Vinkøleskab

Her finder du udvalget af Vinkøleskab.

14 ting du skal vide om vinkøleskabe før køb

#1 Støjniveau

Et vinkøleskab er ikke helt uden lyd, som du måske også kender det fra dit almindelige køleskab, så kan det larme lidt når kompressoren arbejder.

Der er dog forskel på lydniveauet fra køleskab til køleskab, så skal vinkøleskabet stå i stuen, køkken alrum eller andre rum hvor du opholder dig meget, kan du med fordel se efter om vinkøleskabet har et lavt lydniveau.

#2 Størrelse

Vinkøleskabe kommer i mange forskellige størrelser og findes i alt fra høje, lave, brede, samt smalle designs, så der er en til nærmest ethvert hjem.

Nogle har eksempelvis den perfekte højde til at passe ind under din køkkenbordplade, så du nemt kan integrere en i dit køkken og hjem.

#3 Temperatur

Oftest kan vinkøleskabe indstilles til temperaturer mellem 5-21 grader, så du selv kan vælge den rette temperatur til dine vine.

Desuden findes der vinkøleskabe som kan køle i flere zoner af gangen.

Hvis vinkøleskabet har 1-zone betyder det at vinkøleskabet kun kan køle ved en temperatur i hele køleskabet.

Har køleskabet 2-zone eller multizone, så kan køleskabet køle ved flere forskellige temperature, hvor det er opdelt i zoner.

Eksempelvis kan den øverste del/zone af køleskabet være 13 grader og den nederste del/zone være indstillet til 10 grader.

#4 Energimærke

Det er meget svært at finde et vinkøleskab i en lav energiklasse, da vinkøleskabe ofte ligger i kategorien F-G.

Du kan dog godt finde nogle i klasse A men der er langt imellem dem og derfor heller ikke sikkert at du kan finde et i de mål du skal bruge.

Måske tror du at jo flere penge du vil give for et vinkøleskab, jo bedre må energiklassen også blive, men sådan er det ikke, selv de fleste af de helt dyre er i energiklasse F-G.

#5 Kapacitet

Du kan som sagt få vinkøleskabe i mange forskellige størrelser og med mange forskellige kapaciteter.

Du kan få vinkøleskabe som holder alt fra et par flasker og op til flere hundrede flasker.

Hylder er ofte afgørende for hvor mange flasker der kan være i et vinkøleskab, men i langt de fleste tilfælde er de flytbare, så du kan tage hylder ud for at gøre plads til mere vin.

#6 Indbygget lys

De fleste vinkøleskabe har indbygget belysning så det er nemt at se vinene der bliver opbevaret derinde.

På nogle af de mere avancerede modeller, kan du dæmpe og skrue op for lysniveauet.

#7 Display

Mange vinkøleskabe har et display, hvor du blandt andet ofte kan se temperaturen og i nogle tilfælde luftfugtighed.

Typisk vil der som en del af displayet eller ved siden af displayet sidde knapper til at du kan styre de forskellige funktioner, som du så kan følge med i på displayet, så du laver de rigtige justeringer.

#8 Vinkøleskab med lås

Nogle vinkøleskabe kommer faktisk med en indbygget lås på, så du kan aflåse vinkøleskabet efter dig.

Det er blandt andet en god ide til dig der har dyre eller specialvine, som du gerne vil passe ekstra godt på.

Det kan også være en god ide til dig der gerne vil holde dine børn væk fra vinkøleskabet.

#9 Design og materiale

De fleste vinkøleskabe er lavet af rustfrit stål, enten blankt, børstet eller med en farvet emalje på.

Dørene er også ofte lavet med en rustfri stål ramme med et vindue midt i, så du kan se ind til vinflaskerne.

Andre vinkøleskabe har en glasfront, ofte i hvidt eller sort glas og med et vindue i midten af lågen.

Et typisk kendetegn for de fleste vinkøleskabe er at de har vindue i døren, så vinflaskerne kan være skuestykker og på display, for dig selv så vel som for gæster.

Hylder, skuffer, stativer og andre indsatser er ofte lavet i træ eller metal for et flot klassisk design.

De findes blandt andet i forskellige træsorter, for at opnå forskellige looks og give et eksklusivt design.

#10 UV-filter

Vin har ikke godt af at få sollys og derfor er mange vinkøleskabe udstyret med et UV-filter, lidt ligesom du måske kender det fra solbriller.

UV-filteret holder solens stråler ude af køleskabet og dermed væk fra vinen, så den ikke påvirkes af lyset.

#11 Kulfilter

Vinsmagen kan blive påvirket af lugte også selv om vinflasken er forseglet med en korkprop.

Derfor er de fleste vinkøleskabe udstyret med et kulfilter som aktivt fjerner lugte og forhindre dem derfor fra at komme ind i køleskabet.

#12 Hylder

Der findes forskellige slags hylder du kan finde i et vinkøleskab, hvor nogle er typiske almindelige hylder, andre er stativer og nogle fungere som skuffer som kan trækkes ud.

De er for det meste også nemme at flytte på, så du kan lave et set up lige som du vil have det.

#13 Alarm

Der er i mange nyere vinkøleskabe installeret en alarm som skal gøre dig opmærksom på at køleskabsdøren ikke er lukket.

Det betyder at hvis du glemmer at lukke køleskabsdøren eller ikke får den lukket ordentligt i, så begynder alarmen at bippe for at gøre dig opmærksom på at den skal lukkes.

På den måde kan du hurtigt få den lukket igen, så vinkøleskabet ikke bliver sat på overarbejde for at holde køleskabet koldt og så du ikke får en større elregning.

#14 Fugtighedsniveau

Hvis vin skal opbevares korrekt, så skal de opbevares under meget fugtige luft forhold, som er svært at gøre i et almindeligt køleskab.

Mange vinkøleskabe er i modsætning til almindelige køleskabe, gode til at holde en høj luftfugtighed.

Vin skal gerne opbevares ved luftfugtigheder over 50% og op til omkring 75% og det klare nogle vinskabe ved hjælp af en indbygget vandtank.

Forskellige slags vinkøleskabe

Vinkøleskabe findes i 3 forskellige slags, fritstående, integrerbar og indbygget og du kan læse mere om de forskellige typer herunder.

Fritstående vinkøleskab

Det fritstående vinkøleskab er helt klart det nemmeste valg, da du ikke skal være lige så præcis med målene som i de to andre typer.

Her kan du stille vinkøleskabet lige hvor det passer dig og du kan bedre vælge lige den størrelse du vil have, eller har brug for til din vinsamling.

Integrerbar vinkøleskab

Det integrerbare vinkøleskab er til dig som eksempelvis gerne vil have et vinkøleskabet i køkkenet og gøre det til en del af det eksisterende køkken.

Der kan du vælge et med mål der passer ind i et eksisterende skab, hvor du blot skal fjerne låge og hylder i skabet.

Indbygget vinkøleskab

I modsætning til det integrerbare vinkøleskab, så er det indbygge vinkøleskab bedst egnet til hvis du skal bygge nyt køkken eller et stort vinkøleskab.

På den måde kan du meget nemmere bygge det ind, så det fremstår som en del af køkkenet eller hjemmet, i forhold til hvis du ellers skal til at fjerne et modul fra dit eksisterende køkken for at bygge det ind.

Dette er en meget dyr løsning, med mindre du alligevel skal have lavet nyt køkken hvor du får vinkøleskabet tegnet ind i.

avXperten har et stort udvalg af smarte apparater til hjemmet, såsom håndmikser, vægur, chokoladefontæne og vakuummaskiner.

Ofte stillede spørgsmål om vinkøleskab

Hvilken temperatur skal et vinkøleskab være?

Det anbefales at vin opbevares ved temperaturer omkring 13 grader, men forskellige vine skal måske have forskellige temperaturer, så du kan med fordel vælge et vinkøleskab med multizoner, hvor køleskabet køler forskelligt i forskellige dele af køleskabet.

Hvad er et vinkøleskab?

Et vinkøleskab er et køleskab særligt beregnet til opbevaring af vin og kan derfor nå de rigtige temperaturer og kan give de bedste forhold for opbevaring af vi. Blandt andet har de hylder som egner sig til flasker og mange modeller sørger for en god luftfugtighed til vinen.

Kan man bruge et almindeligt køleskab til vin?

Opbevaring af vin i et almindeligt køleskab er ikke optimalt, fordi temperaturen kan være svær at få optimal til vin i et almindeligt køleskab. Hvis du vil opbevare vin i et køleskab hvor du også har madvare, så skal de have det meget koldere end vinen skal og er derfor ikke et godt match.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007