en beholder på 18 liter, så slipper du også for, at skulle tømme den oftere.

Det er dog en god idé at tømme den så ofte som muligt, så askestøvsugeren kan yde sit bedste og så er der også en mindre chance for at de små støvpartikler udslipper.

De mest almindelige kapaciteter ligger på 10 L, 18 L og 25 L. Prisen kan selvfølgelig variere alt efter hvor stor kapaciteten på din askestøvsuger er.

#4 Rørets længde

Et langt rør er ikke bare mere praktisk men kan også være bedre helbredsmæssigt for dig. Med et langt rør, undgår du at komme for tæt på pejsen, da du sagtens kan suge asken op langtfra.

Det er mere praktisk for dig, så du ikke skal læne dig nær så meget ned eller ind over pejsen for at gøre arbejdet.

Desuden er det mere helbredsmæssigt for dig, da du forøger distancen mellem dig og de små støvpartikler fra asken, som kan irritere for dig.

#5 Rengøringen

En askestøvsuger er let at rengøre, da de fleste er tøndeformet med låget på toppen. Man åbner askestøvsugeren ved, at åbne op for låseklemmerne og piller låget af.

Derefter har man frit adgang til dens beholder, hvor asken opbevares. Den kan derfor tømmes ved at skille sig af med asken i skraldespanden eller eller en plastikpose.

Når asken er tømt, så kan man udvide rengøringen ved, at tage en klud og tørre beholderen af for det resterende støv, ellers også spone beholderen med vandslangen.

Produkttype
0
0
Vælg alle
Effekt (W)
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007