PC køling

PC Køling til din computer, så komponenterne ikke tager skade af for høj varme. Husk altid at tjekke typen, så du er sikker på at den passer i dit PC kabinet.

Læs mere om PC køling

PC Køling - Effektiv afkøling af din pc

Her på siden finder du vores udvalg af PC køling, som effektivt afkøler din pc så den ikke bliver for varm og dermed kan miste ydelse.

De elektroniske elementer i en computer afgiver en del varme, når du bruger computeren, og bruger du computeren til eksempelvis gaming eller andre opgaver der kræver meget af din computer, så kan delene inde i computeren bliver særdeles varme.

Computeren kan i nogle tilfælde blive så varm at den brænder sammen, hvis ikke den har rig mulighed for at komme af med varmen og blive kølet.

Der findes mange forskellige muligheder for at køle din pc, både enheder der kan bygges ind i computeren og enheder der kan tilsluttes eksternt.

PC køling kan både foregå ved hjælp af en luftkøler eller en vandkøler, hvor luftkøleren har en blæser eller en ventilator, så har vandkøleren et rørsystem med væske i, som effektivt kan lede varmen væk fra komponenterne inde i computeren.

Hvis du ikke er helt sikker på hvad du skal kigge efter, så kan du læse med herunder, hvor vi har samlet lidt information om PC køling, som kan hjælpe dig til at finde den bedste løsning til dit behov.

5 ting du bør vide om PC køling

Der findes forskellige typer af PC køling, og de forskellige enheder kan bruges til forskellige formål, så det kan derfor være svært at finde ud af hvilken løsning der passer bedst til dit behov.

Herunder har vi samlet nogle ting du bør overveje, når du skal finde den rigtige løsning til køling af din pc.

#1 - PC køling til stationær eller bærbar PC?

Der findes et stort udvalg af forskellige blæsere og kølere til både stationære PC´er og til bærbare PC´er, eller laptops.

Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på at de enheder du kigger på er til den rigtige form for PC.

Blæsere og kølere til stationære PC´er er ikke altid brugbare til laptops, og det vil derfor være ærgerligt at få en blæser til en Stationær PC hjem, hvis det egentlig var meningen at enheden skulle bruges til en laptop.

Ofte er PC køling til stationære PC´er beregnet til at bygge ind i selve kabinettet på computeren, og det betyder, at delene sjældent passer ind i de noget mere kompakte laptops.

PC køling til Laptops består derimod ofte af ekstern luftkøling, da der i langt de fleste laptops ikke er plads til at tilføje ekstra indbygget udstyr, og disse eksterne luft kølings enheder består oftest af en eller flere ventilatorer, der sørger for ekstra ventilation til den indbyggede blæser i laptoppen.

#2 - Hvorfor bruge ekstra PC Køling?

De fleste computere har indbygget blæser og køler fra producenten, så hvorfor skal du så investere i noget ekstra eller noget andet PC køling til din computer?

Der kan være flere grunde til at opgradere din computers køling med for eksempel en ny blæser eller en CPU køler.

Nogle blæsere og kølere kan larme en hel del, når de går i gang, og det kan være voldsomt generende hvis du for eksempel sidder og snakker, spiller eller koncentrerer dig om en opgave.

Hvis en rengøring af kabinettet og ventilatorerne ikke afhjælper problemet, kan du med fordel skift til en nyere og mere lydsvag blæser.

Hvis du bruger din computer til gaming, så kræver det i mange tilfælde at din computer er toptunet, og jo kraftigere din computer er, jo mere effektiv skal kølingen også være.

Derfor kan du med fordel kigge på PC køling, når du opgraderer din hardware.

Måske er blæseren eller ventilatoren simpelthen bare gået i stykker og du har brug for en ny, uanset hvad du er på udkig efter, så er køling af din PC en vigtig faktor til at sikre den optimale ydeevne for din computer.

#3 - Kølepasta til PC Køling af CPU

Kølepasta bruges til at sikre en optimal varmeoverførsel mellem CPU og kølelegemet i din computer.

Kølepasta er en meget vigtigt komponent, når du for eksempel bygger en computer fra bunden af, eller skal udskifte en ældre CPU med en nyere og højtydende CPU.

Her bruges kølepasta til at sikre CPU´en kan få overført den genererede varme til kølelegemet i computeren og dermed kan holde temperaturen nede på et niveau, hvor effektiviteten holdes i top.

Har du en ældre computer, som ofte bliver varm og som følge deraf bliver langsom eller larmer, og kan en indvendig rengøring af kabinettet ikke løse problemet, så kan du tjekke kølepastaen omkring CPU´en.

Kølepastaen kan med tiden tørre ud og dermed miste sin effekt, og det kan derfor være en god idé at påføre ny kølepasta på en ældre CPU.

#4 - PC Køling med væske

Hvis du er på udkig efter PC køling med væske, så er du sikkert allerede blevet overvældet af de mange forskellige modeller, der er på markedet.

Vandkølere ser ofte bedre ud end for eksempel en blæser eller luftkøler, men PC køling med væske er ofte også en dyrere løsning end en luftkøler.

Fordelen ved vandkøling af din PC er at selve systemet eller pumpen bag vandkøleren, ofte leverer betydeligt færre vibrationer end en blæser eller luftkøler, og dette reducerer støjniveauet fra kølesystemet betragteligt.

Væskekølere har ofte en høj effektivitet og kombinerer det bedste fra en traditionel computer blæser med den innovative teknologi i væskekøling.

Hvis du drømmer om PC køling med en væskekøler, så vær opmærksom på at kvalitet og pris hænger tæt sammen, og det kan ofte betale sig at vælge den lidt dyrere model, for at være sikker på en ydelse, der faktisk er bedre end en luftkøler.

Væskekølere er nemlig ikke altid mere effektive end en luftkøler.

#5 - PC Køling med luft

PC køling med luft, i form af en blæser eller ventilator, skal bestemt ikke undervurderes i forhold til for eksempel PC køling med væske.

Fordelen ved en luftkøler til din PC er, at enhederne ofte er en del billigere end en væskekøler, og selv om du kunne fristes til at tro at effektiviteten, så ikke er i top, så skal du vide at pris/ydelse forholdet ofte er væsentlig bedre på en luftkøler.

En anden stor fordel ved en luftkøler er at den ofte er lettere at rengøre og samtidig er den ofte lettere at installere i din computer end en væskekøler.

PC køling med luft, kræver at blæseren kan få nok med luftcirkulation, til at kunne komme af med varmen og trække kølig luft ind omkring enhederne i kabinettet.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007