Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Vandalarm

Med en vandalarm kan du undgå at dine genstande ødelægges ved oversvømmelser. Velegnet til kælderrum eller bryggers, hvor der kan forekomme oversvømmelser.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Vandalarm

Nedis SmartLife vandalarm m/WiFi (Hvid)
8 Anmeldelser
Nedis SmartLife vandalarm m/WiFi (Hvid)
8 Anmeldelser

Vanddetektering og -advarsel
Alarm og besked til din telefon

Læs mere På lager

Vandalarm - Forebyg dyre vandskader

Her på siden finder du vores udvalg i vandalarmer, der kan give dig besked om vandlækager, så du kan forebygge dyre vandskader.

Vandalarmer bliver mere og mere almindeligt, også i private hjem, fordi de kan give besked hurtigt, hvis vandstanden når et bestemt niveau, på den måde har du chancen for at nå at redde dyrebare arvestykker fra vandskade, samt standse lækagen. 

Vandalarmer kaldes også for blandt andet:

 • Fugtalarm
 • Lækagealarm
 • Vanddetektor
 • Lækagemelder

De mange forskellige navne viser at der er mange forskellige modeller på markedet og vandalarmerne findes i næsten ligeså mange prisklasser. 

Vandalarmer findes til flere forskellige formål for eksempel:

 • give besked når vandhanen drypper for meget
 • give besked når toilettet løber
 • give besked når vandrør er utætte

De fås også til montering forskellige steder og hvor nogle er beregnet til montering på gulvet, så er andre beregnet til montering på en væg, på et rør eller på en vandhane. 

Hvis du er blevet forvirret over de mange modeller og varianter, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt nyttig viden, som kan hjælpe dig i jagten på den rigtige vandalarm til dit behov. 

6 ting du skal vide når du kigger efter vandalarm

Vil du gerne advares ved en utæthed eller oversvømmelse i kælderen, så du kan undgå en stor vandregning eller at dyrebart indbo bliver ødelagt, så er en vandalarm måske noget for dig.

Du får her noget nyttig viden, der kan hjælpe dig i jagten på den rigtige vandalarm til dit behov.

#1 - Type af vandalarm

Der findes mange typer af vandalarmer og nogle minder mere om hinanden end andre, men de er alle beregnet til at give besked, på den ene eller den anden måde, når de opfanger et vandspild. 

Nogle vandalarmer er udviklet til at give alarm ved oversvømmelse eller vand på gulvet, således at der gives besked når vandet når et vist punkt.

Andre typer er beregnet til at spore utætheder i rør, enten ved at måle temperatur og fugtighedsudviklingen i et rum, eller ved lasermåling af fugtighed mellem rør og på gulvet.

Men der findes også typer som kobles sammen med vandmåleren og har muligheden for at lukke for vandet, hvis forbruget for eksempel fortsætter i mere end 30 minutter.

De mest almindelige, som mange vælger fordi vandalarmen ikke kræver besøg af en vvs’er er de vandalarmer som blot placeres på gulvet, og som giver besked, når alarmen opdager vand på gulvet.

De minder lidt om de runde brandalarmer som mange har siddende i loftet, men de kan også være firkantede og kan let placeres under en reol eller bag en vaskemaskine

#2 - WiFi Vandalarm og/eller lyd

Når du kigger efter en vandalarm er der blandt de mange modeller og varianter, både mulighed for WiFi vandalarmer og alarmer kun med lyd.

En WiFi vandalarm fungerer lidt på samme måde som for eksempel et alarmsystem eller Smart Home elektronik, og kan altså betjenes med en app via din smartphone.

Det betyder at du ikke behøver være hjemme for at kunne høre vandalarmen, men vil få en besked på din telefon om at der er detekteret vand på gulvet, så du kan reagere hurtigt og få standset skaden.

De fleste vandalarmer fungerer stadig primært ved at give lyd fra sig når der er vandudslip, men enkelte kan også få monteret et simkort eller kobles på dit alarmsystem, så du bliver ringet op, hvis alarmen går. 

Har du Smart Home styring i dit hjem i forvejen, kan du med fordel vælge en vandalarm, da den eventuelt kan kobles på dit eksisterende Smart Home system.

Samtidig er det rart at få en besked på telefonen, hvis du er på ferie og der er en vandlækage, så du hurtigt kan få fat i en nabo til at lukke for vandet, indtil du er hjemme.

#3 - Følsomhed og måleområde

Vandalarmer har forskellig følsomhed for hvornår de skal give alarm, eksempelvis har en fugtalarm en højere følsomhed end en vandalarm på gulvet, men vandalarmen på gulvet kan have forskelligt måleområde.

For eksempel kan en vandalarm på gulvet ofte måle helt ned til 2 mm. i vandhøjde, og så snart denne højde på vandet nås, giver den alarm.

Nogle vandmålere har en lidt højere måle højde, men giver også besked når højden på vandet overstiger dette.

En fugtalarm giver alarm når fugtigheden samlet i rummet når over et vist niveau, og det kræver en større følsomhed. 

Du kan derfor med fordel være særligt opmærksom på enten måleområdet eller målehøjden, samt følsomheden for en sensorstyret fugtalarm.

#4 - Her kan du bruge en vandalarm

Du kan bruge en vandalarm flere steder i huset, for eksempel i vaskerummet ved vaskemaskinen, opvaskemaskinen, bag køleskabet eller i kælderen for at sikre mod oversvømmelse.

Vandalarmen kan komme til at spare dig for mange penge i forbindelse med en vandlækage eller bare ved vandspild.

Som eksempel kan nævnes at et toilet der bare løber en lille smule hele tiden kan koste dig op til 275 liter vand i døgnet, hvilket svarer til op imod 7000 kr. om året, alt efter prisen for vand og vandafledning i dit område.

En dryppende vandhane som drypper lidt hele tiden kan koste dig op mod 1500 kr om året, alt efter prisen på vand.

En decideret vandlækage fra vandrør eller lignende kan løbe op i flere tusind kroner, og opdages lækagen ikke i tide, kan du risikere at være nødt til at renovere store dele af rummet.

Derfor kan du i princippet bruge vandalarmen alle steder i huset, hvor der er vandinstallationer, hvad enten de er synlige eller ligger i muren.

#5 - Lydstyrke for vandalarm

Lydstyrken på vandalarmens signal, kan variere fra model til model, men ligger oftest omkring 80-86 dB.

Hvis du skal være sikker på at høre din vandalarm, hvis den for eksempel er placeret i kælderen kan det være en fordel at vælge en lydalarm med så højt signal som muligt. 

Du kan også vælge en vandalarm der giver dig besked via en app på din telefon, så er chancen for du overhører alarmen en lille smule mindre. 

#6 - Hvordan kan du ellers opdage vandlækage?

Du kan også selv undersøge om du har en vandlækage, ved helt enkelt at slukke for alle vandhaner og holde øje med din vandmåler. 

Vanduret kan ofte måle vandforbrug på helt ned til 1 liter i timen og hvis vanduret stadig kører når alle haner er slukket, kan det tyde på du har et vandspild et sted i huset.

I så fald er det tid til at gå på jagt, for et vandspild eller -lækage kan være skjult mange andre steder end en dryppende vandhane eller et løbende toilet, for eksempel:

 • utætheder i installationer og sammenkoblinger
 • utæthed eller frostskadet udendørs hane
 • gennemtærede rør i gulve eller vægge
 • og meget andet.
Produkttype
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Trådløs / Kablet
0
0
0
Vælg alle
Alarm decibel (dB)
0
0
0
Vælg alle
Understøttede Smart Applikationer
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007