Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Stempelkande

Stempelkande til lækker kaffe på en traditionel måde. Vi har et godt udvalg af stempelkander så du kan lave kaffe der passer perfekt til dit behov.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Stempelkande

Monart Armel Stempelkande (800ml)
Monart Armel Stempelkande (800ml)

Med kapacitet til 6 kopper
Med dobbeltvægget isoleringsmateriale

Læs mere Fjernlager
Levering: 7-11 hverdage
Senest 29. juli 2024
Leopold Vienna Luxe LV01536 Stempelkande (600ml)
1 Anmeldelser
Leopold Vienna Luxe LV01536 Stempelkande (600ml)
1 Anmeldelser

Forkromet design
Super nem at rengøre

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 22. juli 2024
Aerolatte Stempelkande 3 kopper (350ml) Stål
Aerolatte Stempelkande 3 kopper (350ml) Stål

Kan brygge 3 kopper kaffe
Glasdel tåler maskinopvask

Læs mere Fjernlager
Levering: 7-11 hverdage
Senest 29. juli 2024
Aerolatte Stempelkande 5 kopper (0,6 liter) Stål
Aerolatte Stempelkande 5 kopper (0,6 liter) Stål

Kan brygge 5 kopper kaffe
Glasdel tåler maskinopvask

Læs mere Fjernlager
Levering: 7-11 hverdage
Senest 29. juli 2024

5 Ting du skal være opmærksom på ved køb

En stempelkande er forholdsvis ligetil og har ikke nogle avancerede funktioner og kræver ingen form for installering, så det er et rimelig let køb, når det kommer til valgmuligheder.

Alligevel er der et par ting du måske gerne vil være opmærksom på inden køb, for at stempelkanden passer bedste muligt til dig.

#1 Størrelsen af kanden

Stempelkander findes i flere forskellige størrelser, så du nemt kan lave stempelkaffe til så mange du nu har behov for.

Der findes stempelkander der kan lave helt op til omkring 12 kopper kaffe af gangen, ligesom nogle af de største kaffemaskiner kan.

Hvis du blot er dig selv og ikke har så meget plads i dit køkken, så findes der også små stempelkander, som kan lave til få kopper og som ikke fylder meget.

Nogle stempelkander er så små at de kun lige kan lave hvad der svarer til 3 kopper kaffe, så de optager ikke meget plads i køkkenet.

#2 Stempelkande materiale

Stempelkander er oftest lavet af glas, hvor selve glasset står i et stål stativ, men der findes også stempelkander som er lavet af andre materialer.

Der findes blandt andet stempelkander som er lavet fuldt ud i rustfrit stål og andre der er lavet i blandt andet plastik, med en slags termo effekt, så det er en stempelkande og termokande i en.

#3 Tåler opvaskemaskine

Hvis du vil have nem rengøring af din stempelkande efter brug, bør du tjekke at dele af din stempelkande, såsom kanden og stemplet, tåler opvaskemaskine.

Der er nemlig alligevel et par forskellige dele som skal rengøres efter brug og det gør det noget nemmere for dig at gøre rent, så du ikke skal vaske alle dele op i hånden.

#4 Dobbelt vægget

Det er de færreste stempelkander der er dobbeltvægget, men de findes altså og de har den gode funktion at de holder bedre på varmen.

På en måde fungerede lidt som en termokande, hvor det ekstra lag glas, holder varmen på din stempelkaffe i længere tid.

Det er dog ikke kun glas stempelkander som findes som dobbeltvæggede, også stålkande er ofte dobbeltvæggede.

#5 Design

Du kan også overveje hvilket design du ønsker, da stempelkander kommer i flere forskellige designs og farver, så du kan finde en der passer lige til dit hjem.

Det er selvfølgelig ikke alle der går op i designet, men hvis du gør er der gode valgmuligheder.

En del producenter har gjort lidt ekstra ud af at lave et anderledes design i farver og afveksler sig derfor fra den typiske glas stempel kaffekande i rustfrit stål stativ.

Tilbehør til stempelkande

Der er en række forskellige ting du kan vælge at tilkøbe ved siden af din stempelkande, hvis du gerne vil brygge en rigtig god kop stempelkaffe.

Smagen af kaffen afhænger nemlig blandt andet af kaffens grovhed, vandets temperatur og hvor meget kaffe du har brugt.

Her kan du se listen over nyttigt tilbehør:

  • Elkedel
  • Kaffekværn
  • Kaffevægt

Elkedel

Du har måske allerede en elkedel, anden kedel eller koger vand i en gryde, men en elkedel er klart den hurtigste måde at koge vand på.

Stempelkaffen bliver også bedst hvis vandet har den rette temperatur omkring 90 grader, så derfor kan en elkedel med termometer eller temperaturstyring, være en rigtig stor hjælp.

Så hvis din stempelkaffebrygning skal gå lidt hurtigere og have en mere præcis temperatur, er en elkedel (med termometer) et rigtig godt tilkøb til stempelkanden.

Kaffekværn

For at få en kaffepulver med rigtig grovhed til stempelkanden, så er det en god ide selv at kværne kaffen.

Stempelkaffe bliver nemlig bedst ved at kaffen males til en medium - grov kaffepulver, for at give den bedste smag med denne kaffebrygningsmetode.

Udover at du kan få den rette grovhed ved at kværne kaffen selv, så sørger du også for at kaffen er helt friskkværnet og det giver også en bedre smag til kaffen.

Generelt er kaffekværnen et super tilbehør til dig der ønsker en super god kaffe smag, lige meget om du laver kaffe på stempelkande eller en kaffemaskine.

Kaffevægt

En kaffevægt er tilbehøret til dig der gerne vil lave en god kop kaffe hver gang og som gider tage sig tid til at hygge lidt om kaffen.

Når du vejer din kaffe, kan du sikre dig at du altid bruger samme mængde kaffe, så du får lige den smag du godt kan lide, hver gang.

Igen er kaffevægten også til enhver som vil lave en god kop kaffe igen og igen, ved at veje den rigtige mængde af hver gang, og er super tilbehør til stempelkanden eller kaffemaskinen.

Sådan bruger du en stempelkande

Stempelkanden er en forholdsvis simpel måde at brygge kaffe på og kræver ikke strøm ligesom mange kaffemaskiner eksempelvis gør.

Her får du en hurtig oversigt over hvad du skal bruge og en mere detaljeret fremgangs måde derunder. 

Hvad du skal bruge: 

  • Stempelkande
  • (Kaffekværn)
  • (Kaffevægt)
  • 6-8g mellem groft kaffepulver pr. 1,5 dl (1 kop)
  • 90-94 grader varmt vand

Du skal først og fremmest bruge kaffepulver, kogt vand og selvfølgelig din stempelkande.

Eventuelt kan du vælge at kværne kaffebønner selv og veje kaffemængden af, og i så fald vil du få brug for en kaffekværn og en kaffevægt.

Kaffepulveret du bruger skal være en middel grovhed, så ikke for fint eller groft malet.

Du skal typisk bruge omkring 6-8 g. kaffe pr. kop kaffe, det er dog smag og behag, men mange mener at 7g. er den helt rigtige mængde kaffe til en stempelkaffe.

Så du kan selv justere mængden, alt efter hvor stærk eller tynd du gerne vil have din kaffe.

En kop kaffe svarer ca. til 1,5 dl, så du skal bruge ca. 7 g kaffe til 1,5 dl vand, for at brygge én kop kaffe i én stempelkande.

Temperaturen på vandet bør ligge lige omkring eller lidt over de 90 grader, så hvis du kan måle temperaturen, er dette en god ide for en balanceret stempelkaffe.

Når du har hældt kaffen og vandet i kanden, sætter du låg over, men presser ikke stemplet i bund før kaffen har trukket i ca. 4 minutter.

Produkttype
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007