Tavlemateriel

Tavlemateriel til udarbejdelse af el-installationer i bygninger. Vi har et kæmpe udvalg af forskellige løsninger til fx eltavler.

Læs mere om Tavlemateriel

Tavlemateriel - Find lige de moduler som du skal bruge til din eltavle

Når du er i gang med at renovere din gamle bolig, eller er ved at bygge nyt, så kan det være at du skal have installeret en ny eltavle i boligen for at sikre dig at strømkredsløbet kan opfylde de nye behov for boligen.

Der findes et stort antal forskellige tavlemateriel til en eltavle, der hver har deres egen funktion, og alt efter om det er en almindelig bolig eller en større virksomhed, så kan der være brug for andre tavlemateriel end ellers.

Her på siden kan du få et overblik over de forskellige typer af tavlemateriel du kan finde hos os, så du får lettere ved at finde lige de produkter, som du skal bruge til din eltavle.

På den måde kan du sikre dig at du får fat i de rigtige produkter, og at produkterne er i en høj kvalitet der lever op til både krav og forventninger til strømkredsløb.

4 produkttyper af Tavlemateriel du kan vælge imellem

Hvis du skal til at installere en ny eltavle, så er det vigtigt at du har de rette tavlemateriel til rådighed, så du kan være sikker på at tavlen vil have alle de funktioner, som den skal have.

Det kan derfor være en god ide at overveje hvilke moduler du skal bruge inden at du går i gang, så du har alle materialerne lige ved hånden.

Herunder kan du finde en kort oversigt over et par udvalgte tavlemateriel, som du kan finde her på siden, så du har bedre mulighed for at kunne finde de rette komponenter til eltavlen.

#1 - Tavlemateriel - Kontaktur

Hvis du gerne vil have mulighed for at kunne styre i hvilken tidsperiode, hvor dine kontakter og tilkoblede enheder skal kunne få strøm, så kan du få det ved at installere et kontaktur i din eltavle.

Et kontaktur kan indstilles til bestemte tidsperioder, hvor den skal slå strømmen fra i forskellige område i huset alt efter dine behov.

Det giver dig mulighed for at kunne sikre dig at alle dine elektroniske enheder ikke vil kunne tændes efter f.eks. midnat, så der ikke er nogen enheder der står på standby og bruger ekstra strøm i hjemmet.

Du får også mulighed for at kunne slukke for lyset, så du ikke behøver at huske på om du har slukket lyset over det hele.

Alt efter om du investerer i et analogt eller digitalt kontaktur, så kan du selv indstille tidspunkterne via en app på din mobil, eller en tilhørende fjernbetjening, så du ikke skal ud i elskabet hver gang du gerne vil lave ændringer.

Et kontaktur giver dig mulighed for at ændre på hvordan du tænder og slukker for dine enheder derhjemme, og kan derfor være en god investering for dig der gerne vil have større kontrol over hjemmet.

#2 - Tavlemateriel - HPFI Relæ

En af de vigtigste komponenter du kan få til en eltavle er et HPFI relæ, der hjælper dig med at beskytte kredsløbet i dig hjem mod potentielle kortslutninger pga. overbelastning.

Mange større elektroniske enheder bruger meget strøm, og vil dermed forøge spændingen i kredsløbet betydeligt, især hvis du har flere koblet til på samme tid.

Det kan betyder at systemet bliver overbelastet, og kan give kortslutninger der kan aktiverer sikringerne i relæet.

Det er også i denne type relæer, hvor du kan finde dine sikringer, som du muligvis skal skifte hvis der sker en overbelastning af systemet, som får sikringen til at springe.

Nogle nyere modeller bruger dog en anden form for sikring, som automatisk slår fra, når den måler for store svingninger i spændingen i kredsløbet.

Det sikre dig at de elektroniske enheder rundt omkring i huset ikke tager skade af kortslutningen, da det ikke bliver en længerevarende overbelastning, men kun en kortvarig der har betydelig mindre chance for at lave skader.

#3 - Tavlemateriel - Transientbeskyttelse

Et andet vigtigt modul at have i din eltavle er en transientbeskyttelse, da det hjælper dig med at undgå store kortslutninger og elektrisk brand fra at opstå i hjemmet.

Transient spænding er betegnelsen for en pludselig og stor ladning af strøm der bliver sendt gennem systemet, og ses mest hvis et lyn slår ned i dit kredsløb.

Det sker mest ved f.eks. en udendørs antenne eller lignende enhed, hvor der er frit adgang til luften.

Hvis du ikke har en transientbeskyttelse installeret, så vil de tusindvis af volt blive sendt gennem kredsløbet i boligen og overbelaste store dele af kredsløbet, hvilket kan ødelægge dine elektroniske enheder i hjemmet, samt skabe potentielle brænde.

For at kunne modvirke dette fænomen, så hjælper transientbeskyttelse ved at slå til, så snart den måler en stor spænding i kredsløbet og sender dermed alt den overskydende elektricitet ned i jorden i stedet for dine apparater.

På den måde undgår du større ulykker og potentielle brandulykker ved at have en transientbeskyttelse installeret i din eltavle.

#4 - Tavlemateriel - Elmåler

Når du skal have installeret en eltavle, så skal du også gerne have en elmåler installeret deri, eller i et separat skab tæt ved.

En elmåler giver dig mulighed for at kunne se, hvor stort dit strømforbrug er, så du ved nogenlunde hvor meget du kan komme til at betale af til elselskabet.

Det giver dig også mulighed for selv at kunne afmåle strømforbruget, så hvis du kommer til at betale for meget i forhold til hvad dine målinger siger, så har du mulighed for at kunne dokumenterer dette.

Ved at have en elmåler, så giver det dig noget sikkerhed til at vide præcis hvad dit forbrug ligger på, og giver dig potentielt mulighed for at kunne lave forbedringer der nedsænker dit forbrug i længden.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007