Brandtæppe

Brandtæpper er tæpper, der er brandbestandige, og som lukker branden inde, så ilten forsvinder og branden dør ud. Kvæl ilden nemt med et brandtæppe.

Filtrér

Læs mere om Brandtæppe

Brandtæpper - Sikkerheden først

Her på siden finder du vores store udvalg af brandtæpper.

Brand er noget mange frygter, og af gode grunde; da brande har utrolig ødelæggende aspekter, og kan skabe store ødelæggelser på på materiale genstande og personer.

Om det er kortslutninger, fyrværkeri, eller gamle el-apparater, er brand-hændelser oftest nogle af de mest almene uheld, du kan høre om.

Derfor er det også vigtigt at være forberedt på uheld, og derfor kan det være essentielt at have en brandslukker og brandtæpper ved hånden, så ofte som muligt.

Verden bliver kontinuerligt mere og mere elektronisk, og det er ikke altid til at undgå det, men det betyder ikke at du ikke kan være forberedt på de uheld og risici, der kan medfølge.

Når det kommer til kvælning af ild, er der flere forskellige alternativer tilgængelige i forskellige prislejer og karakteristika, hvilket kan gøre det svært at vælge det rigtige til dig.

Det er vigtigt at være opmærksom på den brandfare der eksisterer i dine omgivelser.

Det at sørge for at tage forebyggende foranstaltninger eller investere i sikkerhedshjælpemidler kan gøre meget for at undgå en ildebrand, mens de ikke fylder særligt meget; måske endda kun optage en lille smule plads i din skuffe.

5 ting du skal overveje når du kigger på brandtæpper

Et brandtæppe er et stykke brandsikkert materiale, du kan bruge til at slukke mindre brande. 

De er typisk lavet af fiberglas og et andet syntetisk materiale, hvilket gør dem i stand til at modstå den intense varme, der typisk er produceret af husbrand.

Disse tæpper er en god investering for folk der arbejder med potentielt brandfarlige materialer, men kan også være praktisk at have ved hånden, hvis du har åben ild i hjemmet eller i haven, og dine børn, kæledyr eller lignende kommer for tæt på flammerne.

Nogle brandtæpper slukker ild automatisk, mens andre kræver manuelt arbejde før de virker effektivt.

Eksempelvis, hvis der er et type brandtæppe som har en A-FR bedømmelse, A betyder det kan bruges indenfor 30 sekunder, kan det holde til at være udsat for ild mellem 120 - 360 sekunder, men ikke længere.

Hvis tæppet bliver udsat for ild i længere tid end dette, kan det ikke slukke det selv længere.

Der er få ting du bør overveje, når du kigger på brandtæpper.

#1 - Størrelsen på brandtæppet

Hvor stort skal tæppet være, og skal det kunne dække hele din ovn, eksempelvis, eller kun lidt af den?

Dit brandtæppe bør være bredt og langt nok til at kunne håndtere hvad end den største brandfare, indenfor rimelighedens grænser, er i dine omgivelser.

Hvis det eksempelvis er en ældre ovn, eller hvis du eksempelvis ofte arbejder med bål, bør tæppet kunne matche størrelsen, så den kan kvæle ilden.

Større betyder ofte ikke dyrere, hvad angår brandtæpper, og de fleste one-size-fits-all-brandtæpper er typisk store nok til de mest almene brandfarer du kan støde på i hverdagen.

Det betyder at de virker til ethvert apparat i dit hjem, både stort og småt.

Fiberglas-tæpper passer bedstt til mindre brande, der ikke spreder sig for meget, såsom madlavnings- eller oliebrande, ligger det typiske fiberglastæppestørrelse på omkring 1m x 1m til 1.8m x1.8m.

Denne type rækkevidde tillader tæppet at være kompakt nok til at kunne opbevares i køkkenskufferne nemt, men også at kunne hænges op på bygge- eller konstruktionspladser nemt. 

I kontrast med de mere alment kendte brandslukkere, er brandtæpper en nemmere og hurtigere måde at slukke brande på.

#2 - Det rette materiale

Fiberglas og silikone er de to mest brugte typer materiale til brandtæpper, men mange former for brandtæpper fås også, lavet ud af et metallisk materiale, der reflekterer varmen.

Brandtæpper til privat eller erhversbrug er ofte komponeret af vævet fiberglas belagt med 100% ildtæt belægning.

Grunden til denne type kombination skyldes høje smeltetemperaturer og evnen til at kunne modstå disse temperaturer.

Brandtæpper fås ofte pakket ind i en pung af plastik, med to sorte snører, der er foldet sådan, at det giver dig mulighed for at kunne åbne brandtæppet hurtigt i tilfælde af nødsituationer.

#3 - Muligheden for at kunne vaske brandtæppet

De brandtæpper der ikke kan holde til at blive våde, er ofte også for store til at kunne passe ind i din vaskemaskine, så der skal du kigge på professionelle vaskerier.

Hvis du derimod ikke ønsker at bruge penge på renserier eller ikke vil sende dit tæppe ud hver gang det bliver beskidt, bør du kigge på en, hvis ydre dække er lavet af polyester, hvilket nemt kan tørres ned og smides til vask, hvis nødvendigt.

#4 - Certifikation

Brandtæpper skal møde kravene fra BS EN 1869:1997 og bære BSI Kitemark-beviset.

Om end at nogle mener at brandtæpper møder kravene fra BS6575, blev denne standard erstattet i 1997 af BS EN 1869:1997.

Offentlige og kommercielle brandtæpper, skal bære et brandtæppe ID-mærke på dem.

Denne type mærke kommer i alle former for materialer, såsom solidt plast, selvklæbende og selvlysende, så du er sikker på altid at kunne se den.

#5 - Brandtæppets formål

Er brandtæppet til at dække et apparat, sætte nogen ovenpå spildt olie, eller er noget helt andet?

At vide hvordan du planlægger at bruge dit brandtæppe, kan være med til at hjælpe dig med at bestemme dig for, hvilket et du skal vælge.

Hvis du vil have end der er multifunktionel, er det vigtigt at tænke over hvad slags du skal vælge.

Multifunktionelle brandtæpper kan bruges som vinduesdække i nødsituationer såsom med ildebrande eller tornadoer. 

Til andre formål bør du undersøge hvilke typer brandtæpper, der passer bedst til dine specifikke behov.

Nogle fungerer endda godt i begge situationer, så derfor, hvis du får brug for det, kan det nogle gange godt betale sig at købe to samtidigt; så længe du sørger for at de ikke skader hinanden og skaber problemer, når de rør sig.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007