Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Bradepander & Ildfast fad

Her ser du vores udvalg af funktionelle og flotte ildfaste fade, bradepander osv. Fås i forskellige størrelser og materialer alt efter behov.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Bradepander & Ildfast fad

Jata MC68 Ovnfast Silikonefad m/låg (23 x 18 x 4,5 cm)
Jata MC68 Ovnfast Silikonefad m/låg (23 x 18 x 4,5 cm)

Medfølger låg
Tåler både opvaskemaskine, mikrobølgeovn, ovn og fryser

Læs mere Fjernlager
Levering: 12-20 hverdage
Senest 22. august 2024
Russell Hobbs Nightfall Stone Bradepande (38cm)
Russell Hobbs Nightfall Stone Bradepande (38cm)

Med nightfall stone-design
Non-stick belægning

Læs mere Fjernlager
Levering: 12-20 hverdage
Senest 22. august 2024
Russell Hobbs Nightfall Stone Rund Bradepande (26cm)
Russell Hobbs Nightfall Stone Rund Bradepande (26cm)

Velegnet til temperaturer på op til 220 grader C
Med non-stick belægning

Læs mere Fjernlager
Levering: 12-20 hverdage
Senest 22. august 2024
Russell Hobbs Stegeso m/låg (36cm) Sort
Russell Hobbs Stegeso m/låg (36cm) Sort

Velegnet til temperaturer på op til 220 grader
Elegant og minimalistisk design

Læs mere Fjernlager
Levering: 11-19 hverdage
Senest 21. august 2024

Bradepander - en uundværlig del af køkkenudstyret

Det kan være svært at undvære en bradepande eller et ildfast fad i køkkenet, når du skal stege, bage eller grille, og der findes mange forskellige modeller og størrelser at vælge mellem.

En bradepande er en betegnelse der ofte bruges om fade der kan tåle at komme i ovnen eller på grillen.

Der er dog forskel på eksempelvis en bradepande og et ildfast- eller ovnfast fad, men det er let at forstå hvorfor ordene bruges for at beskrive det samme køkkenudstyr.

Når du skal bage en kage eller stege en steg i ovnen, er det svært at undvære en god bradepande eller et ovnfast fad, men der er rigtig mange forskellige modeller at vælge mellem og i mange forskellige materialer, hvilket godt kan gøre det lidt uoverskueligt at finde frem til den helt rigtige type til dit behov.

Her på siden finder du vores udvalg af både bradepander og ildfaste- og ovnfaste fade, i mange modeller, og hvis du er i tvivl om hvad du skal kigge efter, så kan du læse med herunder, hvor vi har samlet lidt mere viden om de forskellige typer og hvad du kan være opmærksom på, når du skal finde en nye bradepande eller ildfast fad.

4 ting du med fordel kan overveje inden du køber Bradepander

Måske har du allerede en idé om hvilken bradepande eller ildfaste fad du gerne vil have, eller måske er du helt på bar bund, uanset hvad, så kan du finde mange forskellige modeller og størrelser på markedet, hvilket kan virke lidt uoverskueligt.

Herunder har vi samlet nogle af de overvejelser du kan gøre dig, uanset om du er på jagt efter en bradepande, et ildfast- eller et ovnfast fad.

#1 - Bradepande, Ildfast fad eller ovnfast fad?

Kært barn har mange navne, og det gælder også for begreberne ildfast fad, ovnfast fad og bradepande.

En bradepande er ofte lavet af stål eller metal, både med og uden teflon eller slip-let belægning, og kan bruges til alt fra stegning til bagning både i ovn og på grillen.

Bradepanden kan også betegne de bradepander som følger med din ovn, og passer ind i ovnens riller.

Til forskel fra en bradepande er et ildfast eller ovnfast ofte lavet i stentøj, porcelæn eller glas, men kan også bruges til flere forskellige opgaver, og bruges ofte både som serveringsfad og tilberedningsfad.

Betegnelserne ovnfast og ildfast betyder i det store hele det samme, nemlig at fadet kan klare høje temperaturer, uden at brænde, smelte eller ændre form.

Begge betegnelser bruges dog også om de samme fade, og da materialerne er noget længere om at blive varme, sammenlignet med en bradepande, bør du være opmærksom på at det ikke er alle ovnfaste fade der er lige velegnet at bage i, og at du i hvert fald ofte skal øge bagetiden en del.

Med definitionerne på plads er spørgsmålet så om du har brug for den ene eller den anden type, for at få dækket dit behov.

Bradepander kan i nogle tilfælde være lidt mere alsidige i forhold til brug, dette gælder især hvis bradepanden både skal bruges til at stege i og bage i.

Hvis du ofte bager kager kan en bradepande derfor ofte være et bedre valg end eksempelvis et ildfast fad, som ofte tager længere tid at varme op, og derfor kræver at kagen få længere tid i ovnen.

Et ildfast fad er dog ofte væsentligt pænere at sætte på bordet, hvis du vil servere i det, end en bradepande, da der ofte er lagt flere kræfter i designet ved et ildfast fad.

#2 - Størrelse på bradepande eller ildfast fad

Uanset om du er på jagt efter et ildfast fad eller en bradepande, så kan du med fordel overveje om du har brug for en stor model eller en lidt mindre.

Størrelsen på den model du vælger kan selvfølgelig være bestemt af hvor stor en ovn du har, men de fleste ovne har plads til en ret stor bradepande eller ildfast fad.

Derfor bør du overveje hvad du oftest kommer til at bruge bradepanden eller det ildfaste-fad til og hvor store portioner du forventer at lave ad gangen.

Steger du eksempelvis grøntsager eller større stege, kan det være en god idé at vælge en lidt større bradepande eller fad, så der er plads til at grøntsagerne kan spredes ud i et enkelt lag eller at stegen kan afgive sky, som du efterfølgende kan bruge til sky.

Ofte kan både bradepander og ovnfaste-fade fås som sæt, hvor der medfølger flere forskellige størrelser, hvilket giver dig et stort udvalg at vælge mellem hjemme i dit eget køkken, så du altid har et fad eller en bradepande der passer.

#3 - Materialer

 Du kan vælge mellem mange forskellige materialer i både bradepander og ildfaste fade, og der kan være visse fordele og ulemper ved de forskellige materialer.

Bradepander kan du oftest finde i materialer som eksempelvis:

 • Aluminium og Stål
 • Kobber
 • Støbejern
 • kombination af metal og silikone

Bradepander i aluminium eller stål er dem du nok oftest støder på, da disse materialer har en rigtig god varmeledningsevne, er robuste og er lette at rengøre, samtidig er disse bradepander ofte også rimelig prisvenlige.

Bradepander i kobber er svære at overgå, når det kommer til varmeledningsevne og tidløs design, men det er ofte også en del dyrere end andre materialer, og dette materiale kan ikke vaskes op i maskine.

Støbejern er et fantastisk materiale, når du har vænnet dig til at det er meget lang tid om at varme op og køle af, men det er fantastisk til at holde varmen, og rigtig mange sværger til støbejern, i både gryder, potter og pander, det kræver blot lidt øvelse.

Bradepander i en kombination af et stålskelet med silikone beklædning er utrolig lette at rengøre, perfekt til især bagning fordi opvarmningen går hurtigt, og samtidig er det let at vende kagen ud, men du bør dog være opmærksom på at dette materiale sjældent tåler en meget høj varme.

Ildfaste fade kan du oftest finde i materialer som eksempelvis:

 • Stentøj
 • Porcelæn
 • Ovnfast glas

Ildfaste fade i stentøj er robuste og lette at vedligeholde, såfremt de har en lakeret eller behandlet overflade, er overfladen porøs, kan det være svært at gøre fadet ordentligt rent.

Stentøj har dog den fordel at det holder rigtig godt på varmen, også bedre end porcelæn, men har det til fælles med porcelæn, at maden ikke så let brænder sig fast.

Fordelen ved både stentøj og porcelæn er at det kan klare en ret høj varme og også ofte kan bruges på en grill.

Ovnfaste fade i glas er ikke bare pæne og stilrene, men også utrolig lette at rengøre, men de egner sig ikke så godt til brug på en grill.

#4 - Særlige egenskaber for bradepander og ovnfaste fade

Når du kigger efter bradepander og ovnfaste fade kan du finde mange forskellige modeller, og nogle har nogle særlige egenskaber som kan gøre håndtering og rengøring lettere.

Du bør derfor overveje om der er nogle særlige designmæssige og funktionelle egenskaber, som du ønsker dig af din nye bradepande eller ovnfaste fad, eksempelvis:

 • Formen på bradepanden eller ovnfaste fad
 • Non-stick belægning
 • Bestemt maksimal temperatur
 • Med eller uden håndtag eller greb
 • Med eller uden låg
 • Rist til bradepande
 • Mulighed for maskinopvask

Der er mange forskellige muligheder og især håndtag er blevet meget populære på især bradepander, og samtidig er der flere og flere der bruger ildfaste fade i grillen, hvorfor den maksimale temperatur også er blevet vigtig.

Uanset om du måtte ønske dig en oval, firkantet eller kvadratisk form, så er der mange forskellige modeller at vælge mellem, derfor er det en god idé at overveje dine behov inden du køber din bradepande eller ovnfaste fad.

Form
0
0
0
Vælg alle
Materiale
0
0
0
Vælg alle
Produktfarve
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007